Nemám sklovinu

Príspevok v téme: Nemám sklovinu
fuh

Asi mi tu veľmi nepomožete, no som zúfalá. Na predných horných zuboch mi mizne sklovina. Začalo to od ďasien kde mi vznikali makké časti a teraz to mám cez polku zuba. Sklovina nikde a ostala pod ňou len taká hmota a mám pocit že sa sfarbuje. Bojím sa umývať zuby aby som nezodrala aj ju ale neumývanie asi tiež nieje riešenie. Mal niekto niečo podobne? Dá sa to zachrániť alebo mi ostáva našetriť na nové zuby?

popel

Ničoho sa neboj.Kúp si v lekárni Elmex geléé stojí to 6-7 €.Tvoj prípad,umyvaj si s tím zuby 2x týždenne.

- mira

Prekyselenie sa z krvi zistiť nedá. Zabrániš mu len tým, že nebudeš jesť kyselinotvorné potraviny : cukor v jednoduchej forme, mäso, vajcia, mliečne výrobky . Zaradíš zásadotvorné potraviny : zeleninu silne zásadotvornú a doplníš ju potravinami obsahujúcimi dostatok minerálov - celozrnné obilniny, ktoré sú približne neutrálne.

AdamKrt

Pri prekysleni organizmu sa snazi telo vykompenzovat kysle prostredie zasaditym, pretoze telu skodi kysle prostredie. Jedine dobre je mu v zaludku, ale inak moze byt organizmus prekysleny. Potom na neutralizaciu kyslosti vyuzije telo vapnik - z kosti, zubov...

Kysle prostredie je, ked clovek je vela potravin produkujucich kysost. Su aj zasadite potraviny, tie treba prevazne konzumovat.

Velmi vela kysleho prostredia vyprodukuje si telo, ked clovek ma vysoky prijem cukru - sladkeho, co dnes byva caste, hlavne u zien.

Synteticke uzivanie vapniku neodporucam, rychlo prispieva k tvorbe oblickovych kamenov, tyka sa to aj mineraliek. Iba biologicky viazany vapnik ma vysoku vstrebatelnost. Napr. mak ho obsahuje veke mnozstvo. Zaroven sa odporuca dodavat telu vitamin D3.

Tymto sposobom sa da proces odvapnovania zastavit, pripadne bude pomalsi. Co sa vsak uz raz odvapnilo, vacsinou uz byva problem dostat do povodneho stavu. Tam uz skor pomoze zubar. Mohol by sklovinu dat dole a urobit korunky.

Sklovina tam mozno je, len je prehladna ? Existuju tusim nejake pasty, kde sa vytvrdzuje zub. Elmex ma tusim nejake gely, ktore sa pouzivaju iba 1x -2x tyzdenne maximalne. Treba sa opytat v lekarni. To by mohlo vytvorit nejaky nepriehladny film, ale najskor treba zastavit odvapnovanie. Nebolo by zle si dat urobit krvny rozbor - kyslost organizmu, krvi, hodnoty vapnika, pecene atd.