Ako počas dňa komunikujete s priateľom s priateľkou keď nie ste spolu?

Príspevok v téme: Ako počas dňa komunikujete s priateľom s priateľkou keď nie ste spolu?
ella11

pišem tu lebo ma už rozčuľuje ta moja komunikacia s priateľom, sme spolu už dosť dlho, posledny rok je priam alergicky na otazku čo robiš, s kym....klasicke otazky, veď keď ho nevidim aj 2 tyždne v kuse a potom po tých dvoch týždňoch ho vidím na jeden den a zas dlho nič tak ja nechapem prečo je taky problem odpovedať na bežnú otázku. Na jednej strane sa treba o partnera zaujímať ale na druhej strane keď to už robím tak odpovede sa nedočkám alebo len odpoveď - dlho premyšľa čo robi lebo chudak si nevie spomenuť alebo radšej povie nič nič nerobim. Ako tedaa prebieha vaša komunikacia? najradšej by som niekedy nemala partnera lebo mam pocit že ani nemam pravo sa ho spytať čo robi kde a s kym, veď keď ho dlho nevidim tak jasne že mi chyba a pytam sa take veci. Hadam nemam pravo vedieť čo robi? keďže ma to nebavi stale to vo svojej hlave riešiť tak sa fakt pýtam aká je vaša komunikácia? je povrchná? nemam ma ako vôbec zaujimať čo robi priateľ? fakt už neviem ako komunikovať. To keď ma už nebude zaujimať čo robi a pod. tak to radšej žiaden vzťah.

lost

"Chlapi zvacsa neradi kecaju o tom, co robia."

Tak ak robia toto:

www.youtube.com

Tak sa ani necudujem :D:D:D

PS:
Tu sa mi v hlave vynara jedno porekadlo, "svojím správaním prezradí"...

Ale neeeee, neviem ako to je presne, opravte ma niekto :D ale pointa je rovnaka:

Ak niekto trafi to co nechce aby niekto trafil, a rozhodi ho to, tak trafil do osieho hniezda. Proste to je psychika cloveka, ktoru malokto ovlada, nastastie.

To je logika, pretoze ak by ho to rozhodilo aj napriek tomu, ze nema co skryvat, tak potom je psychicky labilny.

Sranda bola, ked v britanii jeden hrac v "Kto chce byt milionarom?" co byvalo aj u nas (neviem preco to prestalo, asi to islo proti teirii magorizovania divakov), no a on vyhral povdovom, prisli mi na to a ked mu volali, ze nevyplatia vyhru, lebo maju podozrenie ze tam nieco nehra, tak on bol ladovo kludny, obycajny typek co vyhra 1 milion libier (v tom case cca 50 mil Sk), sa aj tymto prezradil, pretoze ak by s tym nic nemal, bol by pochopitelne nastvany a daval by otazky, nepovedal by len ze "Ok, co uz."

pan d.

Odbornu psychiatricku pomoc ti na zaklade vlastnej skusenosti odporucat nebudem:))) Moderne lieky:))) Jedy, ktore by producent do huby nikdy nevzal:))) A ten ti.ercin!!! Ty kokos, ale ten si dam az s pivom:)))

Agnes999

Chlapi zvacsa neradi kecaju o tom, co robia. Ale na tvojej otazke nepovazujem nic zle. My s priatelom sa tiez nevidime denne, ale vecer si vzdy piseme na nete a tiez ma zaujima to, ako prezil den. Ja sa ho ale skor pytam "aky si mal den?" ale kludne aj "co si dnes robil?" nema problem mi na to odpovedat. Nepytam sa ho ale s kym bol. On mi to v podstate sam povie, ked mi odpoveda na otazku "aky si mal den", napr. ze bol navstivit kamosa. Ak to tvojmu lezie na nervy, skus sa ho to pytat len touto otazkou "aky si mal den", ak sa nasere aj na to, tak niekde bude vazna chyba.

