Sebapoškodzovanie

Meretseger

Jo, ako píše Maoam. Však podobne je to aj s alkoholizmom, a ďalšími závislosťami, nie? Lebo SP je napokon číra závislosť.
A myslím si, že na psychológa sa dá spoľahnúť vždy:) Alebo aspoň ja beriem terapiu ako - no, ako najlepší krok vo svojom živote, že som do toho šla.

Maoam

ale podpora okolia, blizkych, priatelky a tak je tiez veeelmi potrebna, emocionalne stabilizuje

blbe je, ked dotycny nema v okoli a rodine pomoc, to je potom sakra tazke

Maoam

no sak jasne, jednak ste nemali odstup a jednak ste neboli zrejme odbornici (psychologovia, lekari)

najlepsia je kombi pacient CHCE a je ochotny sa vyliecit a ma po boku odbornika, ktory ho sprevadza

Slecna A.

Mes, to samozrejme ano, v tom mas pravdu! Ale mam kamosku, co si povedala, ze nepotrebuje ziadneho doktora, ze ona to zvladne sama...Okej, hovorim si. Nic sa nepohlo, absolutne nic. Pak si povedala, ze to skusi pomocou kamosiek...nepomohlo. Potom chcela, aby ju z toho dostal frajer. Stale sa chcela z toho dostat, podotykam SAMA, no nestacilo to. My vsetci naokolo sme jej nedokazali tak poradit a tak ju usmernit, ako to po l roku a pol trapenia urobil za nas psycholog, ku ktoremu nakoniec sla...Len to som tym chcela povedat :)

Meretseger

Slečna A., dovolím si oponovať, pri sebapoškodzovaní musí človek práveže sám chcieť, inak ho z toho nevytiahne vôbec nikto. Okej, dostane AD, rozoberie problém u psychológa, ale ak napriek tomu nebude chcieť seknúť, tak s tým nesekne, a to píše dievča, čo si zašlo po pomoc pred viac než dvomi rokmi a v tejto chvíli má ešte vždy jednu ruku dorezanú, takže to chce len naozaj chcieť...

Slecna A.

riadok P. Citujem ta "ja ty a podla mna ani nikto by sa knemu nikdy neodvazil, je to take, ze kazdy by sa z toho mohol smiat."
Toto su najvacsie hluposti, ktore o psychologoch pisu ludia, ktori u neho v zivote neboli a boja sa. Aboslutne nechapem, coho sa ma niekto bat. Ake "budu sa z toho smiat"??? Kto sa z toho bude smiat? Ked som sla prvy raz k psychologovi, nikto o tom nevedel...Tak nerozumiem, KTO by sa ti z toho mal smiat, ved to nikto vediet nemusi :D Psycholog je tu na to, aby pomohol cloveku, ktory si pomoct nevie sam. Ja som si vzdy vedela pomoct sama, no potrebovala som v niecom poradit. Pokial niekto nezvlada svoju situaciu, ma vyhladat odbornu pomoc. Pre vas, co sa rezete...nepomozete si sami, nepomozu vam ani kamarati. Mozno na chvilu, ale nikdy sami tento problem nevyriesite. Pomoze vam len odborna pomoc :)

kasandra

riadok :P :)- radšej sa ty ešte venuj gramatike a nie pokecu, aj keď máš už 21, lebo tie hrúbky čo sa narobil tak bijú do očí, že až.

Cariboo

riadok, suhlasim so vsetkym co si napisal, mas pravdu. To co si jej ponukol je tiez moznost,
ja chcem len grulu upozornit nech svoj dusevny stav nepodcenuje a dobre si rozmysli co spravi. Dnes uz nie je hanba vyhladat psychologa, dokonca o tom nikto nemusi vediet. Naozaj to nie je ani zlyhanie ani hanba.
Riadok P, krasne sa po tebe cita :DDD

riadok :P :)

cariboo, siel/sla by si niekedy ty k psichiatrovi, keby ti bolo blbo?, ja ty a podla mna ani nikto by sa knemu nikdy neodvazil, je to take, ze kazdy by sa z toho mohol smiat. ja som napisal jeden z realnych moznosti, ako sa da s tym pomôct,,, ako jasnee, najspravnejsie by bolo ist stym za odbornikom, ja niesom ziadny doktor:D ale naozaj nwm kto by sa k psichiatrovi sam odhodlal, takze som sa pokusil poradit

a tak verim, ze si v manzelstve az tak zas zle nikdy nebude:)

no ja mam 21 rokov:D,, ale ako to nech ta neodradza,, bezne su tam ludia do cca 35 rokov,, a potom tam stale vydno aj 40, 50 rocne/rocnych:D, hadam starsi/starsia niesi:P:D,,,
nemusis si tam vôbec zverejnovat vek, ani dat fotku ani nic, moze to byt vsetko aj anonimne, podla toho ako chces