Štúdium zubariny

Príspevok v téme: Štúdium zubariny
Lusisa

Ahojte,
som tretiačka na gympli a práve zvažujem štúdium zubariny (ortodoncia, príp. parodontológia). Rada by som študovala v ČR(áno, pretože to trvá len 5 rokov) a medicína ma moc neláka (mám pár lekárov v rodine a vidím, že skĺbiť rodinný a profesionálny život je veľmi namáhavé a v mnohých prípadoch aj neúspešné, bohužiaľ). Chcela by som sa opýtať na názor tých čo to študujú alebo tých, čo majú prehľad, či je možné aby som sa dostala na zubarinu medzi 60tich z 1500 do Brna alebo Olomouca, a prípadne Vás poprosím o nejaké rady, ako sa pripravovať a Váš pohľad na vec...Dakujem :)

nikola186

Chcela by som sa tiež spýtať som v 9.ročníku a vôbec neviem či mám ísť na 5-ročnú hotelovú alebo na gymnázium rozmýšľam že po gymnáziu by som skúšila zubarinu ale tiež by ma bavila gastronómia naozaj neviem čo myslíte?

Lilyyy

Ahoj Lusisa :)

Ja som teraz v 2. rocniku na zubnom v Brne.
(štúdium je 5 ročné)

Pýtaš sa či je možné, aby si sa dostala na zubarinu do Brna (Olomouca).
Tak určite to možné JE :)
Ja som toho jasným príkladom. 4 roky som chcela ísť na všeobecné lek.,, na zubné som si dala prihlášku iba tak ( v podstate to mamka chcela :)
ja som ani nerozmýšlala, že by som sa dostala na zubné a nakoniec som sa dostala všade. A keďže som sa dostala medzi 7% tých, ktorí boli prijatí na zubné, povedala som si , že skúsim to zubné.

To, čo ťa asi najviac zaujíma sú prijímačky .o Olomouci ti nenapíšem nič, lebo tam som prihlášku nemala, ale čo sa týka Brna: takže škola vydáva Testové otázky - je tam chemia, biola, fyzika - spolu asi 400 otazok . Ja som tie testovnice mala prejdene pred prijímačkami asi 7x (vedela ich už cele na spamäť) a na prijímačkach mi boli skoro k ničomu, lebo 95% bolo nových otázok, také, ktoré nie sú nikde zverejnené.

Ináč ja som mala prejdené testovnice do KE ( tam je 3 000 otazok) a Brna,,,,, , do BA a do Prahy ( i ked prijímačky som v BA a Prahe nerobila)

Keď chceš ísť do Brna , tak odporúčam sa poriadne učiť a prejsť si čo najviac testvých otázok z rôznych škol, čím viac toho vieš, tým lepšie :) lebo na prijímačkach su potom nové otazky.

Ak chceš ísť na školu, kde budu prijímačky LEN z otázok, ktoré sú zverejnené v testovnici - tak sa uč len tu testovnicu , dookoloa, dookola a dookola :)

Ináč, ak by si sa nedostala na zubné, lebo ti budú chýbať nejaké 2,3 bodíky , tak je možnosť sa na školu dosť , ale musíš si zaplatit prvý ročnik ( volá sa to celoživotné štúdium ), potom ak prejdeš do druháku, už neplatíš nič.
A cena je 120 000 KČ ...

Tak veľa šťastia :)
Lily

sweater*

no do brna chodia nejake kamaratky, a studium maju 6 rocne, takze neviem odkial mas info ze to trva 5 rokov, a dostali sa tam tak ze sa tak brutalne drtili a tak dlho vsetky tie otazky na prijimacky co vydava skola vedeli hadam aj naspamat