Mam rocneho bisonika, no stale mu byva v aute nevolno. Darmo ze sme ho casto vozievali, aby si navykol, ani mu pred cestou nedavame papat, no stale to na neho pride. Neviete poradit nejake tabletky, aby tolko negrcal v aute?
Podstatne je, aby si pes spajal jazdu autom s niecim prijemnym. Teda nie len s cestou k veterinarovi, ale hlavne s prirodou, volnostou, alebo nejakou navstevou. Neviem, ako casto a kam ho vozievate, je to len tip. Este je otazne, kde v aute je. Ked je nas maly jazvecik v predu alebo v zadu pod nohami, neciti sa dobre. Vacsinou vsak ma vlastnu decku, ta je na zadnom sedadle. Akonahle nastartujeme motor, tak si lahne a drieme tam celu cestu (najdlhsia bola 9 hod, samozrejme s prestavkami). A co sa tyka nejedenia-aj to je riesenie. Niektore psy to ale maju tak (napr. nas), ze ked mu zabudneme dat rano zrat, tak okolo jednej ho zacne napinat a vyzvracia len penu. Vtedy si spomeniem, ze boze, my sme ta zabudli nakrmit. Cize uplne prazdny zaludok asi tiez nebude riesenie.
olivienka23.04.13 09:39??.??.114.78
naša nevracia, ale je vždy rozrušená a na kolenách, keď vidí von, má dvojnásobný stres... okrem toho to ani nie je bezpečné
najviac jej vyhovuje, keď si ju vôbec nevšímame, to niekedy aj zaspí, ale keď sa jej prihovárame, tak len vypliešťa oči
a ešte k tomu, čo písala karina, aj keď si to asi už neprečíta, ale možno niekto iný - to, že je pes hneď v aute, vôbec nemusí znamenať, že ho má aj rád - naše psy sa určite nerozvážajú rady, ale vedia, na čo auto slúži a tak sa tam rýchlo pchajú, aby sme ich tam náhodou nenechali :D
kocurisko23.04.13 09:20??.??.136.231
Ja som mal staffordshirskeho bullterriera a tiež zo začiatku vracial v aute, ale časom prestal. Myslím že to je len o zvyku. Zbytočne mu netlač žiadne tabletky. Skús ho mať vpredu na kolenách aby videl cez okno na cestu. Toto môjmu pomohlo
Deria22.04.13 17:02??.??.175.171
ak pes neznasa jazdu autom, snazte sa ho v aute nevozit, pokial to ide. lebo tabletky tiez nie su riesenim. maju byt iba vychodiskom v nudzi. samozrejme, ze takemu psovi sa nema dat pred cestou aspon 2 hod.jest ale zvracat moze, aj ked ma prazdny zaludok, pretoze je velmi rozruseny.
Ahojte, tiez mame s fenkou tento problem. Kedze som nemala predtym skusenosti, tak prvykrat som jej zrat dala. Potom 2razy som jej dala povedzeme iba rano a cestovali sme okolo druhej. Ale aj tak zvracala a tiez bola akoby v strese (dychcala). Pytala som sa na to priamo veterinara, co s tym. A jedine co mi povedal, ze jej nemam davat pred cestou vobec jest. Aj cely den (ked sa cestuje poobede). Akorat som s nou bola vtedy na kontrole + jej strihal pazuriky. Nic take hrozne, ale ona je strasny bojko. Tak ked sme isli od neho domov autom opat zvracala. Pritom to bola kratucka cesta. To bolo rano a vtedy rano nezrala nic.
Tak ma tak napadlo, ze asi to nebude iba tym, ze ma psik plny zaludok.
A parkat zvladla ci dlhsiu, ci kratsiu trasu aj bez zvracania, bola pokojna celkovo. Tak neviem.
AliWo22.04.13 06:54??.??.79.130
Dávaj svojmu psíkovi tie tabletky ktoré sú aj pre ľudí a zabal mu to do plátku šunky ;).My sme to tak robievali ked bola naša Giny malá a vždy to pomohlo.
nicolette07.10.12 02:14??.??.227.51
áno, Deria, máš pravdu, môže to byť samozrejme aj tým.
ja si ho poväčšine nevšímam, on len začne občas kňučať, ale potom ho to prejde..
mne sa totiž niekedy zdá, že naschvál akoby tým upútaval moju pozornosť :)
Deria07.10.12 02:05??.??.172.236
ach ja, to bolo pre teba, nicolette.
