Mama alkoholička

Príspevok v téme: Mama alkoholička
nicnicnic

dobrý večer,iba v skratke,lebo viem,že problém sa nevyrieši,mám 19 rokov,som jedináčik,bývam u matky,ešte študujem,naši su rozvedený,matka je alkoholička,je na tom zle.Kupuje si domov flaše atd..Každý víkend opitá,sem tam aj cez týždeň..
Aby toho nebolo málo,tak si vodí domov chlapov s ktorými víkend prepije a celý prespý,k tomu nechýba sex atd..
Lezie mi to tak na nervy,že sa bojím,že niečo vyvediem bud jej alebo sebe.Už je úplne stratená,je mi to tak lúto,ked kamaráti majú normálnych rodičov,majú auto,chodia na nákupy atd..normálne rodiny,nevládzem už ani do školy chodiť,(mám psychické problémy už od 15 rokov-uzkostno depresivnu poruchu,dr/dp..)
Iba chcem vedieť ako by ste sa vy chovali? čo by ste robili na mojom mieste?

abraka

Mám presne rovnaký problem. Mam 19, mama pije ako dúha. Rodičia rozvedeni, byvame u otcima, ten je navyse psychopaticky nervak. Najnovšie ho zacala podvádzať a vlacit sa s ciganmi a cela dedina nas ohovára. Útechoumi je len to, ze uz len rok a odidem na vysku. Bojim sa ze nezmaturujem lebo v takychto podmienkach sa ucit nedá... :(

anonym000

nicnicnic viem , že je to tažké , ale ty maš aspon tu vyhodu , že si dospela možeš zarabat a niekde odíst su aj taky , kt. maju mamu alkoholicku a nie su este dospeli nemaju nijaku sancu..... len musia to všetko znašat a vydržat to.... magy ma pravdu radšej by si mala odist ,viem , že ju v tom nechceš nechat ale ona sama si musi uvedomit čo robi a ked odídeš možno že si to uvedomi, to je moja rada :)

Cariboo

nicnic, takych ako ty je bohuzial mnoho. Mas pravdu, clovek ktory to nezazil si to dobre ani nevie predstavit co vsetko obnasa zit s alkoholikom plus mat svoje zdravotne problemy. Tu ziadna rada nepomoze, pretoze jedna by nestacila a chce to nejaky povedzme ze zazrak :(

Mas 19, ale to rozhodne nezmamena ze si pripravený na zivot. Na tvojom mieste, by mi ostavalo asi jedine uzavriet sa do seba a uplne odignorovat situaciu s matkou. Nemozne, viem, ale podla mna tam niekde zacal ten bludny kruh. Keby si sa pred nou aj pokrajal, tak sa nic nezmeni. Ona je chora a evidentne to tak ostane. Alebo co by bolo uplne najlepsie ist k pribuznym, ako to tu kasandra spominala. Kebyze byvas na internate tak by na teba matkine alkoholicke vyjavy z domu tak nedoliehali... V prvom rade by ti teraz malo zalezat hlavne na sebe. Neviem nakolko si chory, no rozhodne by si mal byt pod dohladom lekara.

Je mi to naozaj velmi luto, mozem ta vsak aj potesit, nato ze si mal problemy so skolou mas lepsiu gramatiku ako niektori co ju dokoncili.

Tazko sa sem pise, pretoze ti fyzicky nedokazem pomoct,ale budem drzat aspon palce.

Magy

ospravedlnujem sa - tu najpodstatnejsiu vec som si vsimol az teraz. ty pomoc nechces. prosim ignoruj vsetko, co som napisal. vdaka.

Magy

sklamem vas. nemam priebojnu povahu. ak si precitas niektore moje prispevky inde, pochopis, ze od sebavedomeho cloveka mam daleko. prekonal som sociofobiu, som extremny introvert... do zahranicia som tiez siel, lebo ma prinutili okolnosti. doslova zo dna na den som sa pobalil a vypadol. a tu som. a rozhodne sa mam lepsie, nez som sa mal, prezil som.
nicnicnic - ak mas dojem, ze byt v zahranici znamena stat sa fetakom apredavat noviny... zvlastne predstavy mas o svete.
premudrely... hmm... no ano, pri mojom veku, ked mam 2x tolko sa to 19r. uchovi moze zdat, ze som premudrely. mas dve moznosti. but ma oznacit za premudreleho a kaslat na moje rady (overene realitou), riesit sa podla seba a ako pozeram, iba negativizmami, ako sa co neda...
alebo spravit to druhe.
je to tvoj zivot, nie moj. od nas chces pomoc a ked ju dostanes priamo a bez diplomacie, tak ti nevonia a uz sme premudreli? asi by som mal byt jemnejsi, vsak?
realita sa s tebou nehra, zvykaj si. a cim skor si zvyknes, tym lepsie pre teba.

kasandra

Prepáč som si nevšimla, že máš 19, myslela som že menej.
No, keď píšeš, že máš krstných rodičov, tak popros o radu ich, či by ti nepomohli.
Magy- si prehnane premudrelý, si myslíš, že každý je taký priebojný ako ty? Nie každý vie sa v cudzom svete tak obracať. To musíš mať nato aj povahu.

nicnicnic

Magy nie dakujem,už nemusíš už si mi dosť povedal,ano mám v zahraničí známych sú to fetáci,čo roznášajú noviny za 200E
predstav si,zrovna dnes som si s jedným písal..
Nehovorím,že na slovensku je dobre..
Vieš,ísť na slepo do zahraničia ako to ty stále hovoríš,ešte z holými rukami to je fakt výhra,ešte pre psychicky chorú osobu..
už hned pri prvej odpovedi som vedel,že budeš taký múdri,aký si
ked si napísal jedina rozumna rada - utekaj prec

kasandra dakujem,myslíš,že na socialku sa môžem obrátit aj ked už som dospelý? ešte mám aj krstnú,krstného

Magy

kasandra - nezaopatreny??? to kde beries take?? 19r. clovek nezaopatreny uz byt nemoze, lebo je samostatne zarobkovo cinny. na socialke by sa mu vysmiali.

kasandra

Magy- má utiecť nezaopatrený a kam ma utiecť? Veď ešte študuje.
nicnicnic- skús hľadať pomoc u príbuzných tety,strýkovia a tak, ak ich máš. Alebo sa obráť na sociálku.

Magy

nicnicnic - to, do akej miery je ta skola pre teba potrebna (nepises uz vobec aka a ako dlho este), musis posudit len a len ty sam.
mat nejaku diagnozu este neznamena, ze nie si schopny sa o seba postarat alebo osamostatnit. mozno to do urcitej miery stazuje situaciu, ale nerobi ju nemoznou.
odist inde znamena najst si pracu mimo domov. je kopec prilezitosti a sposobov, staci sa poobzerat.
urcite mas niekoho v zahranici, s kym si hoci len obcas pises, alebo ho poznas. co das za to, napisat mu len o par slov pomoci, poradit kam sa obratit atd? ved nemusi za teba hladat pracu, ubytko atd.
agentury, internet... kopec moznosti a prac, kde je zabezpecene aj ubytko.
najcastejsie sa jedna o manualne prace (samozrejme), od vrtnych plosin, cez vyletne lode, au-pair (to ze si chlap neznamena ze nemozes robit au-pair), prace na farmach po celej europe, animatori vo dovolenkovych centrach, hotely v horach ci uz na sk, rakusku... chlape, to ti mam vsetko servirovat pod nos?