Aloe vera gély

Príspevok v téme: Aloe vera gély
Aloeee

Ahojte:) už dlhší čas mám oslabenú imunitu,lepia sa na mňa rôzne problémy (kandida,...).Skúšam výživové doplnky a v poslednom čase som veľa krát natrafila na slová Aloe vera gél..Prečítala som nejednu diskusiu tu na zdraví,ale mám pocit že sú už celkom zastarané a vznikali keď bol ten najvačší boom okolo toho..a všade samí díleri,ktorí sa snažia toho čo najviac predať na úkor nášho zdravia.Preto by som vás chcela poprosiť o vaše skúsenosti a rady,nejalepšie konkrétne výrobky.Dá sa kúpiť účinný aloe vera gél aby som sa vyhla komerčným ťahom dílerov??Jednoducho objednať z netu alebo kúpiť v lekárni??Dakujem za vaše príspevky

Ivka 1

Áno Aloe barbadensis miller zbierané na nekultivovanej pôde alebo pestované na plantážach bez použitia pesticídov, spracované filetovaním, zakonzervované prírodnými látkami a do štyroch hodín od zberu naplnené do bandasiek,ktoré otvorí až uživateľ doma. To je podľa môjho názoru kvalitné aloe. Po otvorení musí byť skladované v chladničke, inak by sa pokazilo. Sú zachované všetky výživné látky, vitamíny ,minerály a stopové prvky. Tak také v lekárni určite nekupite čo je myslím veľká škoda.

RNG

Pokial viem aloe vera barbadiensis je pustna rastlina co rastie divoko v statoch Arizona, Nevada a casti Colorada,ale aj v pustnej casti Kalifornie a tiez v Mexiku. . Nie v Nemecku a hoci su plantaze na nu dnes, divoka,zberana z nekultivovanej pody je najkvalitnejsia.
A napriek vsetkym reciam o kvalite, najmenej poskodene su hodnoty susenim za mrazu. Ziadne certifikaty to nenahradia. Takze cerstve listy filetovane(tj odstaneny vonkajsi obal, ktory obsahuje aloin, latku co prehana)prefiltrovane a okamzite zamrazene na potlacenie rozkladnycn procesov a nasledovne v mraze susene na prasok su najblizsie cerstvemu gelu. Ine spracovania vyzaduju tepelnu stabilizaciu, konzervacne prostriedky a podobne, cim sa aj obsah komplexnych sacharidov zmeni, aj znicia enzymy.

dpk1

Aloee: odlorucam jednoznacne vyrobok ktory poskytuhe aloe vera v cistej aloe vera vo forme duziny a tekutiny - tzv gelu. dbaj na to, aby sa jednalo o aloe barbanensis, nakolko to je odroda ktora poskytuje jednoznacne najviac vitaminov, aminokyselin, enzimov a ostatnych latok. dbaj na to, aby dany vyrobok mal aspon pecat medzinarodnej kvality, co potvrdzuje ze vyrobok obsahuje kvalitne aloe vera. dbaj na to, aby gel ktory kupujes bol vylucne s duziny aloe rastliny. vyhybaj sa teda stavam v ktorych je pomlety komplet cely list aj so supkou. vyhybaj sa vselijakym praskom, tabletam a pod...je to nezmysel pretoze znacna cast spominanych prvkov je prave aj vo "vode" . ak by ta oslovil moj nazor, napis, odporucim ti konkretneho vyrobcu.

ps: nie som ziaden mastickar, smelinar, herbalife avon obchodnik...a pod.

RNG

Najblizsie k cerstvo vytlacenej stave z aloe vera je za mrazu suseny prasok(freeze dried) ktory neobsahuje ziadne konzervacne prostriedky, nebol pasterizovany tj neboli v nom teplom znicene komplexne sacharidy ani enzymy. Ja ho kupujem napr zo Swansonvitamins.com kde maju koncentrat 200:1 tj nekupujem haldy zbytocnej vody, ako je v aloe vera geli.A pre vas sa to odrazi aj ovela nizsim postovnym za tie haldy vody.

Ivka 1

Ak sa rozhodnete pre pitie aloe, tak hľadajte aloe s certifikátmi aloe pečať. Bohužiaľ lekárenské aloe nemá s kvalitným nič spoločné. Je to len priesvitná tekutina s vysokým obsahom aloinu,ktorý má výrazne laxatívny účinok. Kvalitné aloe by malo obsahovať aj kúsky dužiny.