Prezrádzajú vám kamaráti, že nie sú hetero?

Príspevok v téme: Prezrádzajú vám kamaráti, že nie sú hetero?
Meretseger

Hodila som si práve na FB profil status o krásnom dni, ktorý som strávila s priateľkou, na čo mi napísal kamarát, aká náhoda, že on si v Čechách našiel priateľa:) Mám veľmi veľa bi/homosexuálnych kamarátov/tok, niekedy sa to dozviem úplne nečakane, proste sa mi zdôveria, keď by ani nemuseli, pokiaľ by nechceli. Tak ma celkom zaujíma, viete (najmä heterosexuáli, predpokladám, že homo sa ľahšie zdôverí bi a naopak) o svojich inak orientovaných kamarátoch, že takí sú? A ak hej, reagovali ste niekedy negatívne?

olivka30

ano, poznam homosexuala a mam jednu kamosku lesbu, ktora mi to povedala po tom ako sme sa stretli raz na chate. so mnou taketo info akosi nehybe, ze je niekto taky onaky, zobrala som to uplne v pohode. je to fajn zenska, s ktorou je sranda. Myslim ale ze je tak trochu bi, resp. bola uz aj s chalanom, mavala depky, lebo nevedela sama co je a co chce, prislo mi to akoby sa chcela nasilu preorientovat na hetero, no nakoniec ostala pri zenach.

doubledog

ja nijak specialne na takuto informaciu nereagujem, mne je jedno, ci si niekto vybera zeny, muzov, oboje alebo nikoho.
je to jeho vec.

Izabelka_MT

Pred pol rokom mi môj dobrý kamarát ukázal sms v mobile " Si fakt úžasný, milujem ťa " a boli od nejakého chlapa.. musela som ich prečítať asi 5 aby som to pochopila :D Ale som rada že sa mi zdôveril, aj ked myslela som si že je homo..

lost

Ale myslim ze praveze oni nie su 2+2+2 oni su 6na6 :D teda aspon tak som to pochopil, inac by to bolo celkom strategicke, byt v 2+2+2 skupine, aj napr pri SHTF :P :))

milli11

lost,

"cize je to o tom, ze su napr 2-3 pary ktore spolu ziju, zdielaju zivot/domacnost, no vyhradne su si verni svojmu jednemu partnerovi ?"

To by nebolo az take zle, pokial by fakt bol kazdy par sam sebe verny a ostatni clenovia by boli tabu. A kolko by usetrili, za najom a pod. Aj pri vareni, upratovani alebo strazeni deti by sa mohli striedat, napr. kazdy tyzden by mal "sluzbu" iny par. :D

RNG,

takze tiez si cital nieco o Protokoloch. ;) A to clovek vsetko ani nestihol precitat.

lost

Magy, ale toto "majetnicky" teoria, to ti dokazem prehodit na "multimaterialisticky" lebo chce viac nez 1 zenu, chce nap 2-3 zeny..
a tiez je to majetnicke, lebo sa deli len interne a nie externe.. ;)

lost

Pyta sa kolega kolegu, "pocuj, mas zenu?"
- "jasne chlape, rovno dve!"
- "no ty vole, to je zivot"
- "a mam este jedneho muza"

Magy

RNG - prepac ale neda mi reagovat. rozsirene formy parnterstiev, v ktorych ale stale platia urcite pevne stanovene pravidla a zavazky, nie su ani omylom moderny vymysel. a uz vobec nie z usa, "zapadu" a pod.
rozne narody, spolocenstva, komunity ci kmene z celej zemegule pocas celej historie ludstva praktikovali od nepameti rozne formy partnerskych zvazkov. monogamia, polygynia, polyandria, polyamoria... matriarchat (matrilinearita), patriarchat...
tych roznych foriem je nepocitane. casto to vyplyvalo z potrieb a narokov danej komunity, naroda, kultury, prostredia...
az prichod "modernej" civilizacie a najme krestanstva zlikvidoval akukolvek slobodu a nastolil despotizmus striktnej heterosexualnej patriarchalnej monogamie.
skupinove manzelstvo, resp. rozne formy polyamorie su zname z roznych koncin sveta = australie, melanezie, severnej ameriky, severske narody a kmene (eskimaci, sibir, laponsko) fungovali po starocia v tychto zvazkoch a niekde to dodnes funguje...
viacclenne manzelstvo/partnerstvo je UZAVRETA rodina presne ako klasicka dvojclenna (muz+zena), jedine s tym rozdielom, ze pocet partnerov je vyssi. stale vsak platia rovnake pravidla, co sa tyka zodpovednosti, vernosti, vychovy potomkov, financii atd.
ma to kopec vyhod oproti klasickemu partnerstvu (najme co sa tyka vychovy deti, riesenia financii alebo neexistencie stereotypu, ako jedneho z hlavnych zabijakov partnerstiev), ale samozrejme to nemoze vyhovovat uplne kazdemu, pretoze ludia su casto (od prirody) sebecki a majetnicki a nedokazu sa "delit" o partnera/ku. toto vnimanie "je iba moj/moja" sa zrejme nikdy nepodari zmenit.