Nemat nikoho. Poznate ten pocit?

ika211

Asi to bude tym nedostatkom sebelasky, ako sa pise v inom probleme od lienky. Clovek potrebuje sice niekoho blizkeho, ale v prvom rade zacni verit sama sebe a maj rada seba. Kto iny ta ma radsej ako ty? Nikto. Ak ti na sebe zacne zalezat, zacnes byt dolezita aj pre inych. Ludia su v podstate sebci, nevynimajuc nas samotnych. Ked sa zacnes zaujimat o inych, urcite najdes niekoho, kto sa bude zaujimat aj o teba.Nepozeraj sa na nikoho stylom ma ma rad, nema ma rad, maj rada ty a odozva pride.

tabletka555

Htpr,
Mám 23.
Myslím, že ťa celkom presne chápem, aj ja som zažívala niečo podobné, a aj dnes mi také veci napadnú. Už ma to netrápi, ale proste napadne mi to. Že ľudia sa bavia o povrchných somarinách, machrujú, kto má koľko čoho a za koľko a čo zažil.
Ja nikomu nepotrebujem hovoriť, čo som zažila ja, resp. nie hocikomu. A ak niečo poviem,
zo súkromia, názor druhých ma v podstate nezaujíma - oni nechápu, ako ja cítim, vnímam, že mne sa to páči takto a toto som ja.
Neber život tak objektívne, že sa musí prihodiť niečo cool, zaujímavé..ty sám určite máš niečo, v čom si dobrý, čo ťa baví, čo ti prináša radosť.
Je hlúpe porovnávať sa s inými, pretože každý je iný. A udalosti sa prihodia hocikomu hociaké, to ty len tak berieš - znova - porovnávanie sa - ty možno zažívaš úplne skvelé veci alebo ich máš na dosah, o ktorých môžu iní len snívať.
Ľudia \"vyhrávajú\" - áno, ale buď vyhrávajú len naoko-dočasne-šťastie netrvá dlho (vážne, pravda-zistíš sám) a šťastie je subjektívne, šťastie si tvorí každý sám - to nie je len tá otrepaná fráza.
Takže zhrnutie: Pozeraj sa na svet svojimi očami :)

htpr

tabletka, kolko mas rokov? :)
ja neviem byt sam pre seba. som strasne deprimovany samotou. kade chodim, chodim ako duch, bez zivota. v spolocnosti ludia rozpravaju zazitky, rozpravaju ako pili napriklad, a v takej situcaii je naozaj umenie zapojit sa. ja viem ze je to povrchne, ale ti ludia sa bavia. pripadam si v takych situaciach fakt strasne. mam pocit, ze mne sa nikdy nic neprihodi (mam na mysli nieco, co by bolo ako tak zaujimave a stalo za zmienku pred niekym druhym). niktori ludia to doslova pritahuju. nechapem to. som uplne nijaky. strasne ma to hneva, aj ked sa snazim proti tomu bojovat...

neviem si predstavit hladat si pracu v takomto stave. v dnesnej dobe "vyhravaju" ludia, ktori maju uplne odlisne povahy. realne si seba neviem predstavit asi v ziadnom zamestnani. aj toto ma cim dalej tym viac deprimuje...

unknown89

sakra ženské ...prezivam momentalne nieco podobne ... ak chcete tak sa mi kludne ozvite na skype : mathewss8 ... mam 23 .. kludne si rad pokecam :)

tabletka555

Ahoj, som na tom tak isto, naozaj presne, tiež nemám priateľov. Bola to dlhá cesta, ale dostala som sa z toho. A stále ich nemám. A je to fajn aj takto, dnes je ťažké mať priateľov, známych alebo ako to nazvať. Neviem byť povrchná vo vzťahoch a čo ponúkam, to očakávam späť. Čiže preto sa už netrápim..ak niekto podobný nieje, jednoducho nie je..
Každý má predsa seba :)

lala_156

Áno poznám ten pocit, mám možno jednu kamošku a tá ma už asi milión krát podrazila. Neviem ani prečo sa s ňou ešte bavím. A frajera som mala lenže sme sa stále len hádali :(

essterka

Magy: Ale no, až také zlé to so mnou hádam nebude, aj keď je pravda že najvačší optimista na svete teda nie som. Snažím sa dívať na všetko z lepšej stránky a druhým to viem aj pekne vysvetliť, ale sama to tak bohužiaľ často necítim, nemám proste ružové okuliare. Myslím že by mi stačilo stretnúť pár spriaznených duší a bolo by fajn, snáď sa to podarí.
Tiež súhlasím že katka831 to vystihla aj keď je to trošku kruté.
Inak ja sa nebojím že ma tí ľudia potom opustia, ja sa bojím že hneď na začiatku nebudú mať záujem.

Magy

essterka - mas velmi smutny a dost nepochopitelny pohlad na svet a zivot.
dovol aby som to zhrnul.
"nechce sa mi ani žiť už, nemá to zmysel keď nikoho nezaujímam" a ak by si aj niekoho zacala, tak "keď bi mi dal niekto potom priamo pocítiť že o mňa nestojí, to by bolelo ešte viac".
fakticky si sa zacyklila. si nestastna zo sucasnej situacie ale zmenit ju nechces, lebo co ked ta potom dotycny opusti? bude to este horsie! tak radsej nemat niekoho. a si zase na zaciatku.
dorazila si to cele tym poslednym "jaj prečo je ten svet taký nešťastný".
nie je. svet je taky aky je a je len na nas, ci si v nom budeme hladat to pozitivne a pekne, alebo vidiet kazdeho ducha, negativum a zlo. katka831 to nadherne vystihla.
prepac ak sa vyjadrim priamo, ale si zrela na intenzivnu psychoterapiu, ak nie rovno psychiatricku liecbu.