Zákonník práce:priepustka ako doprovod

Príspevok v téme: Zákonník práce:priepustka ako doprovod
Mrska Silvuska

Dobré ránko, vie mi prosím niekto poradiť, ako to je v prípade, keď mám priepustku na celý deň ako doprovod člena rodiny pri zdrav.ošetrení - mám povinnosť na priepustku napísať meno a priezvisko toho člena rodiny, ktorého sprevádzam? Ak áno, podľa akého zákona, usmernenia, pokynu je povinnosť uvádzať tieto údaje? Nestačí manžel, matka, maloleté dieťa? Napr. maloleté dieťa mám jedno, zamestnávateľ samozrejme vie všetky údaje, lekárka nie je ochotná mi vypisovať na priepustku meno a priezvisko dieťaťa, ja do priepustky dopisovať nemám nič (podľa zamestnávateľa). Na druhej strane nevidím dôvod, prečo by mal zamestnávateľ vedieť, s kým behám po lekároch a po akých lekároch.
Ďakujem.

[zruseny17]

aj buzeracia aj porusovanie sukromia...co mu pomoze nejake meno?a keby dotycna sprevadzala svokra-cize niekoho s inym priezviskom,tak si zamestnavatel bude overovat kto to je?...proste mas narok na sedem doprovodiek a basta:)ci,kedy,ako a na koho si vycerpas,to nemusi nikoho zaujimat,ak ich mas ovsem spravne potvrdene a podpisane:)

[zruseny17]

urcite na to ne je zakon,pokial viem zo zakona mas narok na sedem priepustiek na seba a sedem na clena rodiny...a na ktoreho clena si to minies je uplne jedno a nikoho to nema co zaujimat...ale napriklad pri OCR uz sa tieto udaje vypisuju

Mrska Silvuska

to mi je jasne, ja skor potrebujem vediet, ci je niekte v zakone uvedena povinnost pisat meno a priezvisko. Ja som to v zakonniku prace nenasla, interny predpis zamestnavatel tymto smerom tiez nema, ale napriek tomu som "pérovaná", ze to tam nepisem.
A ja si myslim, ze nie je dovod pisat meno a priezvisko toho, koho doprevádzam.

[zruseny17]

moj manzel ked ide so mnou,uvadza na priepustku samozrejme svoje meno,zaskrtne kolonku navsteva u lekara a doktor/sestricka mu k razitku a podpisu dopisu "doprovod"...pripadne si to tam dopiseme sami:)