Strach z depresívnych ľudí

soffa

mozno preto lebo odcerpavaju pozitivnu energiu a clovek je z nich unaveny.prepac ale nie je nic horsie ako ked pride clovek domou z prace unaveny a niekto sa mu stale len stazuje.to odobera chut,.clovek si chce predsa odychnut nacerpat silu a nie pocuvat ze vsetko je na p....atd.preto ani spravy nepozeram a je mi fajn.kazdy clovek ma svoje starosti a nechce riesit ine "cudzie" starosti..

Mimulus

PoPotvorka pravdu máš no aj napriek tomu by si možno človeka s hlbokou depresiou v kolektíve nikdy nespoznala, pretože to perfektne maskujú. A ak nemajú svoje stavy sú to veselí ľudia a perfektní spoločníci.

PoPotvorka

lebo "normalny" ludia v realnom zivote ,chcu byt panom kazdej situacie ,kdezto u depresivneho cloveka prevlada neistota ,smutok ,vnutorne napatie a tak stracaju kontrolu nad sebou

Mimulus

Milá zewa myslela si, že som v pohode?
Ja by som rád vedel ako si to myslela, pretože v absolútnej pohode som už nebol 15 rokov. Ak nechceš už Ti nenapíšem ale napriek tomu si myslím, že to o čo sa snažím nejaký ten zmysel predsa len má.

zewa

Na malu chvilku som si myslela, ze si v pohode Mimulus.
Ale vidim, ze nema ziadny vyznam reagovat na tvoje prispevky.
Ktokolvek ti nieco poradi, v momente to otocis uplne inym smerom.

Mimulus

Ja som nikdy nenapísal, že na sebe makám! Ale napriek tomu si ma nepresvedčila, pretože klamstva som si v živote užil už dosť a ak by som zatĺkal aj toto tak.... Jednoducho s tebou súhlasím no nemám toľko energie aby som niečo takéto zatĺkal 15 rokov alebo minimálne do konca Svojho života. A napriek tomu, že to robím aj teraz bez liečby ani nevieš ako veľmi to človeka vyčerpáva.
Nechcem Ti spamovať tému takže k tej knihe toto bude posledné - kde si vzala, že idem písať len o tom zlom? Kde si zobrala, že ľudia budú vedieť že tú knihu písal človek trpiaci depresiou? Tou knihou chcem dosiahnuť hlavne to, čo ty v tejto téme. Chcel by som priblížiť zdravým ľuďom náš život aby nás už nikdy nepovažovali za hlúpych, menejcenných, aby nás nebrali za chorobu, ktorej sa musia cielene vyhnúť, aby sa nás nebáli a nemysleli si, že človek trpiaci depresiou je nespoločenský, smutný sťažovateľ od ktorého treba za každú cenu utekať a ktorý toho druhého vyciciava z energie, aby sme neboli vyradený zo spoločnosti len preto, pretože náš lekár je psychológ alebo psychiater......mohol by som ešte pokračovať ale myslím si napriek Tvojmu názoru, že tá kniha bude mať úspech a tým skôr, že som kvôli spoločnosti nezodpovedný.

zewa

Mimulus, ale mozes byt zodpovedny a zaroven mat priateľov, lasku, rodinu, v spolocnosti byt velmi oblubeny a vsetci ta mozu mat radi.
Kolko je tu na fore zodpovednych ludi lieciacich sa na depresiu. A tym, ze o tom nikomu nepovedia (pretoze ako sme tu nakoniec konstatovali spolocnost nema spravne informacie, ma predsudky, atd.) tak maju aj jedno aj druhe. Tak preco aj v tvojom pripade takto nezacat? Mozno sa veci zmenia, tak ako sa meni pohlad sveta na ine spolocenske diskusie (homosexualna tematika, eutanazia, ...).
Takze byt zodpovedny, neznamena hned byt odsudeny, pretoze to o tebe nikto vediet nemusi pokial sam nebudes chciet.
A samozrejme, ze vzdy sa lahsie zije bez zodpovednosti. Lahsie sa kradne maloletym, ked nie su za to zodpovedni, lahsie je sa vyhovorit, ze clovek o svojej chorobe nevedel. Ale znamena to, ze je tym ospravedlneny? Ludia su chcu byt od prirody stastni a zdravi. Vzdy chcu dosiahnut homeostazu. Aj nase fyzicke telo sa stale snazi o homeostazu.
No zacinam mam pocit, ze sa svojej liecbe zamerne vyhybas, lebo takto so sebou nemusis nic robit. A ze tu rozpravas, ako na sebe makas.. sry, ale nevidiet to.
A este si zabrdnem aj do tvojej knihy. Tu knihu mozno vezme do ruk clovek s depresiou (nielen zdravy) a na konci ho nebude cakat nic. Ziadne, svetlo, ziadna nadej, len nekonecno. Podla mna by si sa mal liecit a az potom dopisat tu knihu, aby mala svoju vahu. Pisat len o tom zlom.. to je v kazdom filme, to zaziva kazdy vo svojom zivote. Ponukni ludom nadej a ponukni tym zdravym pohlad zodpovedneho cloveka na svet v depresii.