Priateľstvo

Príspevok v téme: Priateľstvo
Tee

Je ťažké, ked človek v ktorom si videl toho priateľa..je zrazu preč. Nechápem ako ti môže niekto dať nádej, dokonca zlomiť srdce a potom ťa odkopnúť. Mať 2-3.priateľov, ktorí sú s tebou stále je vzácnosť a na nezaplatenie. Niekedy človek aj ked..som vydatá, mám deti, ale aj napriek tomu sa cítim osamotená. A ked vstúpi do života manželská kríza,,tak jeto ešte 100 krát horšie a je dobré mať vtedy aspoň toho priateľa, ktorý je pri tebe. No v živote to už tak chodí..že človek má priateľov, len vtedy ak napr..si v práci,,tak na nejaký ten čas. Ked odídeš z tej tak priatelia na teba zabudnú. Alebo má priateľov len vtedy, ak niečo od teba potrebujú a ak nič, tak sa jednoducho na teba vykašlú.Alebo máš krásu, úspech, kariéru, nejaké to vyššie postavenie v práci,,tak vtedy máš priateľov. A ak to nemáš, nikto o teba ani len nezakopne.Je až ťažko pochopiteľné čo všetko dokážu ľudia spraviť kvôli peniazom, dokonca krivo svedčiť, prisahať na deti. A hrať sa na tvojeho priateľa..dlhú dobu..len aby od teba získal čo chcel a potom ťa zrazu ani len nepozná..A potom za mojím chrbtomrobiť veci o ktorých ja ani len netuším a ubližiť...Poznala som jedno dievča..ktorá bola kámoška,,ale neskôr..ma zaprela, len kvôli tomu, že mám lepšiu pozíciu v práci napr. a okrem toho ohovorila moje kamošky,,ato takým spôsobom, že sa obratili na jej stranu. Tak to niesú ľudia. Doma prežívam manželskú krízu, do práce chodím s odporom, uzavrela som sa pred celým svetom,nekomunikujem s nikým,,jedine ak s deťmi. A tuna na nete bol niekto,,ktorý mi veľmi ublížil..vraj mám ísť za psychologom, ale ja dokážem jedine písať..ja sa už nedokážem rozprávať. A ani nič pekné ma už neteší..a možno by som rada vedela či sa to všetko vlastne dá nejak prevaliť..ako mám znova začať, ked sa nedá..

Mimulus

Láska sa pýta priateľstva...
prečo si tu ty, keď som tu ja?
a priateľstvo odpovedá...
aby som vyčarilo úsmev tam,
kde ty zanecháš slzy...

FRANCIS BACON

Tee

Snažím sa byť v poriadku, ako len viem najlepšie. A doma by som sa mala cítiť v pohode...tak to by malo byť, ale...mňa doma čaká svokra, ked sa vraciam z práce, svokra, ktorá ma nema rada. A či je to manželská kríza čo prežívam, skôr to nazvem, že je to už taká samozrejmosť, a inak to už nebude.
Aj prednedávnom, bolo to 2 dni pred Vianocami..svokra niečo zlé pochopila, ona je namýšľa zbytočne, uráža sa prenič zanič.....ved každý sme s chybami, ale ona to preháňa a potom...rypne, ako sa hovorí do môjho manžela...a spôsobila takú hádku, aká ešte nikdy nebola,,hádka v trojici,,,a nakoniec ešte sa jej jej synáčik zastával..a ja som bola tá..všetkému navine. Potom sa mi už ani vianoc nechcelo. Na druhý deň som vyhľadala kňaza a všetko mu vyrozprávala,,že čo som ja spôsobila, aj ked som to ja tak vôbec necítila :( ...Môjmu manž. som už dávnejšie vyrozprávala, že ako sa ja tu cítim,,ale on len popočúva a vždy stojí na strane niekoho iného. Zo svokrom prehovorím denne len takých zopár viet. Som jej vdačná len zato, že mi dozerá na deti a ja môžem chodiť do práce. A to ked si ja poviem svoj názor, tak neviem sa správať. Istý priateľ by mi nato...že nemá slov na moje správanie. A to všetko aj nasvedčuje tomu, že mám mlčať, a musím mlčať, lebo sa neviem správať.
Ako kdesi Mimulus..opísal, že človek ktorého prepadne depresia, stráca priateľov, a nikto sa s ním nebaví,,asi mal pravdu. Tak nejak to naposledy bolo aj v tom mojom živote.

spaceboy

ahoj, podla mna by si sa mala pokusat ostat pri zdravom rozume a komunikacii s ludmi. Mas doma deti, ktore ta potrebuju, a ktore si zrejme neuvedomuju tvoju manzelsku krizu, ak su v mladsom veku. Ak nebudes ty sama v poriadku neskor sa to prejavi aj na ich spravani. Aspon kvoli nim sa snaz neuzavriet pred okolitym svetom. Ak budes chciet svoj stav zmenit, budes musiet zacat od rodiny. Doma by si sa mala citit v pohode, je to miesto, kde oddychujeme pred okolitym svetom, preto by si si mala s manzelom vsetko vyrozpravat. Povedat mu o svojich pocitoch, o tom, co k nemu citis, uprimne a v klude. Ked sa ti podari vyriesit tento prvy problem, zbavit sa negativizmu, bude ti lahsie aj v praci a vo vytvarani pracovnych vztahov.
Nemyslim si, ze je urazkou, ak ti niekto poradil psychologa, nenahradza sice dobreho priatela, ale moze ti poskytnut nestranny nazor na tvoj problem a vypocut ta bez toho, aby vyrozpraval niekomu druhemu o tvojich tajnostiach. Ak si nevies rady sama, je dobre sa na niekoho obratit, nikto ta nepovazuje za psychicky choru, potrebujes len pred niekym odlahcit bremeno, ktore v sebe nesies.

Tee

Minulus...ty si myslíš, že ľudia čo tu píšu sú chorí??..nie,,možno len majú niečo, s čím potrebujú pomôcť, aspoň vyrozprávať a tak....a priatelia--tak tí určite chýbajú, inak by tu nikto nepísal..

kv

hej hej ako 11 rocna som to v tom case velmi zle vnimala. ved skakali sme spolu cez svihadlo !! hrali sme sa spolu s babikaMI ! a on ?? ! on ma opustil !!!! uz nikdy potom odo mna nedostal zuvacku, uz nikdy som mu nedala cukrik !! uz bol koniec ! navzdy ! odvtedy moj zivot nema zmysel a ja , JA SA utapam v beznadeji co by bolo keby bolo ...

kv

moja bakalarka a diplomovka boli z prava.
no jo no ale vzdy som si chcela dat nieco ako zainteresovanie psychosov do spolocnosti, spoluzitie s blaznami, povinna izolacia magorov v ustavoch, ale kus mimo odbor som to mala . skoda no boli by ste perfektna vzorka fnuuuuuk : (
priatelia !! preco nemam priatelov . v roku 98 ma opustil priatel ! preco ? ach preco ????

precooooooo ???

kv

Keď odišiel prvý myslel som si, že umriem ale prežil som

:D hovorim traged !!!

este ze nedosla chripka, keby si mal aj soplik to uz by si urcite neprezil : ( Fnuk fnuk fnuk