Veľké problémy s menštruáciou

Príspevok v téme: Veľké problémy s menštruáciou
Hviezdička

Čo mi menštruácia meškala 3.mesiace bola som u gynekológa a dal mi vyvolávačku, dobre prišlo to a bolo veľmi slabé krvácanie čo trvalo štryri dni a zasa mi to začalo meškať ďalšie tri mesiace a bolo mi aj zle, že som musela ísť aj na pohotovosť na gynekologické oddelenie a zase som dostala vyvolávačku a tá mi príliš neplomohla a zase som musela ísť na vyšetrenie a zase mi gynekológ dal vyvolávačku a prišlo to po dvoch týždnoch. Po samých vyšetreniach na Sono vaječníkov a maternice. Všetko bolo v poriadku. Na vaječníkoch neboli žiadné cysty a ani polypy a na maternici neboli žiadné myómy. A aj mi prehmatal brucho. Nenahmatal mi nič. A povedal mi, že vaječníky mám fukčné a sú priechodné.

Mala mi menštruácia prísť minulý týždeň a neprišlo mi nič. A síce som mala aj výtok, taký bezfarebný, bez zápachu a taký lepkavý, taký charakteristický začiatku menštruácií. A je mi zle bolí ma brucho a necítim sa dobre. Bola som aj na vyšetrení štítnej žľazy a laboratórne testy dopadli dobre sú v norme, len mám zväčšenú štítnú žľazu a majú podozrenie na chronický zápal neviem či aj na opakovaný zápal štítnej žľazy. Ale v decembri tohto roku pôjdem na USG a som veľmi zvedavá čo mi tam povedia a keď mi povedia, že to má s tým súvis tak budem aj šťastná.
Nech mi dajú lieky a budem sa liečiť. Ja aj užívam antikoncepciu Belara čo je na to určená.
A čo sa týka anémie tak to nemám. Neviem to by mi museli urobiť krvné testy a podľa toho posúdiť. Ale bývam veľmi unavená a točí sa mi hlava a niekedy mávam aj veľmi znížený krvný tlak aj keď veľa pijem tekutín.

Baby aj vy máte taký problém??? Som už z toho zúfalá a veľmi ma to trápi a neviem čo mám robiť. Dve chýbajúce menštruácie čo meškali dva a tri mesiace. mesiace to je priveľa.

Len neviem keď mi to takto bude chodiť či ma gynekológ nenechá aj v nemocnici. A budú hľadať príčinu.

Ďakujem vám za každý príspevok

Hviezdička

Hormonálny profí mi ešte nerobíl. A keď ho o tom požiadám, tak mi ho musí urobiť.
Mám 24.rokov. Myslíte, že som plodná a môžem mať deti??

RNG

Na stitnu zlazu , zvacsenu, pomaha brat jod, to moze ciastocne pomoct aj na rozne hormonalne procesy, na napravu menstruacie treba diosgenin-200 az 300 mg, nachadza sa v yame a senovke greckej.
Na menstruacne bolesti okrem yamu pomaha najviac protizapalovy pupalkovy olej.
Mozu pomoct aj ine ako damiana, black cohosh, Dong Quai(angelika cinska).
Aj alchelmika (alchemilla vulgaris, lady's mantle) udajne niekomu niekomu pomoze, hoci to je len z bylinkarskej literatury, nie od mojich lekarskych zdrojov, takze to berte s rezervou..

Ja osobne som mal velmi vela pripadov vybornej ucinnosti na menstruacne problemy najma najma s yamom(prilisne krvacanie, bolesti, PMS, zadrziavanie vody, privysoke hladiny prolactinu nedovoliace otehotniet a podobne)

ccxcsa

tu hak ti mal davno lekar zmenit. pytaj si nieco novsie, neviem co si chcela povedat tym, ze belara je urcena na upravu cyklu? to je teda blbost, kazda hak navodzuje umely cyklus. akurat ze belara je jedna z najstarsich a najviac zatazujucich hak na trhu

koniec sveta

tak v nemocnici ta urcite nenecha a ziadna antikoncepcia ti nevylieci poruchu cyklu, len vyvola menzes umelo podobne ako vyvolavacka. Vobec nepises o tom, ze by ti lekar robil vysetrenia hladin hormonov, co je zaklad. Asi to bude dalsi mudrlant, ktory len hromadne predpisuje antikoncepciu a ostatne ho nezaujima.

Nela41

Ja som mala tiež také problémy s mojim cyklom, bez antikoncepcie alebo vyvolávačky som menštruáciu nedostala. Lenže ty píšeš, že antikoncepciu užívaš takže to zrejme nebude hormonálny problém. Mala si toto aj pred užívaním antikoncepcie? A čo na to tvoj lekár? Nezmenil ti antikoncepciu keď ti začala menštruácia meškať, nerobil ti hormonálny profil? Tvoj príspevok je strašne dlhý, ale vlastne si v ňom neuviedla informácie, ktoré by nám ako radcom pomohli. Z neho viem len vyčítať, že zbytočne moc stresuješ, ja som menštruáciu mala dvakrát do roka keď som na to nič nebrala a stále som tu - plodná a v poriadku :) Na cyklus mi pomohlo piť alchemilkový čaj. A nenapísala si ani koľko máš rokov, ak si staršia môže to byť príchod menopauzy