Problém s dôverou vo vzťahu

Príspevok v téme: Problém s dôverou vo vzťahu
Emanuela

Zdravím. Potrebovala by som rady alebo vyjadrenie ľudí k môjmu vzťahovému problému, keďže sama sa na to neviem pozrieť z dostatočného nadhľadu. Sme s priatelom spolu 2 mesiace a ide o to, že mi nedôveruje a neverí. Má ma naozaj rád, ale nedokáže to. Pred dva a pol až dvoma rokmi som mala obdobie, kedy som bola trochu uletená a chcela som skúsiť niečo nové, bola som naivná a skončila som v posteli s 5 ľuďmi. Viem, je to des. Oľutovala som to nespočetnekrát, keď mi konečne došiel rozum a pochopila som, čo som robila. Na začiatku keď som sa s ním spoznala, tak som mu všetkých tých ľudí vymenovala (mimochodom bol vtedy jediný človek, ktorému som to všetko dokázala povedať), až na to, že som mu povedala, že okrem toho posledného to bolo so všetkými iba raz. Dnes som mu povedala, že s prvým to bolo trikrát a on povedal, že týmto je koniec, že nedokáže byť s osobou, ktorá mu klamala. Klamstvo preňho znamená veľmi veľa, pretože bývalá priatelka ho klamala a odvtedy nevie dôverovať luďom. Takisto mi neverí, pretože neverí, že som sa odvtedy zmenila. Pravdou ale je, že ho neskutočne lúbim a naozaj som sa zmenila, moje hodnoty za tie dva roky sú iné a nehrozí, že by som teraz urobila niečo také. S tým klamstvom je to ale najhoršie. Vraj mi to nevie odpustiť a jeho city voči mne totálne zmizli kvôli tomu. A že keďže mi nedokáže veriť, nemôže to fungovať ďalej. Chcela by som od vás radu alebo názor, čo môžem urobiť pre to, aby som to zachránila, pre to, aby mi dôveroval a pre to, aby to mohlo fungovať. Ako by som to mohla napraviť. Naozaj ho ľúbim a jeho city boli predtým ku mne tiež také isté, až na tú dôveru. Podotýkam že som neurobila nič, čo by v ňom mohlo vyvolať dojem, že som mu neverná alebo mám niečo zlé v úmysle. Len stále tvrdí, že to, čo som mu povedala, podľa neho nie je všetká pravda a že mi nedokáže veriť, aj keby chcel.

Agnes999

To, co sa stalo v minulosti lutovat nemusis. Kedy si mas uzivat zivot ak nie ako mlada? Mat 5 chlapov skutocne nie je ziaden strasny skandal, ini maju daleko viac sexualnych partnerov a vobec im to nevadi. Chyba je ale vykvakat to partnerovi. Viem, chcela si byt uprimna, ale chlapi taku uprimnost neocenia. Narobila si si s tym len problemy. Naco vlastne on chce vediet presne s kolkymi chlapmi si spala a kolko krat? To je dost divne, jak keby to nebolo jedno! Ja som sa s novym partnerom a pocte predchadzajucich partneroch vacsinou ani nebavila, ani ich to nezaujimalo. A uz vobec nie, s kolkymi som spala ja ci on! Ci sa ti podari zachranit tento vztah neviem, ale v kazdom pripade mas poucenie do buducna. Vo vztahoch neplati, ze partner o tebe musi vediet uplne vsetko. Aj pre neho prestanes byt atraktivna ked o tebe bude vediet uplne vsetko bez vynimky.

2bodka

Ak mal on potrebu vykvakat ti vsetko, coho sa v minulosti dopustil, to este neznamena ze ma pravo vediet vsetko o tebe. Naopak, ty mas pravo si minulost strazit a povedat z nej tolko, kolko uznas za vhodne. Nesnaz sa zachranit vztah, ak sa on nevie vyrovnat s tvojou minulostou, je to jeho problem. S takym clovekom by si stastna nebola.
To, ze on pred tebou zazil sklamanie a ovplyvnuje to jeho konanie v dalsom vztahu je rovnako jeho problem, kt. sa musi naucit riesit. Clovek by mal do vztahu vstupovat "cisty" bez predsudkov, ktore u neho vznikli z minuleho vztahu. A ci si spala s niekym 1 krat alebo 20 krat, je to tvoj sexualny zivot, ktory bol pred nim, PRD je ho do toho.

