Akné, nič mi nepomáha

Príspevok v téme: Akné, nič mi nepomáha
Marek19

Ahojte, mám 19 rokov a od 15 mám problémy s akné... Nikdy to ale nebolo tak výrazné ako posledný rok... Kožná mi predpísala všetky možné mastičky,ale nič nezabralo... Mal som opakovane Zinerit, Skinoren, Isotrexin a teraz používám už 3. týždeň Duacgel ale ani ten mi nezaberá... Som už vážne zúfalý... O rok idem na VŠ a desí ma predstava že by som si tam na izbe musel každý deň pred spolubývajúcimi natierať ksicht nejakou mastičkou... Pozeral som fóra na internete a narazil som na Roaccutane, s vedlajšími účinkami som sa oboznámil a veľa ľuďom to vraj konečne zabralo... Myslíte si že ho mám od kožnej nechať predpísať??? Nemáte niekto podobný problém ako ja? Čo vám na akné pomáha?

-jarka-

1. Na postuly, teda zapálené vyrážky, vytiahnite večer lekárenský extrakt z čajovníka austrálskeho. Vďaka jeho antiseptickým vlastnostiam sa postihnuté miesto cez noc vyčistí a vysuší.´
2. Z domácich surovín si môžete pripraviť napríklad čistiacu pleťovú vodu. Tri cesnakové strúčiky pretlačte do pohára s vodou a dobre pomixujte. Zmesou pred spaním natrite umytú a suchú tvár.
3. Vyberte z mrazničky kocku ľadu niekoľkokrát denne. Omotajte ju do čistej (!) vreckovky a priložte na miesto vyrážky. Extrémny chlad pomôže zmierniť začervenanie a zrýchli hojenie zápalu.
4.Večer rozmixujte surový zemiak, pastou z neho natrite vyrážkavú tvár, nechajte pôsobiť cez noc a ráno dôkladne zmyte. Trochu nechutné, ale efektívne!
5. Kyseliny, obsiahnuté v citrónoch či v jablčnom octe, „vymyjú“ zanesené póry. Vytlačte na vatový tampón citrónovú šťavu alebo jablčný ocot (podľa toho, čo je práve poruke) a prejdite ním po obvode tváre.
Oplatí sa vyskúšať, mne zabralo.