Závislosť na sladkostiach

Príspevok v téme: Závislosť na sladkostiach
weronique

Mám dosť veľký problém s kontrolou keď som v blízkosti sladkostí...a už neviem ako ďalej.
Raz, no i viackrát denne ma chytí strašné nutkanie zjesť niečo sladké (hlavne čokoládu...) a keď sa to snažím vydržať, tak ma väčšinou rozbolí hlava, som strašne nervózna, nemôžem sa na nič sústrediť, kým si nedám tu svoju dávku sladkého (a potom to zväčša preženiem).
Problémom je, že po tom ako sa napchám sladkosťami, tak sa cítim príliš relaxovaná, takmer unavená a nemôžem pracovať ďalej (ten pocit zlyhania je strašný a rovnako to nie je lacná záležitosť).
Vždy si poviem, že viac to nespravím, no v tej chvíli akoby mi bolo všetko jedno a myslím len na to ako budem tú svoju čokoládu jesť... za posledné 3 roky som takto získala približne 15 kg na váhe...
Čo mám robiť?

arman

JJ, presne skravky som mal, a mal som neskutocne chute na sladke,nevedel som bez toho vydrzat. Vysli ich zo mna desiatky... a uz je dobre, od sladkosti mam pokoj. ;-)

parazitik

dokonca, uz ani kavu nesladim, nic nesladim, caje a tak. kava sice nie je vraj najzdravsia, ale uzasne mi vonia tak co si ju raz za cas nedopriat, no a zrazu mi tam cukor nesmakuje, takto je ovela lepsia.

a este k tym parazitom, opakujem sa uz stale dokolecka, ale neda mi to: vacsina ludi ich ma a nevie o tom, ma ich v zivot prilis nezneprijemnujucej miere, cele roky. jedine stastlivci s vynikajucim imunitnym systemom nemusia mat ziadne ale ostatni ano, vid nasa strava, nerobenie si ocistnych kur cele desatrocia atd. a potom staci, ze sa kvoli niecomu oslabi aj tak uz naruseny imunitny system (u mna to bol dlhodoby stres napr.) a uz to ide z kopca ako sa maju moznost roztahovat este viacej. predtym som bola stihla, potom som schudla na kost a milion inych zdravotnych problemov sa pridal. a ak si myslite, ze ked vam odoberu krv a je v poriadku, tak ste zdravi, tak to je o.eb uplny, ja som tiez bola oficialne zdrava a bolo to velmi daleko od pravdy.

parazitik

mili11, no u teba by som fakt pouvazovala nad tymi parazitmi. ja som bola tiez vychudnuta a mohla zozrat aj vola a to sladke som bytostne musela mat. cim dalej zacinam byt presvedcena, ze nieco take ako rychly metabolizmus je hlupost, su to len namnozene parazity... pred pol rokom by som tomu tiez neverila...

parazitik

ja suhlasim s armanom. najma pri skrkavkach je taka sialena chut po sladkom, ze ta doslova nutia sa ladovat sladkym, a ked si nedas, tak mas uplne abstinencne priznaky (lebo oni ho potrebuju, chuti im, tak takto donutia mileho hostitela). a viem o com hovorim, sama som bola toho otrokom, proste sladke a cokolady museli byt a ked neboli, bola som nervozna ako neviem co. no a po liekoch NEMAM VOBEC ALE ABSOLUTNE chut na sladke. cele dni sa mi neziada vobec. takze teraz si len raz za cas dam daku sladkost ale skor len preto, ze mam chut si dopriat, ale vobec mi to nechuti, tak si nedavam. telu sa to uz vobec neziada, nie je blbe, vie co je pre neho zdrave (ak ma normalne fyziologicke vnutorne podmienky).

- mira

Túžba po sladkom je túžba po uvoľnení, zbavení sa stresovej záťaže a po relaxe.
Stres nás sťahuje a spevňuje.
Okrem stresu nás sťahuje i soľ a všetky potraviny, ktoré sú presolené, ďalej mäso, vajcia, pečené suché tvrdé potraviny.
Takže ak sa chceš zbaviť túžby po sladkom, vylúč sťahujúce potraviny.

RNG

crevna flora je priamo zavisla od toho, co jes. Tj ked jes sladke a jemne muky, podporujes kvasne a plesnove kultury. Naviac volny cukor a jemne muky sa velmi rychlo absorbuju a ulozia, a nastava zravy hlad.
Ked jes celozrnne, nizkoglycemicke jedla a hodne mikrovlaknin v zeleninach a doplnkoch, tak si podporujes probiotika, co ti vytrabaju az 70% vsetkych obrannych latok, tj potlacaju candidu, plesne a ine mikroby. A postupnym uvolnovanim cukrov mas dost cukru v krvi dlhodobo, ale nie prebytok, co sa ulozi aj tak do tukov, a teda nemas ten "zravy hlad" na sladke.

weronique

Wow, tak teraz ste ma trocha nastrašili tými baktériami a plesňami...to dúfam nie je môj prípad

Jefitto: Nie, to som nepovedala, taký debil nie som:) To o tej váhe som dodala len kvôli tomu, aby som zdôraznila aké je to so mnou zlé, že by som naozaj chcela žiť zdravšie...

luculienka

Dnes hovorili v rádiu, že kto má obrovskú chuť na sladké a nemá nad tým kontrolu, má pravdepodobne zanesený organizmus plesňami a baktériami. Tie baktérie potrebujú pre svoj život sladké, čo vyvoláva v človeku neustále nutkanie jesť sladké jedlá. Organizmus treba prečistiť detoxikáciou, potom by mala chuť na sladké prejsť, resp. sa znížiť. Alebo potom treba mať pevné nervy a sebazapretie. :)

pan d.

Moja vaha sa udrziava viac menej sama, mam aj pohyb, lebo inak by som zinfarktoval. Co na tom, ze mam statnych sto kil? Vsak som chlap a nie podvyziveny African.