vebe

Tak ako uz pisala Dadula, tento vztah uz nezachranis a ber to ako ponaucenie, ze minulost do noveho vztahu netahaj. Mam pocit, ze ak by si chcela v tomot vztahu pokracovat, stale by ste riesili veci na urovni "ci to s tym prvym bolo 3x ci 10x, ci si mu fakt povedala vsetko, alebo si mu nepovedala, ze vtedy este aj prsalo, inymi slovami rypkali by ste sa v minulosti a vzajomnej nedovere a neriesili by ste sucasnost a rozvoj vztahu. A do buducnosti - ked sa ta niekto bude prilis vypytovat na vztahy a podrobnosti z minulosti, prec od neho, treba sa venovat sucasnosti a buducnosti, vrtanie sa v minulosti ma v sebe nieco destruktivne. Hlavne je, ze si sa poucila a vies, ze uz nieco take nechces a nebudes robit.

Cariboo

Tak vidis, ani ty si mu nedoverovala. Mala si svoje obavy, to sa da pochopit. Berem, kebyze si mu to planovala povedat neskor ,ale nevadi, nieco ta v tom stoplo-hanba,obavy. Tak mu vysvetli co si citila, ak to ani po case neprijime, tak je konec.

Cariboo

Tak vidis, ani ty si mu nedoverovala. Mala si svoje obavy, to sa da pochopit. Berem, kebyze si mu to planovala povedat neskor ,ale nevadi, nieco ta v tom stoplo-hanba,obavy. Tak mu vysvetli co si citila, ak to ani po case neprijime, tak je konec.

Emanuela

Cariboo, vlastne ani neviem. Asi som nechcela v jeho očiach vyzerať zle, nechcela som, aby si o mne myslel niečo zlé, ale aby si myslel, že som to urobila iba raz. Automaicky som vtedy povedala, že s každým z nich som sa stretla iba raz, aj keď s tým prvým to bolo trikrát, ale vtedy sa mi to zdalo veľa, povedať mu ešte aj toto. Dnes som ale vyšla s pravdou von, tak celkom mimochodom (mala som pocit že som mu to už vravela a že to vie) a celé sa to v priebehu pár sekúnd pokašlalo, totálne.

fero11111

neporadim ti nic len to ze mne to preto skoncilo kamarastvo prerastene do lasky su tie najhorsie ... bo kamos si myslel ze vie setko :))) a nakoniec zisti ze ako jeho velka kamoska si ho klamala furt ... si premysli co robis ... :))) to urazi kazdeho ked raz mu povies ako naj kamoska ze si sukala s jednym len 1 a nakoniec to bolo 5 krat ci 10 ci 3 tak to je onicom i ked na druhej strane co je do toho ako kamosa skym si kolko krat sukala nechapem

no to jedno kazdopadne som chcel ze dobry nick mas :D R.I.P Emanuela :(

moji rovestnici budu vediet ocom pisem :)

Dadula56

Emanuela, ak sa ta muz pyta detailne kolkokrat si s kym spala a detailne to chce vediet, tak by som sa spakovala na tvojom mieste. U neho to je pochopitelne, lebo zazil klamstvo, ale automaticky to uz aplikoval aj na teba, tak ako to bude aplikovat na cele zenske pokolenie. Stravila by si cely ten vztah len v nervoch, aby si nahodou nedala nejaky podnet k ziarlivosti, aby sa on nenahneval a podobne. Zrejme ti to vobec nepomaha, co ti pisem, ale dovolim si tvrdit, ze casom budes stastnejsia s inym. Ano, je vhodne o sexualnej minulosti co to vediet, ak teda clovek tuto informaciu nutne potrebuje pre nieco (riziko chorob, riziko nevery), ale to ma koncit maximalne pri pocte partnerov. Nie kolkokrat, kde, ako, s kym. A vela ludi vobec sexualnu minulosty neskuma. Lebo je to minulost a vztah je novy zaciatok.
PS: Ospravedlnit sa alkoholom? U mna teda by to neobstalo, kedze si sam vybral, ze ten alkohol pozije. Nie je to o nic "ospravedlnitelnejsie" nez to, co si ty urobila, ibaze ty sama seba si automaticky(preco?)postavila do pozicie tej skazenej a on je ten ublizeny. Pricom to nemusi byt pravda(neviem, co on robil).

Emanuela

Dobre. A odhliadnuc od toho že by som mu nemala všetko hovoriť? Lebo ja mu budem aj napriek tomu všetko hovoriť.