Ak dieta z TO ,chodi k psychiatrovi az do NR?vazna diagnoza?

Príspevok v téme: Ak dieta z TO ,chodi k psychiatrovi az do NR?vazna diagnoza?
deda111

ABY STE MA POCHOPILI,SVAGOR SI priviedol priatelku aj so synom,su trosku jednoduchsi,zvlastny,ona z azyloveho domu,rodicia alkoholici,a kedze byvame vedla seba,ich maly stale beha k nam do dvora za dcerou,bojim sa,lebo s nim chodia raz za mesiac na psychiatriu na kontrolu,ale az do Nitry,ona nechce povedat co mu je,ja ju chapem,ale bojim sa,ci ten chlapec nemoze ublizit mojej dcere.nechapem,naco take male 8 rocne chlapca,chodi raz do mesiaca az do NR.NEVIETE MI PORADIT???

pan d.

Ja ti poradim nieco ine, staci, ked budes to dieta pozorovat a zistis, co mu je. To si nemozes nevsimnut. Len tip.

pan d.

A potom, ze poistovne nemaju peniaze. Vsak oni spravia z kazdeho cloveka blazna:DDD Mne napisali najprv, ze mam depresiu, potom psychozu a napokon schizofreniu. Uz sa chystam, ze po Novom roku vysadim vsetky lieky, ale na kontroly chodit budem, aby som nestratil ID. Preco by som mal on prist.

pan d.

Podla toho kolko ludi vidim u psychiatra si myslim, ze polka mojho mesta je sialena. Tak potom asi byt blazon je normalne:DDD alebo takmer.

Blondula

pises,ze su z azyloveho domu,takze museli pravdepodobne zazit nieco velmi zle,kedze dieta berie lieky a musi chodit na kontroly k psychiatrovi !! nemusi byt nebezpecny...ako bolo spomenute,mozes sa medzi recou spytat tej svagrovej priatelky trosku viac,mozno ti aj sama potom povie...

kvetinac

No tak telefonovanie bez opytania sa je prilis, zas nie ste priatelky na zivot a na smrt. Jej tiez treba vymedzit hranice.

zewa

Keďže s nimi prichádzaš do častého kontaktu, nie je nič zlé na tom, ked chceš vedieť. Pytaj sa. Radšej sa pytaj ako si domyslaj. Máš na to právo. Nie je dobre báť sa. Buď priama a empaticka. Neutoc. Povedz, že chceš len pochopiť zložitú situaciu, ktora im skomplikovala život.

deda111

ahaa,ja viem aj sa snazim ,len mam s nich oboch taky cudny pocit,ona prisla a uz druhy den som ju nacapala ako telefonuje bez nejakeho spytania sa z pevnej linky,uz ma dvakrat oklamala a ma vsetky zuby cierne ako narkomanka...nemyslite si o mne,ze chcem niekomu ublizit,ale ja niesom na takychto ludi zvyknuta....a maju cudne tahy!maly uziva nejake prasky na ukludnenie...to mi povedala

kvetinac

Niekedy take deti, ked sa konecne ocitnu v prostredi, kde sa citia v bezpeci, tak zacnu prejavovat vela iniciativy, vsetko chcu poznat, vediet, zmapovat, na vsetko sa pytaju, zavesia sa na cloveka a pod., neznamena to vsak, ze su nejake nebezpecne. Vsimaj si ho nejaku dobu, ci sa to upravuje a pod.

kvetinac

Mozno je len hyperaktivny, take dieta potrebuje vela priestoru, vela lasky a vela istoty a samozrejme hranice, co si este moze dovolit a co uz nie. Nerobila by som hned nejake unahlene zavery, ak si doma, skus ich (jeho a tvoju dceru) sledovat pri hre tak, aby ta nevideli. A mozno ten maly je taky hotovy z toho, co vsetko ma okolo a ze sa mu niekto venuje, ze sa sprava trochu ako utrhnuty z retaze. Mozno mal dlhodobo malo podnetov, ktore potrebuje pre rozvoj a teraz dobieha zameskane, ktovie, co bolo pred tym, ako sa nastahovali vedla vas. Ak dcerka nema nejake poznamky ohladom neho, ze by bol zly a tak, tak by som mu nebranila v prejavoch, asi sa to casom zastabilizuje. Ale na druhej strane, ked porozbija hrusky, tak mu treba vysvetlit, ze to sa nerobi, lebo sa uz nedaju potom jest a ze lepsie je len pekne ich pozbierat a potom si na nich pochutit. Pripadne mu ukaz kompot, ze to sa da z tych hrusiek uvarit, alebo upec kolac, ze ten je z hrusiek, ktore nazbieral a pod. Ak ma nejaku nevyburenu energiu v sebe, alebo potlaceny hnev az agresiu, dobre je nechat ho vybehat sa, unavit, zahrat futbal s tvojim muzom, ak by mal chut a pod.

deda111

kvetinac:)))dakujem pekne,ved prave ze ten maly je zvlastny,strasne hyperaktivny,zdravi ma vzdy ked ma uvidi,manzel mu dal v zahrade pracu,nech pozbiera hrusky a on ich zbieral a z celej sily ich roztrieskal v bednicke,je vedla par dni,cely dom im prekutral,prelasoval,bojim sa,co su to za ludia,nechcem nikoho odsudzovat,ani navysovat,ale bojim sa,v dnesnej dobe...