Sucasna zenska "moda"

Príspevok v téme: Sucasna zenska "moda"
aurora666

ja viem ze existuju zavaznejsie problemy, ale po tom, co som vcera videla mi nedalo sa trochu nezamysliet...v obchode som videla mlade dievca, zenu, mohla mat okolo 25, a na sebe spinave teplaky, mastne vlasy, bez zubov...a tak som si trochu zacala vsimat zeny okolo seba, ako sa o seba staraju, resp. nestaraju...ani si nepamatam kedy som videla pekne nahodenu zenu, mlade dievcata maju but "kurvie handry", resp. rifle, mikina, tenisky, dospele zeny takisto, prip. vrchol snahy nejaka sukna alebo bluzka...nehovorim ze kazdy ma vyzerat ako z modneho casopisu, alebo ze ja som nejaka modna ikona, ale je mi luto ze tie zeny zbytocne potlacaju svoju zenskost a krasu, "obhajuju" sa pohodlnostou, a ze oni nemaju cas sa fintit...ale o co su pohodlnejsie tesne rifle pred peknymi satami, a rovnaky cas ako navliect rifle a tricko zaberie bluzka a sukna...neviem ci sa mi to zda, ale ked pozeram obrazky zien minuleho storocia, zdali sa mi ovela zenskejsie...

nicolette

Aurora
Ja rozumiem, čo si tým chcela povedať. No chápem aj ľudí, čo to pochopili tak, že si povrchná a ľudí riešiš a súdiš len na základe oblečenia, výzoru, lebo ten tvoj úvodný príspevok nebol práve najšťastnejšie napísaný, ale nevadí - stáva sa... :)
Ale mňa nemusíš presviedčať, veľmi dobre viem, čo si tým chcela povedať. Ja obľubujem skôr takú športovú eleganciu. Obliekam a upravujem sa podľa toho ako ráno vstanem a koľko času sa mi chce do seba investovať, ale svoju osobnú hygienu a ako takú úpravu zovňajšku - to musí byť vždy. No každý naozaj nemá náladu byť každý deň tip-top nastylingovaný od hlavy po päty :) Niekedy to proste vidím na tenisky, rifle a vkusné tričko (všetko čisté samozrejme) :) inokedy, keď mám na seba viac času, vtedy, keď sa mi najviac chce, tak aj ja viem zo seba urobiť princeznú - pekný make up, upravené vlasy, vkusné nohavice (sukne nejako extra neobľubujem), blúzka, prípadne pekný top, lodičky, čižmičky, ale každopádne nič výstredné a extravagantné (na také veci ja nie som). Som skôr typ, ktorý obľubuje ležérnosť. Chcem byť elegantná, upravená, no nie stredobodom pozornosti a záujmu.
Som za to, že človek by mal o seba dbať, najmä čo sa týka aspoň tej najzákladnejšej hygieny a čistoty, to je u mňa samozrejmosť. To, či si niekto oblečie tepláky alebo sukňu nemení nič na fakte, že podľa oblečenia sa ľudia nesúdia, aj keď vraví sa, že šaty robia človeka, ale...
Každý nemá na to čas a povedzme si na rovinu, že ani financie, aby investoval veľa peňazí, ktoré ťažko zarobí niekde vo fabrike do svojho oblečenia podľa najnovšej mody, topánok, či celkovo do svojho zovňajšku.
Stále však platí pravidlo, že človek by si mal obliecť to, čo mu je najviac pohodlné, v čom sa cíti dobre a sám sebou. Pretože darmo budem nahodená s nehorázne vysokými opätkami, pokiaľ sa v tom budem cítiť nesvoja. Nech každý nosí to, čo sa mu páči a čo je k nemu najbližšie, ale čistota a hygiena by nemala chýbať, to je základ.

