SEX bez hormonálnej antikoncepcie

Príspevok v téme: SEX bez hormonálnej antikoncepcie
macopuf

Ahojte :) Nechcem aby moja priatelka do seba pchala HAK, neni to zdravé a je to škodlivé...hovorila, že ked to brala, tak sa necítila dobre, rozhádzalo jej to celý organizmus..takže by som chcel radu, či sa dá užívať si sex s priatelkou aj bez HAK?chcel by som nejaké rady, tipy, ako to riešite vy, atd..Pretože na bábätko sa ešte necítime :)
Ďakujem

Kvety zla

Existuje mnozstvo mnozstvo inych antikoncepcnych metod nez hormonalna antikoncepcia. Rozhodne sa nespoliehaj na to ze to "ustrazis" ak s tym nemas skusenosti, a hlavne ak nechces mat babatko (ved ako sa hovori, nahoda je blbec, a je lepsie tehotenstvu predchadzat nez musiet ist na interrupciu).

Klasicke kondomy: daju sa kupit prakticky vsade, su jednoduche, avsak pri nespravnom pouziti mozu prasknut a nesmies s nimi pouzivat lubrikanty na olejovej baze.

Zenske kondomy: je ich tazsie zohnat (mali by ich mat v lekarni a ak nie tak na nete), vraj su pocitovo lepsie pre muza ale je tam to riziko aby si sa trafil do kondomu a nie "vedla", tiez su menej spolahlive.

Spermicidy: (medzi ktore patri aj Pharmatex ktory je hlavne v poslednej dobe na Slovensku velmi popularny) pokial viem pre dostatocnu ochranu by sa mali pouzivat spolu s barierovou antikoncepciou (pesar ci "ciapocka", spongia napustena spermicidom) - no ludia pouzivaju aj cisto len Pharmatex celkom uspesne. Ak chces pouzivat len Pharmatex, pre istotu by som to skombinovala s prerusovanou sulozou.

Co sa prerusovanej suloze tyka - pravidla su: musis si byt isty ze v mocovej rure nezostali spermie z predchadzajucej ejakulacie (cize ziadne ze ta priatelka urobi ustami, dvadsat minut pauza aby sa kamos spamatal a potom sup na sex - po kazdej ejakulacii je potrebne vymocit sa - moc a spermie sa nemaju radi). Ak das pozor na to aby si teda neutralizoval mocovu ruru po ejakulacii a teda hlavne pred sexom, malo by to byt ok. Samozrejme za predpokladu ze si "vies dat pozor" a penis vytiahnut vcas - t.j. este pred zacatim ejakulacie.

Existuju aj nehormonalne vnutromaternicove telieska z medi, zavadzat ho ale musi lekar a casto sa mladym dievcatam ani nepredpisuju, kedze zavadzanie je trosku drasticke. Okrem toho aj zvysuju riziko zapalu. Ale pre zeny po porode ktore dlhodobo nechcu mat deti su vyhodne, kedze jedno teliesko zvycajne vydrzi 5-10 rokov.

Pre ludi ktori su si isti ze nechcu nikdy mat deti alebo uz nechcu mat deti prichadza do uvahy aj sterilizacia (muzska aj zenska). Zasa ale je potrebna navsteva lekara, a samozrejme si clovek musi byt isty.

A okrem tychto, striktne nehormonalnych antikoncepcnych metod existuju aj hormonalne nepilulkove. Konkretne ide o implantat - vydrzi 5 rokov, netreba nanho mysliet a funguje spolahlivejsie nez pilulky, injekcie na ktore sa chodi kazdych 8-12 tyzdnov, naplaste a kontracepcne kruzky.

To len tak, aby ste vedeli ze existuju aj ine veci nez len kondomy a pharmatex.
Samozrejme, najspolahlivejsie su prave hormonalne sposoby antikoncepcie (konkretne implantat), z nehormonalnych sterilizacia. Avsak kondomy su jediny druh antikoncepcie ktory chrani aj proti vacsine pohlavne prenosnych chorob :)

jahodka123

Ahoj.

Ja už neberiem rok HAK a užívame si to stále dobre, ba aj lepšie. HAK ma vysušovala, bolela ma z nej hlava a pod. Nepoužívame žiadnu inú alternatívu (kondóm a pod.) a je všetko OK.

dixie5

si spravny chalan, ked takto uvazujes :) HAK je naozaj z mnohych hladisk skodliva a urcite sa da sex uzit aj bez nej :) my s priatelom sme si nikdy nevedeli predstavit sex s kondomom, ale postupom casu sa da zvyknut :) nie je to take zle naozaj..pouzivaju ho miliony ludi a su spokojni..niektori by mohli oponovat kvoli ,,zazitku"..viem ze je to lepsie ,,naostro"..robila som to tak dlho, ale ako hovorim zvyknut sa da na vsetko, a ak po 10-tich rokoch ,,uzivania" si s antikoncepciou a jej naslednom vysadeni zena zisti ako jej to dodrbalo telo..potom to za to naozaj nestoji..ale este k tym metodam..pouzivala som aj Pharmatex..take vnutrovaginalny spermicidny krem, ale nebolo to ono, vsetko bolo biele, prilis mastne..lepsie su Pharmatex cipky..rychlo sa vo vnutri rozpustia, do minutky..a zatial inu metodu ani nevidim.. potom mas este hormonalnu antikoncepciu, ktora ,,zevraj" tak neskodi, ako hormonalne naplaste a rozne hormonalne kruzky ktore su vsak tiez v konecnom dosledku hormony a takisto rozhadzuju organizmus..a este jedna vec-vnutromaternicove teliesko..neskusala som, zevraj je to vhodnejsie pre zeny po 1 porode ale aj pre ostatne.. no nie je to 100%, mozes si o tom precitat na internete :) za seba ale hovorim.. kondomy su v pohode :) teraz sa vyrabaju uz na rozne sposoby, ultra tenke, proste doba pokrocila :)