Svrab? Otázka na RNG

Lucia7777

Agnes999 - bodaj by si mala pravdu. Ale tie tie vyrážky čo mám sa mi trocha podobajú na svrab... No, nemám ich veľa...zatiaľ pár. Snáď sa to nebude zhoršovať.

Lucia7777

Pôjdem na kožné. Myslím si to, lebo mám príznaky. No, mňa to v noci nesvrbí, ale páli. Keď si po vyrážke niečím nechtiac prejdem, začne ma to ale svrbieť..

Agnes999

Kamoska mala svrab, chytila ho u svojho kamarata, oni tak horsie dodrziavali hygienu. Ona s hygienou problem nemala. Ale svrbiace vyrazky, to moze byt skutocne vselico. Pravdepodobne to vobec nebude svrab. Odporucam ist na kozne.

[zruseny17]

preco nejdes na kozne?preco myslis ze mas svrab?svrab sa prejavuje najma silnym nocnym svrbenim a okrem toho ak dodrziavas hygienu tak ho urcite nemas

Lucia7777

Ok, takže najlepšie bude, keď zájdem ku kožnému, áno? A chcem sa opýtať. Môže byť svrab situovaný aj vo vlasoch, na pokožke hlavy? Pretože okrem nôh ma svrbí aj hlava. Ďakujem pekne za Vašu odpoveď.

RNG

Nuz moze to byt vselico, svrab su mikroskopicke parazity, ktore sa da zvacsenim 50 krat vidiet.
www.scabiestreatment.org
en.wikipedia.org.
Kedze az 10% svetovej populacie to ma, nie je to tazko dostat.
Ale dost tazko sa toho zbavit, na tyo treba extra hygiena, protiparaziticke kremy a prisne zehlit pradlo horucou zehlickou. Ucinne su permetrin, artemisinin, invermectin a ciastocne aj rozne sirne/selenove preparaty