popalenina II.stupna

elizabeth66

dakujem vam vsetkym za dobre rady urcite niektore z nich vyskusam,som rada ze sa tu naslo tolko ludi ochotnych poradit

Alternativa

Mam rada humor, ale na tomto sa ziadna mama, ktora hlada riesenie pre dieta, nezasmeje, sorry, Morbidak.
Skus caste jemne masaze postihnutych miest, take hladkanie. Pouzi uz uvedene masticky, alebo napr. trezalkovy olej. Nateraz ziadne opalovanie.

morbiďák

Na to je len jedna liečebná metóda. Dajú sa chirurgicky odstrániť napadnuté časti organizmu. Zabite ju...

damaxy

ja pouzívam Lampu bioptron,panthenol,nechtikovu mast robenu doma na bravcovej masti totiz tento tuk je najblizsí ludskému tuku.Mozno ti vsak poradi nieco aj kozný lekar a hlavne nezabudni,ze to chce trpezlivost, pravidelnost a cas

enriketa

ja som mala popaleniny IIstupna na tvari,bola som v lekarni a dali mi na to mast.Treba sa poradit s lekarnickou.No a umyvala som si to harmancekom.Nezostalo mi nic ziadne jazvy.Uz si nespomynam na nazov tej masti ale v lekarni ti urcite poradia.Drzim palce.

vivi

ja som si pred par rokmi tiez obarila ruku vriacou polievkou...mala som to stale zaviazane ako mi to doktor kazal.Bolo to dost neprijemne a svrbleo to.Ked mi to dali dole tusim som si nato davala nejaku masticku od lekara mala som tam tmavy velky flak asi rok a asi jak som rastla tak mi to zmyslo nemam tam vobec nic...drzim palce

lilianna

Výborný je sprej mysliím že sa volá CHlorophyllum. Strieka zelenú tekutinu.
Je síce vhodný na priame použitie hned po popálení, môže byť aj vhodný na doliečenie.
Pri popáleninách je najlepšie nechať popálené miesto pod tečúcou vodou, pokial pominie v tkanive páľava a tým sa aj menej poškodí pokožka.
Sestre sa na ruku vylial horúci olej. pokiaľ som stihla pre ňu prísť a zaviesť ju na pohotovosť volala som jej nech má ruku stále pod tečucou vodou. Potom hanba nehanba ruku som jej šupla do vedra s vodou a tak sme šli na pohotovosť. Aj vďaka tomu mala menšie poškodenie tkaniva na ruke.
Na popáleniny je aj vhodná nechtíková masť ale tá bez všeliakych vôní a prísad. Ja ju niekedy viem spravit doma. nevonia neviem ako ale účinok má.