Pichnutie injekcie do zadku ako na to?

Príspevok v téme: Pichnutie injekcie do zadku ako na to?
Nicooll

ahojte... chcela by som rady ohľadom pichnutia injekcie do zadku.

Lekár gynekolog mi našiel vo vaječníku cystu a dal mi na to práve roztok/Thiamin ktorý si mám pichať do zadku. 10 dní.
No každé ráno nemôžem ísť k lekárke si dať injekciu pichnúť nakoľko pracujem tak sa chcem spýtať ako na to.
Chystám sa pichnúť si ju so sestrou.

Mám si to pichnúť tam do svalu? do zadku? a len polovica tej ihly mi má vojsť cez pokožuúzadok? alebo len prvá tretina?

dakujem za každú radu :)

Darka7993

Zdravim chcela by som sa informovat , lekar mi predpisal almiral iniekcie (do svalu zadok) manzel mi to pichal 3x - ok no naposledy mi zle pichol pod kozu spravila sa mi modrina cca po tyzdny som mala dieru a v nej taku tmavu chrastu samozrejme ze ma to aj bolelo navstivila som lekarsku pomoc nasadili mi tabletky antibiotika Doxyhexal a masticku Baneocin natieram si to pravidelne a stale nic vobec sa mi to nehoji uz je dva tyzdne a mokva mi to trosku akoby hnisalo ma stym niekto prosim skusenost poradte mi dakujem

luki01

ešte mi prezraďte, či sa Vám darí po vpichu "trocha potiahnuť piest na striekačke", keď nemáte vzduch ani v striekačke, ani v ihle a ani v zadku (teda v tom svale) :) - veď tam vzniká pri ťahaní podtlak - mne sa to teda nedarí, piest je držaný podtlakom a keď sa viac snažím ťahať, tak pocítim bodavú bolesť - hm?

Agnes999

tak sama si to do zadku pichat nemozes, do brucha sa to este da. a to ti lekar neukazal ako si to mas pichat? chod za nim a ziadaj o to!

[zruseny17]

neboj,nic to nie je:)mne pichal manzel injekcie na riedenie krvi, a ked to zvladol on, tak to zvladne kazdy:))

Lydia111

zadnú "polovičku" si rozdelíš na kvadranty a injekcia sa pichá niekde do stredu horného vonkajšieho kvadrantu, plus-mínus je jedno, kde. Proste picháš preč od strednej čiary a viac hore. Vyskúšaš si prstom hĺbku tukovej vrstvy, ak si chudá, stačí pol ihly , ak si trocha pri sebe, aj celá. Ide o to, aby si si nepichla do kosti a zároveň aby to bolo vo svale, nie len v podkožnom tuku. Pichneš kolmo, trocha potiahneš piest na striekačke - a ak sa nezjaví krv (čiže si nenapichla cievku) môžeš podávať.

aadriaanka

Táto téma ma rozosmiala :D Máš to jedno či si dáš tretinu ihly alebo polovicu, dôležité je aby to bolo do svalu a nie len pod kožu...