Lektorka cudzieho jazyka a zivnost

Príspevok v téme: Lektorka cudzieho jazyka a zivnost
dikyzapomoc

Dobry den, nastudovala som si info ohladom zivnosti tuna: portal.gov.sk

kedze sa nevyznam do zivnosti (v mojej rodine ju nezalozil nikto) tak som si nastudovala informacie ale aj tak som trochu bezradna. Vystudovala som totiz anglictinu a v dnesnej dobe chce vecsina jazykoviek po prijatych lektoroch zalozit zivnost (nezaoberam sa tymiu, mktore zivnost nechcu, lebo tam jednoducho nemaju volne prac.miesta) ...som nezamestnana zhruba 4 mesiace a mam sancu na pracu dlhodobu, ktoru by som samozrejme rada prijala, no podmienkou je zivnot. Mam vsak pocit, ze sa mi to neoplati, ekdze nejdem podnikat, nie som remeselnicka, ale ucitelka anglictiny.

Ze vraj prvy rok sa neoplatia vsetky odvody, ALE nasledujuci odrataju podla prijmov z predosleho roka neodvedene casti do poistovni :( cize v podtsate aj tak bduem doplacat na nieco, akurat rok neskor:/ amm pocit, ze pri ucitelkjśkom plate sa mi to neoplati, ale ako lektorku an plny uväzok ma jazykovka jednoducho nezamestna, pozaduje zivnost. ... vedeli by ste mi poradit, ktory druh zivnosti sa ma tyka a ako by ste postupovali na mojom mieste? Je tu nejaky lektor cudzieho jazyka, ktory ma zivnost? (kedze nemam zakazky na preklady/tlmocenie, aj preto mam pocit, ze zivnost sa mi neoplati) ... dakujem za vase rady :)

anderejgaraj

alebo sa skús opýtať v lexike : www.lexika.sk mne tam veľmi pomohli a tuším, že nejakých prekladateľov stále znáňajú!

krtko-lampa

Sprav si s.r.o. a marketing a rob to bez nich ... Zabudni na pocit, ze ta niekto musi zamestnat, alebo ze musis robit pod dakym ...