Deria07.10.12 02:03??.??.172.236
nemusi to byt stresom. ked ma rad auto, tak moze byt jednoduco rozruseny, lebo sa tesi alebo nemoze vydrzat, kedy bude v cieli. lepsie je si ho nevsimat, nez ho stale upokojovat. snaz sa to jeho rozrusenie uplne ignorovat a po case uvidis, ako sa bude chovat.
nicolette07.10.12 01:49??.??.227.51
Myslím, že je to tým stresom :) ak sa teda tá dýchavičnosť prejavuje len keď je v aute.
Náš yorky zvláda cestu autom veľmi dobre, nikdy sa nepozvracal, nepocikal, ale občas má také chvíľky, že je trošku nervozny, roztržitý, ale inak úplná pohodička :)
karina...07.10.12 01:40??.??.186.120
nikto neporadí? už sa ochladilo a psík stále v aute dychčí..ved už si na auto mohol zvyknuť, ked tolko cestujeme. ukludnujeme ho, má aj svoj pelištek so sebou no ani nevkročí dnu.
karina...30.09.12 19:45??.??.186.120
aj ja by som sa chcela opýtať na yorkiho. tiež s ním chodíme na výlety, aby mal zmenu, ved nemôže mať stále tu istu trasu medzi panelákmi k parčíku a späť, ved by mu švihlo. Tak chodíme k vode, do lesa a pod. No a v aute stále dychčí aj ked nie je teplo ( ako ked je vonku nad 30 st, ale v aute to robí, aj ked nie je teplo ) plus sa občas zachveje. ale to nerobí vždy. Myslíte, že je to stresom ? Lebo ona má rada auto, akonáhle otvorím dvere je vo vnutri, aj ju upokojujem, hladkám ale aj tak.
Naja8522.09.12 09:54??.??.83.31
"tak s nim nechodte v aute. psi sa nenarodili pre auta." - toto vysvetli mojmu psovi:D. Doma je zakazane povedat slovo auto, a to z urcitych dovodov:).
Ak pes cestuje v aute 1-3-krat do roka, asi by som na to kaslala. Ak je to vsak niekolkokrat do mesiaca, asi by bolo naozaj lepsie pouvazovat nad inym riesenim(tu uz spomenutym) ako tabletkami.
aleved22.09.12 08:50??.??.90.224
tak s nim nechodte v aute. psi sa nenarodili pre auta.
alibi22.09.12 07:42??.??.224.33
pri kazdom vozeni autom - zalezi ako casto. my nasho psa vodime na dlhsie trasy tak 2x rocne. vtedy davame maly kusok. na kazdodenne 5 minutove trasy vydrzi a nedavame nic.
dobra vila22.09.12 01:38??.??.81.46
Ja by som tiez tabletku nedavala...pri kazdom vozeni auta??? Ved to je sialene!
Ci sa ti to paci a ci nie, orol ti navrhol najpriatelnejsie a najlepsie riesenie...ak mas svojho psika naozaj rada, tak obetujes ten cas a budes postupovat, ako ti to napisal.
Deria21.09.12 23:31??.??.65.179
orol, tomu sa hovori jemna a pritom ucinna metoda! tabletku by som tiez nedavala.
orol21.09.12 11:35??.??.108.127
Niet za čo Katka, som rád, že sa Ti aspoň páči.
Katka00021.09.12 08:59??.??.17.89
Dakujem za "uzasny" nazor, orol. Keby sa kazdy vzdal psika pri mensich tazkostiach, tak dakujem pekne.
TinaM vozime ho len na vylety. Ked ideme k nasim na vidiek, alebo maximalne na strihanie. Ale tam sa mu tiez paci, lebo sa tam hra s inymi psikmi.
A sama veterinarka mi povedala, ze niektore psiky jednoducho nie su stotoznene s cestovanim. Najmä mensie plenema. Preto psika netreba trapit a radsej mu dat tabletku. Myslim, ze stvrtka postaci
alibi20.09.12 20:18??.??.224.33
davame jej kynedril do kuska masa lebo vzdy ogrcala komplet cele auto a bola v uplnom strese chudatko :(
Mam rocneho bisonika, no stale mu byva v aute nevolno. Darmo ze sme ho casto vozievali, aby si navykol, ani mu pred cestou nedavame papat, no stale to na neho pride. Neviete poradit nejake tabletky, aby tolko negrcal v aute?