Antidepresíva

oriesokdn

RNG,máte skúsenosť aj s tým akú súvislosť má vysadenie antidepresív s oslabením imunity? Pokúšam sa zbaviť antidepresív od februára 2011 postupným znižovaním dávok po štvrťkách. Mala som tieto lieky Lexaurin,Lenuxin,Prothiaden,ktoré som užívala vkuse asi 3 roky dozadu,teraz som už len na Lenuxine,na poslednej štvrťke každý deň,za tie dva roky čo sa ich pokúšam zbaviť mi bolo neskutočne veľa krát zle,ale nikdy som sa nevrátila k pôvodnej dávke,vždy som to nejako predýchala,ale bývalo mi strašne (búšenie srdca,strašná úzkosť,tráviace problémy,závrate...). A teraz zase v poslednej dobe mávam úzkosť,horšie sa mi dýcha,svrbieva ma celé telo,pery,okolo pier,jazyk,v nose,často kýcham - toto sú skôr prejavy alergickej reakcie. A veľmi by ma zaujímalo,či to môže byt následkom vynechania AD a či tieto príznaky vymyznú po celkovom zbavení sa AD,lebo takéto príznaky môžu byť predzvesťou anafylaktického šoku z čoho mám strach. Neviem či to mám vydržať alebo či treba s tým niečo robiť. AD som začala užívať kôli depresii,ktorú už nepociťujem. Máte s tým prosím nejakú skúsenosť?

RNG

Hladat ,lieky na depresiu, co ju vyliecia je ako hladat lieky na hlad, co ho do smrti vyriesia.
Depresia je z nedostatkov roznych neurottransmiterov, ktore sa daju alebo dodat priamo, alebo zvysit ich hladina nepriamo dodatkom polotovarov na ne alebo regulaciou ich spotreby.
Cast moze byt riesena napravenim stravy a travenia, cast roznymi potravinovymi doplnkami, podla potreby.

Nikdy to ale nemoze byt vysledok nedostatku nejakych umelych patentovanych chemikalii, schvalenych ako lieky, ked nic take sa v tele ani nikdy pred tym v prirode nenachadzalo u nikoho.
Prave naopak, tieto chemikalie maju casto za nasledok rozne nervove problemy, zavislosti a ine skody v tele.

Yersinia

Mne. No ešte neviem či sa mi podarilo zbaviť depresii, zatiaľ iba antidepresív. Zo začiatku sa mi krútievala hlava, bola som malátna a mala som závrate ale po 2 rokoch si telo navykne na to svinstvo a nejde sa toho zbaviť zo dňa na deň. Sú to zatiaľ len 3 mesiace čo ich neberiem a počas toho obdobia som mala dosť veľké psychické vypätie a depky neboli, tak snáď som sa vyliečila, i keď to ešte musím tvrdiť veľmi opatrne :D

luciano

Rost, to je veľmi dobrá otázka. Žiaľ lieky na depresiu, ktoré by ju liečili neexistujú. Všetky dostupné antidepresíva depresiu len potláčajú, ale neliečia ju.

Rost

mna by tiez zaujimalo aj ze, ci existuju nejake antidepresiva alebo ine lieky na psychicke problemy, ktore vyliecia dany problem a uz sa potom nemusia brat.