Mám nejakú psychickú poruchu

Príspevok v téme: Mám nejakú psychickú poruchu
lala_156

Od malička mám takú psychickú chorobu. Už ako malá som si hovorila že ma niekto sleduje alebo som si myslela že niektorý ľudia vidia cez stenu. Dokonca som si aj hovorila že viem čarovať. Neverila som nikomu lebo som si mylela že ma idú podraziť alebo aj horšie. Postupom času som si povedala že takéto myšlienky nie sú normálne a snažila som sa ich blokovať. Teraz je to však ešte horšie. Niektoré veci na ktoré nemám dobré spomienky nechcem už nikdy vidieť. Keď ide v rádiu nejaká pesnička, ktorá mi pripomína nejakú smutnú udalosť sa proste rozrevem alebo si zapchám uši. Vôbec tých vecí pri ktorých takéto veci robím nie je málo. Ja som to už povedala aj rodičom, no oni hovoria že to tak nemôže byť a koniec debaty. Lenže ja sa naozaj obávam ako to bude pokračovať. Za každú dobrú radu ďakujem.

miso99

rodicom nic nehovor ... drviva vacsina taketo veci nechape.... no v kazdom pripade zajdi za psychiatrom ..... a vycaruj mi aspon 500 evri :D

samko1234567

Nič sa neboj. Je to celkom poriadku. Veľa takýchto "psychických" porúch sú v skutočnosti spôsobené nedospelým a tak trochu neracionálnym detským mozgom (viď tvoje magické schopnosti). Ja sám som mal (a stále mám) obsesívno-kompulzívnu poruchu a prišiel som na to len nedávno. No musím povedať že už to pomaly ustupuje. Podobne to bude aj u teba. Teraz je to možno náročné ale ono to pomal ustúpi. Skús si nájsť záujmy ktoré ťa budú naplňať a nebudeš myslieť na rontgenové oči ale na to, čo máš rada :D

holly

Takže máš 13násť, potom je to tak, že sa ti plašia v tele hormóny a vtedy to môže byť z toho. Puberta je bláznivé obdobie.Človek nevie čo so sebou.

holly

Tak buď trpíš stihomanom, ak vieš čo to je, proste si paranoik, alebo máš fakt strašne veľa ale veľa voľného času, že nad takými vecami rozmýšľaš.

Pampeliska1

Lala,
mi připadáš naprosto normální, jen trochu přecitlivělá holka.
určitě ti ale pomůže rozhovor s někým, kdo Tvé pocity nebude bagatelizovat a vezme tě vážně. Nemyslím, že je to porucha, co by se měla léčit léky. Jistě postačí psycholog.