Skákanie na trampolíne - skúsenosti

Príspevok v téme: Skákanie na trampolíne - skúsenosti
Catali_na

V telke som raz videla, že ako cvičenie sa teraz preferuje aj trampolína. Je to taká malá o priemere 90-120 cm. Niektoré doknca majú držadlo na ruky. Dosť som o tomto čítala. Vraj to posiluje celé telo, pomáha chudnúť, tvaruje. Máte s tým nejaké skúsenosti? pretože ma to láka, že budem doma v obývačke hopkať :-) vyskúšal to už niekto? funguje to? alebo váš názor?
za každý príspevok dakujem :)

swistica

ahjaj - moj laicky nazor je, ze ak si mala v nedavnej dobe zapal mozgu, trampoline by si sa kvoli otrasom mala vyhnut. Citala som i clanky,kde trampoliny neodporucaju ani malym detom a presne kvoli otrasom ovplyvnujucim mozog.No a male deti sa po trampoline skor valaju ako skacu.
Ja som na trampoliny chodila rada kvoli chudnutiu, no uz mi doktorka dala stopku kvoli vplyvu na klby. Tak respektujem.

ahjajjaj

som 4 mesiace po zápale mozgu s poruchami rovnováhy. Dcérka má trampolínu a rada som na nej skákavala. Tak som ju chcela vyskúšať, či to ešte dokážem a funguje to.
Zdravotné benefity. Pokiaľ sa to nepreháňa, kĺbom to neškodí, pretože to odráža. Beh zaťažuje kĺby viac.
Prevencia proti osteoporóze. Urýchľuje trávenie a podporuje činnosť čriev. Zlepšenie koordinácie pohybov.
Únik moču, keď sa dostaví, je to prvý varovný signál, že treba niečo robiť s uzavieračom močovej rúry. Posilniť Kegelovými cvikmi. Pre nebezpečenstvo úrazu je dobrá väčšia trampolína ohraničená ochrannou sieťou.

swistica

Ide o kardiocvicenie, takze chudne sa fakt skvele, lenze ...
- velke riziko urazu
- poskodzuju sa klby ( aj ked ti predajca bude hovorit opak, no porad sa s lekarom)
- otrasy vnutornych organov
- mozny unik mocu
- nevhodne v tehotenstve ( co moze byt problem prve mesiace, ked clovek nie je tehotny)

[zruseny16]

Nie na malej trampolíne nie, ale na ZŠ sme skákali na veľkej takmer každú telesnu vychovu a aj na tréningoch - hrala som volejbal ako decko. A je to super vec, odporúčam, zaberieš každý sval na tele. :) a ešte to aj človeka baví.