Brusnice

Príspevok v téme: Brusnice
Dušanka

Mala som zápal močového mechúra, preliečila som sa antibiotikami a lekár mi ako prevenciu kázal dávať si brusnice. Kúpila som si teda v lekárni tabletky.
V akej forme si kupujete/užívate brusnice vy?
Tipujem, že v džúsoch, ktoré dostať v potravinách asi veľa brusiniek nebude...možno tak 2 brusnice na liter šťavy .-)

RNG

Ucinna latka v brusniciach je najma berberine, a dnes ten mozete dostat cisty, tj ovela viac v jednej kapsuli, nez mozete dostat v hrstiach brusnic.
Tento berberine nie je tazeny z brusnic, kde je ho dost malo, ale z korenov oregon grape, kde je ho podstatne viac.

[zruseny16]

susene goji (godži) kde kolvek v biopotravinach, v obchode, susene, odporucam. Aj pod nazvom kustovnica sa vyskytuje. aj to je dobre.

my.myself

ja jem susene, vynikajuce. a nestretla som sa este s plesnivymi ci zatuchnutymi. jem ich pre chut nie ako prevenciu, ale faktom je ze som zapal mocovych ciest este nikdy nemala

Dadula56

Vraj susene su velmi dobre, len je otazne, ci sa ti podari zohnat nejake nezatuchnute a nezaplesnene. Asi by som zostala pri tabletkach.

dazdovka666

Neviem, ci sa vyhnes tabletkam, podla mna tabletky alebo sirup je jedno a to iste, asi najidealnejsie by boli cerstve, ale tak vieme... :)

dazdovka666

Ja davam mojim mackam MAX BRUSINKY Cran-Max, a nestazovali sa doteraz :). Je to brusnicovy koncentrat v tabletkach a je to kupene normalne v lekarni, vhodne aj pre ludi.