Chodím k lekárom a jasne vidím nezáujem

Príspevok v téme: Chodím k lekárom a jasne vidím nezáujem
Janyna

Už píšem iba malíčkami!!!Neviem,čo mám ešte urobiť a na koho sa obrátiť,ale už fakt nevládzem!!!Mala som problémy so žalúdkom,preto som bola v nemocnici na gastrooddelení.Prežila som si svoje...hadičky,nezáujem o pacienta v nemocnici,arogantné správanie doktorov,kto nezažil,neuverí..Pri tomto pobyte som mala zavedené infúzie,ktoré som mala asi 6 dní na jednej a potom na druhej ruke.Dostávala som mezokain a controloc.Tam som išla s kufrom v ruke a odtiaľ ruky opuchnuté.Už v nemocnici som povedala,že ma bolia ruka,aby mi to dali do druhej.Na to mi bolo povedané,že kanyly menia,keď už to bolí....TEraz som si našla na nete,že by mali byť v žile 48 až 72 hodín....Ako to má pacient vedieť,prečo to nikto nesleduje,hoci na leukoplaste dali dátum,kedy ju zaviedli,nikto to nerieši,až keď sa ozve pacient, žeho bolí...Vedľa mňa to mala pacientka 12 dní,ale komplikácie nemá,pretože tam zomrela...Nehovorím,o sestričke,ktorá ani nedodržovala čas pri podávaní antibiotík ,kľudne tej pacientke dala behom hodiny 2X,pretože zabudla...Keď som sa ozvala,tak,že čo ma to trápi...odvtedy mám ruky opuchnuté,v zápästí,tam som mala kanyly a ,ukrutné bolesti,opuchneté aj prsty a dlane,vôbec sa to nelepší,bola som u neurologičky,že to je karpalny a mám ísť v januári na prvú ruku...Nespím ani jednu noc,možno asi tak, hodinu,dve.V jeden deň mi jeden lekár povie,budeme to fyxovať,druhý,že cvičiť...Jeden,pichneme ozon,druhá,že nedajte si nič pichať....Ja si ale myslím,že som mohla prísť k tomu po tých infúziach a neviem,na aké vyšetrenie by som mala ísť...cievnemu?Zmenila som obvodného po 20 tich rokoch,pretože mi povedal iba,to by som nechcel mať...,ale žiadnu radu.Tento nový tiež nič nerieši,iba si zapísal dátum operácie a že čo hovorí chyrurg.Tak som bola aj u neho,pretože som aj spadla medzitým,tak som chcela vedieť,čo kosti.Tie sú podľa rentgenu OK.Ruky mám ako by ma doštípala osa,už to neviem vydržať,a nedokážem s touto mašinériou už ani bojovať.Raz som mala v minulosti infekciu zavlečenú po obstreku do nohy,liečili mi to antibiotikmi 11 mesiacov..Tiež to bolo opuchnuté,žiadne modriny,len tá bolesť a opuch,celé noci som to dávala pod studenú vodu,nemohla som chodiť.Vtedy to bol tiež mezokain...Našťastie som sa vtedy z toho tými antibiotikmi dostala,jedla som ich naozaj dlho.Teraz takúto možnosť nikto nezvažuje.Netuším,na koho sa môžem obrátiť.Skúsila som ísť aj na pohotovosť v nedeľu,dostala som od bolesti injekciu a pýtala som si radu,ale odpoveď bola,chodte k svojmu OL,ja Vás nepoznám..Na to mi sestrička vytiahla z peňaženky 2 eurá a išla som domov.Už nevládzem trpieť...

eam1

Janyna, bohužiaľ ti neporadím, ale nedá mi nereagovať na zdravotníctvo. Až doteraz som chápala zdravotníkov, že žiadajú vyššie platy, veď je to záslužná práca, no pred pár dňami bola kamarátka v nemocnici a keď mi povedala ako sa k nej chovali, tak sa len modlím aby som sa tam nikdy nedostala. A moja skúsenosť, obrátila som sa na nemenovaného lekára a ten miesto pomoci mi začal rozprávať ako ho ľudia otravujú, nemá čas na rodinu a ľutuje, že vydal brožúru, ktorá sa týkala aj môjho problému. Takže už úplne súhlasím že zdravotníctvo na Slovensku je na h...o

trajana

Janyna, skús alternatívnu medicínu. Existujú diagnostické prístroje, ktoré určia, príčinu. Napr. na Fedinovej 9, Bratislava na Poliklinike, kde pracuje p. Danka Váradyová. Ďalej tradičná číns.medicína má výborné prírodné lieky.

