Depresia? prosím poraďte...

Príspevok v téme: Depresia? prosím poraďte...
sivenečka

Ahojte, otáčam sa na vás s mojím problémom, o ktorom som si neni istá, či je to depresia, len obyčajný smútok, alebo čo to vlastne môže byť...

Mám 16 a akné, ktoré mi ničí život asi 2 roky... som z toho naozaj na dne. Po večeroch plačem, strašne sa kvôli tomu trápim, cítim sa menejcenná oproti iným dievčatám... Chodím ku kozmetičke, kde som bola aj na IPL a chodím na pravidelné čistenie, bola som u kožnej, skúšam mnoho alternatívnych medicín, výživových doplnkov, pijem veľa vody, čajov, doma mám modré svetlo určené na akné, vyskúšala som celý regál kozmetík z dm-ky, lekární a pod... no nič nepomáha. Pohľad do zrkadla je pre mňa asi tá najhroznejšia vec... no ak sa chcem namaľovať musím prekonať ten "blok" a pozrieť sa tam. Keď vidím tie dievčatá s dokonálými pleťami, ktoré jedia sladké, fajčia, alebo pijú, mám chuť si buď vypichnúť oči alebo si stiahnuť z tváru kožu... :D Veľmi im závidím, dala by som všetko za to, aby som mala krásnu pleť... nemusela používať make up, pretože ten z celej duše nenávidím. Patlať na seba každodenne nejaký odporný hutný krém, ktorý aj keď stál 50 eur sa po čase akoby zgrcne je proste o ničom... No inak na ulicu ani nevídem...
Tieto moje hlavne "povečerné smútky" by neboli ničím výnimočné, keby sa k nim v posledných asi dvoch týždňoch nepripojili aj strašné sny. Stále sa mi sníva, ako ma niekdo pred niekým zhadzuje, ponižuje, ako načapem ľudí ako ma veľmi škaredo ohovárajú, túto noc dokonca že ma naschvál predomňou podvádzal môj frajer a priam sa mi tým vysmieval... Tie sny ma niekedy aj budia a ráno vstávam ešte s horšou náladou, ako keď som išla spať.. Je to hrozné, už neviem čo s tým... Permanentne mám zlú náladu, a ak nie, tak som absolútne vyčerpaná, kvôli tomu sa aj bojím, že stratím mojich kamarátov/frajera a keď už si chcem pospať a na chvíľku vypnúť... začnú sa mi snívať otrasné sny.

Bojím sa, aby som neupadla do nejakej depresie alebo podobne...

Ak viete, máte skúsenosti s čímkoľvek s čím som sa tu zdôverila, budem rada ak napíšete :) Či o akné, depresiách, alebo snoch...

Ďakujem vopred každému.

marcelina78

neber antikoncepciu, dobre ti radim, ja som brala 7 rokov, plet som mala krasnu, ale ked som vysadila, zacala som ju mat horsiu ako predtym a strasne hormonalne problemy,vykyvy nalad, zrazu mi nic nefungovalo, menzes, ovulacia, nic mi nepomahalo , ani 2 gynekologovia ma nedali dokopy a zacalo sa to odrazat aj na psychike - depresie,nervozita, no zkratka radsej by som s tym akne zila ako toto vsetko , roky sa nemozem dat dokopy a viem o com hovorim, presne co pises som zazivala aj ja v puberte, skus navstivit ustav lekarskej kozmetiky, mne vtedy dost pomohli tam, kozmeticky a kozne mi nepomohli, s tou cinsnkou medicinou to chce cas, vydr par mesiacov a vysledky budu trvale..Ja mam teraz strasnu plet tiez, lebo sa ten bordel tlaci odvsadial von z tela, ked detoxikujem medicinkou, ale vydrzim,v zivote nechcem brat antikoncepciu a kedysi by som na nu nedala dopustit koli pleti a bezpecnemu sexu... skus troska solarko, zdravsiu stravu, vela pi.

sivenečka

amanda23:

akurát dneska som sa objednala ku gynekologičke s týmto nápadom... akú si brala? mne už nič iné nepomáha, som zúfalá...

alternatívnu medicínu som skúšala, skúšam... v terra medice i altermede, ak poznáš. jedna je čínska, druhá liečba podľa dr. Jonáša... No zatiaľ nič nepomáha a vieš ako je to v tomto veku... Komu sa chce čakať po dvoch rokoch plného ksichtíku vyrážok...

amanda23

boze vy ste uchylaci, mas 16 a na sex casu dost, nepotrebujes si este privodit dalsie problemy v mladom veku...vies co myslim...ja mam raz tolko ako ty a akne sa ma stale drzi, takze sex nepomaha mili pani:D skusam ale alternativnu medicinu, uvidim, treba ratat, ze na zaciatku liecby sa to moze este zhorsit a potom uz len lepist, skus nejaku cinsku medicinu.
rohhodne nato neber antikoncepisu, akne ti to vyriesi ale sposobi kopec inych problemov ako u mna po vysadeni...

sivenečka

ďakujem všetkým... už sa snažím byť optimistickejšia, niekedy to ide niekedy nie, no verím že tých šťastných chvíl bude časom neporne viac ako tých zlých :)

fergop

Pozri sa na to takto: keď máš frajera tak sa mu určite páčiš a nemáš dôvod sa cítiť škaredá.veď jemu sa páčiš! :) a snaž sa byť pozitívna :) veľmi to zaváži :)

Mimulus

Ak stratíš kamarátov tak neboli ozajstní ak priateľa tak môžeš vyskakovať do vzduchu :) Akné mal každý ale všetkým sa raz upraví a ver mi, ešte Ti budú ľudia ležať pri nohách a prosiť o odpustenie. Nepodceňuj sa!!! Ako som povedal ak stratíš kamarátov tak hľadaj skutočných priateľov a ak lásku tak Ťa nikdy nemiloval.

pan d.

Ja som mal tiez akne, tiez ma to sralo. Bol som u jednej bosorky na ritual proti akne, musel som podliezat taku lavicku, prd to pomohlo. Ked som zacal sexualne zit, tak sa to vsetko pekne upravilo. Tak aj radia stari ludia, ze treba zit a ze to prejde. Niektori sa mi smeju, ale ja sa tiez snazim svojim sposobom poradit, len nie kazdy to aj pochopi spravne, lebo pouzivam iny styl pisania.