Co moze vyrobit u cloveka nedoveru voci ostatnym ?

Príspevok v téme: Co moze vyrobit u cloveka nedoveru voci ostatnym ?
uncle

Zdravim vas, takze, co podla vas moze vyrobit u cloveka nedoveru voci ostatnym ludom pri uplne beznej komunikacii k ludom, resp. tendencie nehovorit celkom pravdu napri pri uplne obycajnom rozhovore. Nerobi to dobre vztahom. Napriklad. Myslim si.

Ja mam tusenie ci toto u mna sa nespaja aj s tym ze ma maleho mimo rodiny zneuzili a stratil som doveru k ludom (a vztahom k nim).

Dajte ze co vy na to, plz.

uncle

tak ved ludia, mate referencie na psychologov prosim ? :) uz ma to takto naozaj ze nebavi, beztak to chcem rozriesit,

uncle

::Sejla::

Toto www.zdravie.sk som pisal, a ?

K tym introvertom, bez ohladu ci tento typ u mna prevazuje alebo nie, ktovie aky zivot nemaju, napr dokazu strhnut ludi ? pre cokolvek, vytvarat si nove kontakty soc siete ? :) co mi na to povies ?

Tak to je konecne k veci rada, ze treba nabrat viac guraze, sebavedomia, schopnosti diplomatickeho jednania! Vieme ako toto urobit, heh ?

S tymi nespracovanymi udalostami sa neviem pohnut. Na pockanie to sirit neplanujem a ani x-psychologom jednemu ci jednej po druhom.

Ad.emocie, napr to ze som ako kamen, neukazujem emocie, toto mi sem tam ktosi pripomina, aj ze si tak ani frajerku nenajdem atp. :) a ze aby som sa trosku uvolnil a vraj jednoducho bol v pohode.

este cosi, vraj nerozmyslam a na toto casto pocujem toto, citujem: ale rozmysla, len sa mu nechce.

Zaran

Ja klamem jedna radosť :D
Aj pri úplne bežnom rozhovore hovorím klamstvo resp. polopravdu,vždy,všade a všetkým no väčšinou "pre dobro veci".
Viem že to nie je pekné,ale dnes s pravdou daleko nezájdeš.

babetta

uncle, ak klames, pachas zlo, ktore sa ti niekedy vrati, niekedy nie.
Je jedno, ako si to racionalizujes.

Kazdy by nasiel v minulosti nejake sklamanie a dovod lutovat sa.

Zmrd zaklame, ak je to pre neho o nieco vyhodnejsie, nez povedat pravdu. Je to nieco zle, od zbabelosti az po podvod. Mne su taki ludia odporni.

BTW, netyka sa to lzi a neuplnych pravd z ohladuplnosti, ked pravda dotycnemu nepomoze, len ho zrani.

Sejla

inak, uncle, mám pocit, že ty si v podstate introvertný typ, ktorý občas potrebuje byť sám a nasilu sa nútiš do spoločnosti. To nie je ok. Byť introvert nie je žiadne postihnutie, je to len druh osobnosti. Do ničoho s nenúť, žijeme vo falošnom svete a ako bolo povedané, veľa ľudí v bežných situáciach klame, alebo nie je tak celkom priamych, úprimných, nie si sám. Takto povrchne funguje kopec medziľudských vzťahov.

Sejla

uncle toto si písal ty? www.zdravie.sk
Žial, neviem ti poradiť takto na dialku, nemám s ničím podobným skúsenosti. Ale tú "otvorenosť" by som rozdelila u teba na dva druhy. Prvá sa týka bežných situácií, v ktorých ti treba nabrať len viacej guráže, sebavedomia, a nadobudnúť schopnosť diplomatického jednania - napr. ak sa chceš vyvliecť z nejakého stretnutia, nemusíš hneď klamať. Stačí povedať pravdu tak, aby nevyznela drzo. Proste naučiť sa lepšie komunikovať s ľuďmi a nebáť sa ich reakcií. Druhý tvoj a to vážnejší problém je niekoľko nespracovaných udalostí, ktoré ako som už povedala pred tým, netreba riešiť s kadekým a nútiť sa do nejakej "otvorenosti" a dostávať tak ľudí do ošemetnej situácie, kde nebudú vedieť, ako reagovať. Skôr len niekomu z rodiny, alebo tebe blízkemu, prípadne psychológovi, ktorý má s takými prípadmi skúsenosti.

uncle

vymyslam si o sebe preto aby sa o mne ludia nedozvedeli vacsinou co ma trapi, ked si to sam prejdem, neuprimny k sebe, k ostatnym, aj ked zase snazim sa viac pootvorit, no natazsie je stale skryte, ono pri tomto sa obavam nepriameho zneuzitia proti mne,

malo si aj doprajem, pritom aj z mala co mam by som asi nieco mohol,

arriva

Sám si musíš zodpovedat na otázku, prečo klames. Tam je príčina tvojich problémov. Ja klamem len málokedy a len ked musím, alebo je pravda príliš nevhodná či nepochopiteľna. Radšej by som vravela pravdu vždy ale bohužiaľ nejde to. Patologické klamanie je ale uz diagnóza.

uncle

::Sejla::

bezny den, rano do prace a do 18.00, lokalita ? sidlisko bez genia loci! Maly priestor v praci, to naozaj nemusim, klaustrofobiu nemam :) pred alebo po praci uplne najviac lubim silne vyrazne presso v kaviarni, alebo idem navstivit kto ma cas, mavam aj konverzac hodinu raz za tyzden atp.

vraj neukazujem ziadne emocie, mi vravievaju ti co maju guraz. No treba mi udajne aj lasky. Tak neviem.

Podobat sa niekomu ? To neviem, no treba mi viac otvorenosti, priamosti, mrte spontannosti, entuziazmu (ten som ale aj vedel mat), viac koncentracie.