Janyna

Tak sa po dlhšom čase ozývam,ak to tu niekoho zaujíma...Keďže som bola chorá a preto som nebola na plánovanej operácii karpálneho tunelu,o čom som ani nebola presvedčená,že by som mala absolvovať,pretože moje ruky na pohľad nevyzerali ako napr. pacientiek,ktoré tam tiež boli na objednaní termínu a ani to Emg sa mi nezdalo dostačujúce na operáciu.Ale aj tak som si našla ďalšieho ortopéda chirurga,čo sa zaoberá tiež chirurgiou ruky a dala som si súkromne urobiť MRI,pretože normálne ma tam od mája,odkedy mám po aplikácii tých kanýl opuchnuté,strpnuté a veľmi bolestivé ruky...No a výsledok je ten,že mám tkanivo pri klboch plné tekutín,to tie opuchy,a je to tendosynovitída flexorov,čo je zapal šliach a šlachových púzdier,samozrejme aj útlak nervov.Takže lieky od bolesti,neviem ako to má sklbiť s mojim chorým žalúdkom...A teraz som presvedčená,že to je z tých kanýl,pretože do nemocnice som išla so zdravými rukami a odtiaľ už s chorými.Určite sa to zahrnie pod artritídu,reumatologické ochorenie.Ale aj artritída ako som si prečítala na nete,je aj septického pôvodu,zanesenou infekciou do klbu aj injekčne,nezistené a neliečené to spôsobuje nefunkčnosť klbov.Tento ortopéd mi povedal,že je na 99 percent presvedčený,že to mám z tých kanýl.Viem, že aj tak si nepomôžem,pretože sa to nedá dokázať,pretože to bude autoimunitné ochorenie,alebo vek,atď.Takže si neviem predstaviť,nejaké dokazovanie nemocnici...Čo ma ale trápi najviac,je,že neviem,ako to mám liečiť,čo mám ďalej robiť,aby sa mi aspoň trochu uľavilo a mohla som aspoň niečo uchopiť do ruky,alebo len otočiť kohútikom na vodovode....Asi musím pohľadať aj nejakého cievneho lekára,veď aj cievy musia v opuchnutej ruke trpieť... A to nehovorím o tom,že neviem,aj keď to nie je smrteľné,ako sa asi mám živiť,zháňať prostriedky na liečbu,keď nič neurobím......Týmto pozdravujem všetkých,čo ich trápia platy v zdravotníctve,hoci chápem,že každý chce žiť tak aby mal aspoň na základ,ale o inv.dôchodkoch pacientov sa akosi nehovorí,veď si predstavte štrajk chudákov invalidov...aký sektor by asi ochromili...Komu sa to zdá zase pesimistické tak nech mi to nepíšu,ani neposielajú odkaz na video bezrukého ako minule...Ak mi niekto vie poradiť dobrého reumatologa blízko BA,alebo ako sa mám liečiť ,vopred ďakujem, Janyna.Chyby neriešte.

.

..tuším tu píšu iba ľudia,čo nevedia,čo sú to bolesti 24hod denne.Som onkologický pacient a cestujem každý týždeň k lekárovi,ktorý neminie ani jedno slovo na moju adresu.Cez dvere počujem iba ako si telefonicky rieši súkromné veci,príp.nadáva na špecialistov v iných mestách.Stačí skromná pripomienka,a môžeš si hľadať lekára v inom meste(ak Ťa nejaký vypočuje,nie to ešte príjme).
Úrad pre dohľad..zbytočná inštitúcia,keby ho zrušili,aspoň by štát ušetril...buď to odložia,alebo Ti to doktori vrátia aj s patričnými úrokmi.

TinaM

Ako som uz povedala- stazuj sa, ries to. Forum ti nepomoze, co si myslis, ze sa tu dozvies? Mas dokazy, mas zazitky,tak chod vyssie, daj to presetrit. Neviem, co ine by si mala robit. Ked bude kazdy iba nadavat na anonymnych forach a nic nebude riesit, tak sa nic nezmeni. Ja mam zatial chvala bohu dobre skusenosti, ale verim, ze nie kazdy lekar je profesional. Zleniveli a treba im dat pocitit, ze na to nemaju narok a nesmu si to dovolit!

Janyna

Muc,tento rok som mala také "šťastie",doteraz som sa s tým nestretla.Už v minulisti som sem písala,že nie sú všetci doktori takýto,a že som si ich vždy vážila a verila im.Teaz mi to proste tak vyšlo.

Janyna

milý takjeto...Toto mi písal syn a ja som mu to diktovala.Takže si odpusti narážky.Ak sa sem chodíš iba baviť,tak ešte nemáš zdravotné problémy.A ver ,že sú ľudia,čo ich majú a hľadajú pomoc,aj tu.Neprajem Ti nič zlé,ale na na každého raz príde .

takjeto

no keď tieto dlhočizné texty si dokázala napísať iba dvomi malíčkami - to je teda výkon. alebo to nebude také zlé, alebo by to chcelo psychiatra. vyber si, čo na teba sedí.
i keď nezáujem lekárov, to je stará známa vec, v tom s tebou súhlasím.

muc

ad 1: tie 2 eura sestricka nepytala pre seba, ale vykonavala iba svoju pracu- teda kasirovala pre nemocnicu a postupovala dla internych predpisov.

ad 2:poznam aroganciu a nezaujem zdravotnickeho personalu, ale zeby kazdy jeden bol taky s kym pridem do styku tak to teda nie! su aj s ludskym a empatickym pristupom. kdezto tu opisujes kazdeho s kym si prisla do styku ako grobianov.

nepises kde si sa s tymto pristupom stretla, ale co tak ist na vyssie pracovisko do krajskeho mesta?