Prenos HIV

Príspevok v téme: Prenos HIV
[zruseny18]

Ahojte, mám len otázočku, ktorá mi nedá spávať...Kamarátka bola na diskotéke a vravela mi, že mala cudziu krv na ruke, ale nevedela o tom, a že potom si tou rukou pretrela pery...A potom si tie pery (z dovodu že nemala rúž a pery boli suché) olízla jazykom a sliny prehltla..Moja otázka znie..Keby mala na tých perách infikovanú krv,a vlastne by ju tým pádom prehlta, je možné riziko prenosu HIV? a ak áno, aká je šanca? Teraz je vystresovaná ale na testy ide až po 3 mesiacoch..

RNG

Vacsina kondomov je robena z latexu, ktory je dost porezny, sice zadrzi velke castice ako spermie, ale virusy su ovela mensie a tie preniknu. Inac ked hovorime o virusoch, ovela viac ludi zabiju hepatitidy, najma Hep C, ktora sa tiez prenasa najma krvnym a pohlavnym stykom a nie je okolo toho tolko cirkusu ako o HIV a AIDS.

Nechcem tu vystupovat ako moralista, ale keby boli ludia dnes moralnejsi, bolo by ovela menej roznych chorob, ktore sa prenasaju len blizkym telesnym stykom.

[zruseny18]

Keby sa to stalo mne, nemám problem povedať že sa to stalo mne, mám 21 rokov, takže myslím že nemám za potrebu klamať..ked ako sama vravíš ide o vážnu vec..

[zruseny18]

Dajme tomu že by pery trošku krvacali, ale podla mna, keby mala na ruke tu krv, a keby si to priložila k poraneným perám, tak riziko je minimálne..Moc dedukujeme :D ale je to zaujimave..