Pyta si vas chlap dovolenie?

Príspevok v téme: Pyta si vas chlap dovolenie?
lubiatko

Zeny, pyta si vas chlap dovolenie, ked chce ist niekam "von" = s kamosmi na pivo, na futbal atd? Lebo ten moj sa vzdy pyta - tak samozrejme poviem, ze hej, ved nebudem mu nieco zakazovat ako vychovavatelka malemu decku. Potom samozrejme, ked to niekedy prezenie, ked pride opity, alebo poriadne neskoro, tak som kvoli tomu nahnevana a on na to, ze ved som s tym suhlasila. Alebo mi povie, ze som vtedy urobil to a to pre teba, tak sa snad mozem ist odreagovat.

Ja uz neviem, ako to riesit. Samozrejme nechcem, aby sedel len pri mne, vyjazdy s kamaratmi su v pohode, ale vie, ze ked to prezenie, ze mi to vadi. A tiez som mu vysvetlila, aby sa nepytal dovolenie ako maly ziacik, ved ja nie som vychovavatelka a aj tak to robi.

Ako by ste riesili toto?

Leela333

Nepýta sa na dovolenie a ani ja jeho. Len si poviem navzájom kam ideme.

Ale na tom, že sa pýta ten tvoj by ešte nebolo nič zlé, ale on to neskôr zneužíva, aby si mu nemohla vyčítať v akom stave príde :D Fakt ako také vychytralé malé decko.

amy55

kedze spolu nebyvame,tak si povolenie navzajom od seba nepytame.a aj keby sme spolu byvali,my dvaja sme taki vetroplachovia,ze by sme to nerobili.

Carie

Ty kokos, ved ten je jak male decko! Povedz mu, ked zas pojde von, ze do nejakej urcitej hodiny musi byt doma a ked nie, tak dostane bitku. A ak sa naozaj oneskori, vezmi remen a dobre ho stlc. Potom ho nechaj hodinu klacat za trest v kute, tomu on bude rozumiet velmi dobre! Uvidis, ze aspon tyzden sa ti flakat nebude!

doubledog

ja vzdy zenu informujem, ak mam nejaky plan.
ak ma nieco proti tomu, tak mi to povie a potom sa spolu dohodneme na najlepsom rieseni.

PoPoTvorka

mna poinformuje co ma na plane a basta ..... obcas ,ked protestujem sprava sa akoby mal štuple v usiach :DD
... ale viacmenej sa vieme dohodnut

keksikova

odo mna si manzel nepyta povolenie, ale vzdy ma informuje kam ide. Ja som rada ked si chodi zasportovat, popripade s chlapcami na jedno - dve pivka.... ja tiez chodievam s kamoskami na kavu posediet, pokecat, takze sme si kvit :-) Manzel sa aj s toho piva vracia v pohode / stav, aj hodina :-)/ takze take nieco ako ty - opiteho chlapa nemusim riesit. Mne by sa to tiez nepacilo :-( Urcite mu dohovor, ze ti nevadi ze ide niekam sam ale vratit by sa mohol " normalne "

Povolenia si od seba nepytame, ale povieme si kam sa kto chysta, bud ideme spolu alebo kazdy sam pokial sme si predtym nedohodli nejaky spolocny program :-)

orol

Pýtať si „dovolenie“ od manželky? To akože mám chápať tak, že : drahá, „môžem ísť“ na ryby? Resp. drahá, „môžem ísť“ sa vykakať?
Ja si dovolenie nepýtam, ale väčšinou s predstihom informujem manželku, kde idem atď. a ak chce, môže ísť so mnou. Ak mi povie, že na ten čas máme povinnosti a vec neznesie odklad, samozrejme ju poslúchnem a uprednostním rodinu.

xxxy

ja som s mojím teraz začala bývať. nepýta sa, oznámi mi, ale na konci povie ´´OK?´´ a ja mu vždy poviem, že nie, nikam nejdeš, budeme sa milovať :D ... samozrejme, že ide aj tak von. Neviem si predstaviť, že by som mu povedala, aby naozaj nešiel. Ale väčšinou chodíme spolu vonka, a keď ide aj sám, tak nechodí ožratý :D .... Aj ja chcem chodiť vonka s kamoškami, takže nemôžem ani ja jemu zakazovať.

Skús prísť domov viac opitá, a že čo ti na to povie, ale keď nepiješ, tak sa ho spýtaj, či by sa mu páčilo, ak by si aj ty taká prišla domov, ako on chodí. My takto zvykneme riešiť veci, ktoré nám prekážajú.