Menštruácia po vysadení HAk

Príspevok v téme: Menštruácia po vysadení HAk
Anjelik 1805

Dobrý deň,

už som sem raz prísala kvôli tomu, že som vysadila antikoncepciu Chloe.
Brala som ju 4 roky a po jej vysadení som mala normálne menštruáciu, no na ďalší mesiac mi došla len na jeden deň a aj to slabá. Potom som počkala týždeň, dva a išla som na vyvolávačku. Prišla mi na dva dni a na ďalší mesiac, čiže v auguste mi vôbec neprišla po 28 dňoch...čakala som dva týždne a išla na kontrolu...dali mi tam ďalšiu vyvolávačku, no doktor vravel, že sa mi to tam samo netvorí. Prečo je tomu tak? Máte s tým skusenosti? Zlepší sa môj stav?
Doktor mi vzal krv na hormóny a vravel, že potom sa dohodneme, ale stále mi vravl že je najlepšia na to znova antikoncepcia. Ale ja ju už nechcem brať! Neviete, čo iné by mi mohlo pomôcť a napraviť môj cyklus? Pretože už mám aj plno vyrážok, po jej vysadení, a lepší sa to pomaly, ale isto. Na tele už pomaly vyrážky nemám a tvár sa hádam postupne zotaví. Len sa bojím, že ten cyklus nenabehne a ja nebudem môcť mať deti, mám s toho strach :-(
Ďakujem Vám za pomoc.

Anjelik 1805

Ahoj Nela41, ďakujem ti ešte raz za pomoc :-) a aj ja si budem asi robiť tak ako ty, že si spravím pol litra a dám si to do termosky a budem to piť počas dňa :-)

Uvidím ako mi to zaberie...veď napíšem na toto fórum po nejakom čase či zabralo alebo nie :-)

Naozaj ďakujem Tebe aj ostatním za rady :-)

PS: a lúhuje sa to 15 min.didi1023 ;-)

Anjelik

didi1023

Viem ze na caji pise 15 minut neviem preco je to tak lenze ja som to tiez neraz pocula aj v radiu aj od tej bylinkarky ze ked sa caj luhuje viac ako 5 minut potom ma opacne ucinky ako by mal mat tak neviem

Nela41

Ano asi to stačí, dodržuj to čo je napísané na obale :-) Ja som čítala na modrom koníku (stránka pre mamičky a budúce mamičky) príspevky veľa žien, ktoré pili len jednu šálku denne a pomohol im. Ja si robím ale ráno pol litra a to si rozdelím na také dve plné šálky a jednu polovičnú a pijem to trikrát denne lebo aj mne naozaj chutí :-)

Anjelik 1805

Ahoj Nela41, takže včera som si to kúpila v lekárni, jhaj kým som sa toho nahľadala a ono to rovno predomnou hehe :-)

Takže, ja to tam mám napísané tak, že 1-2 šálky denne a 2deci, zakryť a nechať vylúhovať.

Môžem to aj tak brať, že tú jednu šálku denne? A inak mne ten čaj veľmi chutí, je skvelý :-)

Ďakujem.

Nela41

Tak neviem aké má zdroje bylinkárka, ale na čaji sa píše 15 minút, v čaji v návode sa píše 15 minút, ja mám doma knihu "prírodná lekáreň" tam sa píše 15 minút aj nejaký bylinkár čo o tom rozprával v TV hovoril 15 minút..

didi1023

určite ten čaj neluhuj 15 minut je to uplna blbosť maximalne 4-5 minut povedala mi to bylinkarka ktora sa tomu venuje uz dost dlho

Nela41

No on ti lekár nemôže inak pomôcť ako liekmi a práve preto si treba uvedomiť, že hormonálne lieky (nemusí to byť len antikoncepcia) náš problém neliečia, ale len zastrešujú a po vysadení sa to väčšinou vráti takže sme odkázané na doplnky a čaje. Tak ti držím palce :) a inak ešte som zabudla povedať, že lúhovať sa to má v uzavretej nádobe a z toho pol litra rozdeliť na tri šálky denne :-)

Anjelik 1805

Nela41, ďakujem Ti naozaj za radu si veľmi zlatá :-)
No akurát som to dnes dostala hehe, supeeer, a idem si hneď kúpiť tej čajík :-)
Ak by ho nemali v tej podobe ako hovoríš, nevadí, kúpim si aký budú mať, a potom si kúpim ten sypaný :-)

Dúfam, že to zaberie. Nebudem si daváť už nič, ani tabletky a ani žiadne injekcie a uvidím, čo sa bude diať.

Určite sa znova ozvem, ak sa mi bude dariť a tiež ak nie.

Ďakujem ešte raz za Vaše rady, a ak má niekto ešte nejaké nápady alebo sa chce vyjadriť, kľudne, ja budem len rada :-)

Anjelik

Nela41

No pokiaľ si dostala vyvolávačku počkaj na MS a začni ho piť v deň menštruácie. Ak si nevieš spoznať kedy máš ovuláciu pi ho približne dva týždne a potom počkaj do ďalšej MS. Ak si vyvolávačku nedostala môžeš ho začať piť hneď a je možné, že MS dostaneš, ale nie je to zaručené.
Inak najlepšie je kupovať sypaný čaj, je lacnejší no pracnejší, ale vraj účinnejší. Najlepšie je ho variť normálne v hrnci nie len zaliať, teda pol litra do hrnca naliať a nechať zovrieť, nasypať dve polievkové lyžice čaju a minútu za varu vody pomaly miešať. Potom nechať ľúhovať 15 minút a scediť. Je pravda, že to je niekedy pracné a nie vždy má na to človek čas, ale mne to naozaj takto pomohlo v čo som moc nedúfala keďže som bez tabletiek alebo vyvolávačky MS nedostala aj pol roka a potom som ju zas dostala tak ako by nikto nechcel.
Vraj je ho dobré kombinovať aj s myším chvostom, ale ja pijem zatiaľ len alchemilku a som spokojná :)

Anjelik 1805

Ahojte baby, takže začnem takto:

Takže mám to teda nehcať len tak? Žiadne injekcie, žiadne tabletky, ani na úpravu menštruácie? A to nevadí, že by mi nedošli veľmi dlho?

Inak ten nápad s tým alchemilkovým čajom je super, ďakujem Vám :-)
Hneď dnes si ho idem kúpiť :-)
Smiem ho užívať každý deň?
Či ako?
Lebo tu je napísané, že to treba piť od prvého dňa menštruácie...mne ale vôbec nedošla...mám počkať kým mi príde s tej injekcie a začať to brať? a kolko dní potom? a keď mi vôbec nepríde tak kedy ho mám začať užívať?

No veď toto, že aj ja sa bojím, že neotehotniem, ale ešte nechcemotehotnieť, mám len 20 rokov, ešte mám čas...len chcem aby sa mi celý cyklus napravil...a hádam sa mi to aj podarí, pretože nikdy som s tým nemala problémy...mám strach s toho...gynekolog, ktorý zastupoval toho môjho v ten deň mi povedal, že tam je všetko ok vnútri, len že s mi to samé netvorí, že sliznica neprodukuje to čo by mala...a cysty? vravel že je to tam v malom množstve, ale že to je normálne, že to má každá žena, že to nie je nič zlého...ale to viem že to je v poriadku, bo aj môj gynekológ mi to povedal...
Dúfam teda, že sa mi to napraví...

Ďakujem veľmi pekne za odpovede :-)

Anjelik