Systém prípravy na medicínu

Príspevok v téme: Systém prípravy na medicínu
lllala

Ahojte !
Som tretiačka na gymnaziu , chcela by som ísť študovať medicínu. Chodím na doučovanie z chémie, kde postupne už preberám otázky na príjmačky ( z podkladov) . Biolológii sa ešte veľmi nevenujem , lebo si v tom neviem nájsť systém - keďže kludne by som povedala,že máme na škole veľmi slabú biolu a polovicu vecí ani nepreberieme.
Tak vás poprosím, napíšte mi ako ste sa pripravovali :-)
ďakujem :)

klimta

ja som sa učila z Križana, zbierky biológia pre gymnáziá 1-3 a zo školských ktoré spomínate-plne mi to stačilo :D
xx_yy: tie rifľové za veľa nestoja navyše v chémii sú chyby tak bacha ;)

a_b_c

xx_yy ano uplne ti budu stacit tie knihy , a ako hovorim, vo stvrtom uz dostanes vsetky :)

ano chcem ist na medicinu, dufam ze sa dostanem, prihlasku si urcite posielam do kosic a do bratislavy na uk , ostatne este uvidim :)

ked si v tretom rocniku tak si uzivaj, neprehanaj to s ucenim pokym este nemusis :)

xx_yy

a_b_c

ano, chodim na gymnazium... tiez mame tie knihy na bio , doma mam akurat bio cloveka a genetiku .. tak vravis,ze mi uplne stacia tie knihy ?
:)
chystas sa na medicinu ? a kam ked hej :)?

a_b_c

xx_yy ty chodis na gymnazium ?
ja som teraz vo stvrtom rocniku na gymnaziu, mame ale take knizky na bio , je ich asi 6, zelena, zlta, cervena atd. a z nich sa vacsinou robili tie podklady , pokial viem, kazde gymnazium ich ma, a ja co som vo stvrtom mam ich tento rok doma vsetky , takze ked si teraz v tretom tak ich asi mat doma nebudes :D a inak.. podla mna je este skoro zacinat v tretom ale kazdeho osobna vec :)

xx_yy

profesorka, ku ktorej chodim na doucko, mi povedala,ze som sa akurat vcas zacala venovat tym podkladom .. na doucovani s nou preberam aj latky,ktore sme v skole neprebrali .. nechapem preco, ale dali ich von z planov .. ale aj tak sme celkovo mimo, meskame... teraz v 3. rocniku preberame alkiny,areny... co je teda druhacke ucivo .. take ,ze alkadieny .. no mozem snivat,ze sa to bude preberat v skole.. vsetko dobieham na doucovani... ale s bio mam problem.. neviem na ktoru knizku sa mam zamerat,z ktorej sa vam najlepsie ucilo ? .. mam taku modru - ako riflovina .. Biologiu , potom Maturita z Bio od Krizana.. z ktorej sa vam ucilo najlepsie? :)

Kik1

Ja študujem v KE a na prijímačky som sa učila celý štvrtý ročník na gympli. Rozdelila som si podklady doslova na dni a každý deň som si prešla určitý počet strán a to chémiu aj biolu. Chcelo to sakra vytrvalosť, nakoľko veľakrát som s prípravou do školy skončila pozde večer a musela som sa donútiť na podklady, ale stálo to zato.
Učila som sa len z podkladov do KE + knihy na biolu a chémiu, ale to hlavne kvôli JLF UK v Martine. Prijali ma do Prahy, Martina, KE a aj BA. Neodporúčam zanedbávať biológiu, lebo dosť ľudí zlyhá na nej a to hlavne v Martine.
Inak podklady som si prešla minimálne 8x!

Nela41

Ja musím povedať, že som do dňa prijímačiek biolu ani poriadne nevedela :D Na SŠ som biolu ani chémiu nemala a venovala som strašne veľa času príprave na chémiu, počítala som od nevidím do nevidím, opakovala si otázky do BA, prechádzala si sylaby z Martina tému po téme. A stále som si vravela veď biola je ľahká.. potom už krátko pred prijímačkami som sa pustila aj do nej a prišla som na to že nie je taká ľahká ako som si predstavovala a že som v prdeli :D Ani jednu časť učebníc som nemala prečítanú a prijímačky už klopali na dvere.. nakoniec som si to prečítala len ako knihy a snažila som sa uložiť si čo najviac informácií. Veci, ktoré ma nebavili som preskočila. Napríklad z rastlín a húb som čítala asi jedno učivo :-D Bola som na seba strašne naštvaná, že som premárnila šancu a budem musieť čakať rok na druhú a nakoniec čuduj sa svetu som prijímačky spravila aj do MT aj do BA :D