Cena za napisanie poviedky

JulkaN

Ceny za písanie sa pohybujú okolo 10 eur na normostranu. Normostrana má okolo 250 slov. Najlepšie je osloviť autorov, ktorý už nejaké svoje poviedky publikovali a nájsť si takého, ktorého štýl ti vyhovuje. Tu nájdeš mnoho dobrých autorov www.slavonica.sk ale teda s tým, že nie všetci majú záujem písať na zakázku. Literárni autori sú skôr umelci ako freelanceri :)

krowka

dakujem ale ona uz je napisana a je podpisana licencna zmluva s vydavatelom...len tam nechal prazdne pole na moju odmenu...:/6 stran...je 5 € vela?

chladomor

Najprv sa musí celá napísať a až potom by sa dala oceňovať. Ľahko sa môže stať, že poviedka s veľkým počtom strán nebude stáť za veľa, kým krátka poviedka na tri strany bude veľmi hodnotná.

Jedna z dobrých poviedok je napríklad tuto:
www.scifi.sk

Najcennejšou vlastnosťou poviedky je originalita, nejaký nápad. Treba však aj remeselnú zručnosť pri písaní, aby sa to dalo čítať - tj. mať literárny štýl, aby čítať slová a vety bolo pôžitkom, ďalej vedieť skladať vety a odstavce tak, aby plynutie deja bolo prirodzené a aby dej správne gradoval + ešte ďalších milión vecí, ktoré neviem popísať, ale sú tiež dôležité.