Dohoda o pracovnej cinnosti - vypoved

sad2

skusobna doba je mozna pri pracovnom pomere (pracovnej zmluve), ale nie pri dohodach..

a pri tejto dohode o prac. cinnosti sa mozes bud dohodnut so zamestnavatelom o skonceni v urcity den, alebo podas vypoved a vtedy sa uplatni ta 15- dnova vypovedna doba podla aktualneho zakonnika prace

vypoved1

dakujem ludia, hned mi to je jasne. prac.pravo som mal, ale nebol som si velmi isty urcitymi vecami. S tou skodou je to tak ako pises beskyd. Tiez sme sa to tak ucili. A co sa tyka skusobn.doby Sejla, ta pri dohodach nie je, iba pri TPP...sa mi zda

beskyd

uz som zo skoly nejaky ten rok vonku ale ked som sa ucil na statnice v 2009, platil stav, ze ak zavinene porusis povinnost ktora ti vyplyva z pracovnopravneho vztahu a v pricinnej suvislosti s tymto porusenim vznikne zamestnavatelovi skoda, si povinny ju hradit. samozrejme zakonnik prace poznal aj zodpovednsot bezohladu na zavinenie v pripadoch schodku a straty ci poskodenia zverenych predmetov ale o to tu asi nejde. ak zamestnavatel pred sudom preukaze ze si vo vypovednej dobe tam v rozpore so svojou povinnostou nebol a tomuto zamestnavatelovi v dosledku toho vznikla majetkova skoda, sud ta zrejme zaviaze skodu nahradit. zalezi od toho kde robis, myslim ze to bude dost individualne a zavisiet to bude od povahy roboty ktoru robis.

Sejla

heh prosím ťa aká škoda, každý zamestnanec, nech by bol aj manažérom, je nahraditelný lusknutím prsta. Ak by naozaj tvojim odchodom vznikla nejaká výrazná škoda, bola by tvoja zmluva podľa toho upravená. A podľa zákona sa môžeš na prácu vykašlať kedykolvek počas prvých 3 mesiacov (skúšobná doba a platí obojstranne), pokial nie je pracovnou zmluvou dohodnuté inak. Pokial by však nastala situácia, že z nejakého vážneho dôvodu porušenia zmlvy, či nebodaj zákona zo strany zamestnávatela (príp.ponižovanie, zdraviu škodlivé prostredie, náboženská, či iná diskriminácia...), alebo z dôvodov zamestnancovej neschopnosti (zo zdravotných, rodinných, či iných dôvodov) vykonávať prácu naďalej, môže zamestnanec osrať takú robotu prakticky kedykolvek zo dňa na deň. Počas, ale aj po skúšobnej dobe by bolo však korektné odovzdať výpoveď 2 týždne pred plánovaným odchodom. Pokial teda ťa niak zvlášť nenasrali.

vypoved1

no tak pokial si neplnim riadne povinnosti a mojim konanim im vznikne skoda. som povinny im tu skodu uhradit...o to ide.