winki

Moj sa jeden čas tiež takto choval, proste zo dňa na deň so mnou prestal komunikovať a prekážalo mu všetko čo dovtedy bolo normálne. Nakoniec to prerastlo až do takej krízy, že sa mi snažil vyhýbať a ja som sa dostala do postavenia totálnej stíhačky. Našťastie som si dokazala povedať stop, prestala naliehať a nechala to plynúť, našla som si inú zábavu namiesto neho a vtedy sa niečo znova zmenilo a náš vzťah sa pomaly dával dokopy. Teraz je ešte krajšie ako predtým, nemá problém mi napísať cez deň zavolať. Príde hocikedy a bez problémov mi povie kde bol a čo robil aj keď sa nespýtam.
Takže možno má tvoj priateľ nejaký osobný problém, možno nevie ako ďalej vo vašom vzťahu a tak mu všetko lezie na nervy. Skús prestať tlačiť.

Cariboo

ella, je velky rozdiel v tom ako sa vnimame my sami a ako nas vidia ostatni. tebe sa zda, ze si mila, nenaliehas, no uz ton v hlase vie druheho podrazdit, to len tak na okraj... chapem, mas cca pravo pytat sa ho,ale pokial odpoveda s podrazdenim, tak sa ho nepytaj. Bud je taka povaha alebo ti sam po case povie co robil.

Ani povrchne rozhovory nie su naskodu, aspon zistis do akej mieri je ochotny sa pred tebou sam otvorit.

Nepytaj sa radsej na nic, kebyze ti zacne vycitat nezaujem, tak mu povedz nech sa necuduje...

Slecna A.

a este....ked povie "nic", tak to neber tak tragicky...prosto sa mu o tom nechce bavit. Nepripustaj si to, ako nieco zle...Nic zle na tom nie je. Pokecaj s nim o tom a nerob kvoli "nic" sceny :)

Slecna A.

pokial sa to pytas normalnym tonom, ziadny chlap to nebude povazovat za podozrievanie a kontrolovanie...pokial to tak tvoj berie, je chyba v tvojej komunikacii. Skus si s nim sadnut, az budete spolu, a pokecajte o tomto...Normalne mu povedz, ze ked ti chyba, si rada, ze ho pocujes a si rada ked ti vravi, ako sa ma a co robi...Ze nech v tom nevidi nic zle.

ella11

Slecna A. ja sa snažim milo a vytrvalo a hlavne maaalo , žalostne malo sa ho to pýtam a keby som to mala nechať na ňom tak mi za cely život nepovie čo robil , kde a s kym a podobne. Ja vlastne som teraz taka naštvana že kašlem na to a nebudem sa ho to pytať. Mam sa preto hádať radšej s nim nebudem komunikovať vobec. Pre mňa za mňa, keď mu je tak lepšie že sa o neho nezaujimam tak radšej budem hrať rolu flegmy a nezainteresovanej. Fakt nemam na to už nervy. Však nech si robi čo chce.
Len nechapem prečo to hneď beru niektory chlapi ako kontrolovanie a neviem čo, veď na otazke nie je nič zle. Len ma nebavi počuvať dookola nerobim nič.

Slecna A.

mas pravo sa spytat priatela, co robi, ale davaj si pozor akym sposobom sa to pytas. Zazila som niektore kamosky, ako sa doslova vypytovali podozrievavym tonom, co ich priatel robi, s kym je a nech laskavo odpovie! :D Davaj si fakt na to bacha, pretoze chlapi su na to alergicki...Pekne, milo, nevtieravo sa opytaj, co robi a ked povie, ze nic, usmej sa a kecaj s nim dalej uplne normalne. Aj mna by vytacalo, keby sa ma niekto stale pytal "co robis, akoze nic, co je to nic, musis nieco robit, nehovor, ze nic.." :D Aaaaaaa, bola by som z takeho niecoho strasne nervozna.
Moja komunikacia s partnerom vobec nie je povrchna, ale ked pocujem a citim, ze nema chut sa bavit o tom, co prave robi, tak ho do toho nenutim...A potom sa kolko raz stane, ze aj sam zavola a zacne sam od seba kecat, co robil, kde bol, s kym sa stretol a podobne... :)