Sejla

problém je len v tom, že u niektorých ľudí to strašne vidno, že to, čo majú na sebe je kvôli druhým:) Či už sú to vulgárne oblečené slečny, ktoré chcú pútať pozornosť svojim zovňajškom a vytvoriť si tým falošnú sebahodnotu, alebo tí, čo nosia celé roky len rifle tričko a na iné nemajú odvahu, lebo sa cítia bezpečne len vo svojom stereotype.
Samozrejme to neplatí pre všetkých, len z niektorých mám tak trochu ten pocit, možno toto ale nie je veľmi podstatné=)

Ektoplazma

milli11 presne toto :) si príkladom toho že niekedy sú za podivným výzorom také situácie ktoré by nevymyslel ani človek s tou najbujnejšou fantáziou :D

milli11

Ektoplazma, viem, co chces povedat.

Stalo sa mi nieco podobne, ked som bola mladsia. Bola som doma a akurat sa prezliekala z vychadzkoveho oblecenia do domaceho. Zazvonil u nas postar, otvorila mama a nas pes preklzol cez dvere prec a von. Kedze mama nie je prave stavana na beh, musela som za nim utekat ja.

Kedze som sa vsak prave prezliekala, vystrelila som v tom, co som prave mala na sebe. Dole teplaky a hore bluzka. Postretala som aj par susedov (ako na potvoru, co ich inokedy nevidim cely den!), trochu som sa hanbila, ale co uz clovek nespravi, ked chce chytit domaceho milacika. Nakoniec som ho chytila pred dverami susedov, co mali sucku. Prave sa harala a ten moj jej sedel pod dverami.

Ektoplazma

No tak možno len po niečo vybehla, možno sedela celý deň u zubára aby jej to opravil a tam sa pohodlnejšie sedí v teplákoch, možno má doma tri hladné krky a odbehla od plotny do obchodu lebo zabudla kúpiť vegetu, možno ju odkopol muž alebo jej niekto umrel a vtedy je výzor to posledné čo človeka trápi, a možno fakt nemá peniaze i keď je fakt že chudoba sa akceptuje, ale špina nie. Za každým takým človekom, či už je jak z katalógu alebo ako vytiahnutý z kanála je nejaká situácia, napr. keby si mňa stretla nahodenú v šatách a štekloch s pekným účesom a make-upom možno by si si pomyslela že wow tá je aká pekne upravená, ale v skutočnosti trebárs len idem na skúšku a oblečiem sa tak tri krát do roka :)) inokedy by si možno povedala že "to čo za socku" :)
samozrejme, tiež sa občas otočím za človekom ktorý je pekne nastajlovaný alebo ma zaujme, a aj za človekom pri ktorom si pomyslím že preboha ako hentak mohol vyjsť von, ale vždy ma potom prepadne taký blbý pocit že preboha nesúď, pozri sa na seba, čo keď si jediná čo si myslí že tie tvoje biele ponožky v čiernych teniskách nevidno?! :))
viem ako to myslíš, ale netreba človeka súdiť pokiaľ aspoň chvíľu nechodíš v jeho topánkach. Ťažká metafora. Ale snáď si pochopila čo som tým myslela :))

ty si pi_a

takze ked si dam tricko a rifle, tak mam na sebe kurvie handry hej? boze moj , ty si ale riadne sprosta....staraj sa o seba, nie o druhych, kazdeho je to jeho vec a kazdy ma iny vkus... niekto sa citi lepsie v rifliach, nez v sukni ..

Agnes999

A na toto si dosla ked si videla nejaku bezzubu asocialku? Podla mna sa aj dnes stale mnohe zeny obliekaju elegantne a pekne. V lete nosi vela zien sukne a saty. Neviem kde zijes, ze vsade vidis len zle oblecene zeny.

Meretseger

Zabudla som dodať, že na tom popiskovaní si teda nezakladám, tie typy sú mi jasné, skôr ide o vnútorný pocit, že sa páčim sama sebe, čo si ani sama neverím :D
A pokiaľ ide o módu z minulého storočia a ďalej, nosili sa aj krinolíny, tak to už radšej fakt tepláky, nyet? :D

jablko

:DDD
tak to musis byt aurora niekde fakt z nejakeho zapadakova-ked si uz dlho nevidela pekne oblecenu zenu.Ved to vobec nemoze byt pravda.Jedine ze ty si velmi narocna a podla toho posudzujes aj inych.
Ale su zeny co sa snazia pekne a zensky obliekat-len to neposudzuj podla svojho okolia-nemozes byt vsade na celom uzemi SK.
:DDD