Krádež

Príspevok v téme: Krádež
Fero M.

Ako nemám slov a vyjadrujem hlboké sklamanie, nad ľudmi, čo dokážu niekomu niečo ukradnúť.
A človeku čo mi v robote ukradol veci za cca 200e, tak mu prajem len to najkrajšie do života....

Pre mňa nepochopiteľné. Prvý krát v živote som sa stal obeťou krádeže, takže ...

vebe

Nie si sam, ber to ako tak, ze vlastna skusenost je najlepsia skusenost. Ja som zazila kradez penazenky, osobnych dokladov a mobilu 2x v priebehu 2 tyzdnov a ani jeden krat som chybu nespravila. Ked som sa objavila na policii po tyzdni znovu s tym, ze medzi ukradnutymi vecami bolo potvrdenie o odcudzeni obcianskeho preukazu, ktory bol odcudzeny pred tyzdnom,tak sa tak divne na mna kukali a usmievali. No sranda to nebola,o pocitoch nebudem hovorit a o nakladoch s tym vsetkym spojenych, to som radsej vymazala z pamate (mobil, blokovanie kreditky, novy obciansky + vsetko co bolo v kabelke)+ cas spojeny na policii. No su to take vyzvy, uz chapem ludi co nosia svoju tasticku priviazanu na krku (su mozno smiesni, ale chapem ich)

fero11111

ale no feri to nesi ty toten co ziarlil ? kamo ty nemas kamosov abo tu babu co ju sekirujes? kokos akoze dobry si si tu jak doma:D

a inak to je dnesny svet :)

Fero M.

Neviem, ale mám podozrenie. Najhoršie, že tu osobu poznám a v živote by som to nepovedal.
Tak nebola možnosť si to uzamknuť na pracovisku a ostatný to tak mali tiež. Zial na konci služobky som nevedel, že mi to chýba a každý hlásil, že veci ma v poriadku, včetne mna.
Len teraz som zistil, že reálne tie veci nemám a ich účtovná hodnota je cez 500e, ale tak dá sa kupiť na nete aj za polovicu.

beskyd

no, ak ma pamat neklame za urcitych okolnosti zodpoveda za taku skodu zamestnavatel, mal si to uzavrete v priestore na to urcenom na pracovisku? tam bola tusim objektivna zodpovednost zamestnavatela za skodu do nejakej sumy.. ehm... pripadne skus najblizsie obvodne oddelenie PZ, sem tam sa podari aj vec odhalit a pachatela potrestat a zaviazat ho skodu nahradit. 200 ecok to je este priestupok, tu by to malo trvat trocha kratsie ako na sudoch..
.
zo zakonnika prace, dal som si namahu:

§ 193
Zodpovednosť zamestnávateľa za škodu na odložených veciach

(1) Zamestnávateľ zodpovedá za škodu na veciach, ktoré si u neho zamestnanec odložil pri plnení pracovných úloh alebo v priamej súvislosti s ním na mieste na to určenom, a ak nie je také miesto určené, potom na mieste, kde sa obvykle odkladajú. Za veci, ktoré sa do zamestnania obvykle nenosia, zamestnávateľ zodpovedá, len ak ich prevzal do úschovy, inak najviac do sumy 165, 97 eura.

(2) Právo na náhradu škody zanikne, ak zamestnanec o nej písomne neupovedomil zamestnávateľa bez zbytočného odkladu, najneskôr v lehote 15 dní odo dňa, keď sa o škode dozvedel.

lost

Bohuzial, slovenske zakony podporuju zlodejov a nie je mozne ich legalne chytit vo vlastnej rezii.
Co je skoda, inak by som mal o jedno hobby naviac..
Dufam ze ten co mi ukradol bicykel, uz ho zramoval kamion :D
A toho druheho tiez !!! a rovno VLAK !!

lost

A vies kto to bol ?
Byt tebou, bral by som to ako podkopanie nôh.
Postav sa a budes silnejsi :)

(vezmi si co mozu citit ludia, zivitel rodiny, majster, ktoremu ukradnu auto.. alebo dodavku za milion korun..)