Šupinky vo vlasoch na lakti

Príspevok v téme: Šupinky vo vlasoch na lakti
Mar Tinka

Zdravím, mám takú otázku. Viem , že toto je veľmi často omielana téma na fórach a určite by som ju sem nepridávala. Tento problém mám už hrozne dlho. Najprv to začalo hrozným svrbením hlavy a vytahovaním si z vlasov malých bielych chrastičiek ( nemala som to dovtedy dokým oco nekupil Head&Shoulders a ja som ho nezačala používať ) pokrqačovalo to vyrážkou na lavom lakti asi v roku 2010 , ktorá ani nesvrbela ( nesvrbí) , nebolela( nebolí ) , nedráždila ma ... jednoducho nič len mi vadila z estetického hladiska.Neriešila som ju lebo už v minulosti sa mi urobila šupinka na oku , stehne či boku a po čase odpadla a už sa viac neobjavila, po niekolkých mesiacoch sa mi také dačo objavilo aj pod pravým prsníkom vo velkosti nechtu malíčka. Zašla som ku kožnej , ktorá ma poslala na výrez k chirurgovi. Patologická správa z výrezu z toho lakta ukázala , že ide o Verruca Vulgaris ( bradavica ) , no kožná ma chcela liečiť na psorku.( Povedala som jej aj o tej hlave , ale ani sa na nu nepozrela a povedala , že tam nič nemám ) Zmenila som teda kožnú ta mi dala masť elocom a povedala , že som alergik ( na to prišla tým , že ma paličkov poškrábala po bruchu , ktoré zčervenalo ) . Masť som používala , ten fliačik pod prsníkom zmizol a viac sa neukázal , ale na ten lakeť to nepomohlo , dokonca to prešlo i na druhý - je to v malom štádiu.

No v poslednej dobe sa mi tvoria červené chrastičky vo vlasoch , hlava ma hrozne svrbí , chrastičky su take male a tvrde , svrbí ma z nich cela hlava a po odtrhnutí ta ranka mierne krváca a páli. A potom ešte mám take suché biele , ktoré mi žiadne svrbenie nesposobuju , ale viem , že tám su.

Ten lakeť je začervenaný a koža na nom je stvrdnutá , vytváraju sa na tom mieste , take puklinky na ktorých su tie šupinky. Nebolí , nesvrbí občas mierne páli.

Mohli by ste mi dakto poradiť dajaký šampón , masť krém? Poprípade vedieť mi povedať , či je to psorka,ekzém alebo seboroicka dermatída.

Ku kožnej žial z dovodu stahovania už nejdem a kým si všetko vybavím dajaku dobu to potrvá , i ked občas sa mi zdá , že lekárom na našom ( mojom ) zdraví , až tak nezáleži , tak ako by malo ( cesť výnimkám ) .