Aké sú dôsledky užívania hormonálnej antikoncepcie?

Príspevok v téme: Aké sú dôsledky užívania hormonálnej antikoncepcie?
Izabelka_MT

Ahojte baby, tak hormonálnu antikoncepciu beriem už vyše 4 rokov, dá sa povedať že od 15stich, ale nikdy som nevedela aké sú dôsledky jej brania ... Viem len to, že nemusím mať už potom deti ked som to začala brať taká mladá ked som bola ešte vo vývine.. tak ale na čo mi to potom ten gynekolog dal ???? nemal mi poradiť niečo iné?? Inak može byť z toho aj po čase akné??? a po jej vyradení nemôžem pribrať ??? dakujem za odpovede..

veronicka2

pre nelu41. podla mna si spravila chybu tym ze si sa k hak znova vratila. akne sa da liecit aj inak, inymi liekmi. hak je primarne na to aby zablokovala vajecniky a nie na vyrazky. ja si myslim ze akekolvek hormony do seba pchat je strasne...je to umele zasahovanie do tela. kazda baba co to berie si mysli ake je mat super hladku plet krasne vlasy velke prsia, ale neuvedomuje si ze je to len docasny stav kym do seba pcha tie svinstva. akonahle to vysadi tak prsia splasnu, akne sa vrati a vlasy vypadaju. je to neskutocny humus. ale samorejme aj ja som zenska a tiez som v 18 zacala brat hak. a tiez mi to skomplikovalo zivot. brala som ju asi len 4 mesiace a zacala som mavat velmi silne a caste mykozy. nikdy viac to nechcem. som bez hak uz skoro 6 rokov a som spokojna.

Nela41

Mne HAK spravila najviac problémov po vysadení. Užívala som ju kvôli zdravotným problémom od 15tich a keď som ju vysadila tak som sa kompletne vyhádzala, mala som akné, ktoré som NIKDY pred tým nemala. Čakala som pol roka či sa to upraví, ale keď sa nič nedialo tak som ju začala zo strachu zas brať (tá pleť bola skutočné nechutná) no po dvoch mesiacoch som si uvedomila, že robím blbosť tak som ju vysadila nadobro. Začali mi padať neuveriteľne vlasy a pribrala som 12 kg (nie zmenou stravy to NEBOLO!).. Pred týmto nikto nevaruje, však načo. Je smutné, že to berie celý svet.

Lulita

xy pripadov sa pcha desatrocia HAK a potom fnukaju ako nemozu otehotniet, by som ich poslala do prdele a nie esi este hradit umele oplodenia cez poistovnu, podla mna nie je normalne si rusit prirodzene zdrave pocody v tele umelymi hormonmi, ale na to musi prist kazdy sam

Izabelka_MT

Už je to týždeň čo už nemám antikoncepciu a cítim sa lepšie a vidím aj zmeny na mojej pleti, výražky mi miznú :) dúfam že sa mi tvorili z antikoncepcie a neprídu znova

koniec sveta

poznam zopar "Turneriek" a ziadna nema deti, navyse ich vzhlad ich znevyhodnuje i pri hladani partnera-mam na mysli ich telecnu vysku (nechcem sa Turneriek dotknut, ale byvaju naozaj maleho vzrastu vacsinou), je to proste sucast tohoto syndromu.

koniec sveta

Presne tak, pritom mozaikove typy su dost vzacne a este aby ta mozaika bola taka, ze zrovna genitalie su z normalnych buniek, to je raritny pripad...

mifor

Koniec sveta, máš úplnú pravdu, RNG by si mal preštudovať genetiku, tú anglickú stránku si totiž úplne zle prečítal, veď tam je jasne písané "infertility" čiže v drvivej väčšine sú postihnuté ženy neplodné. Ja nemám ani spontánnu menštruáciu, nieto aby som porodila vlastné dieťa. Ináč Turnerov syndróm nie je dedičné ochorenie, je to náhodná chyba pri delení chromozómov. Len u žien s mozaikou Turnerovho syndrómu, (pri mozaike môže byť občas zachovaná plodnosť) sa môže stať, že sa im narodí dieťa s klasickým Turnerovým syndrómom, lebo niektorým ich vajíčkam chýba chromozóm X.

vieri

Ja som tiež brala antikoncepciu 2 roky, potom som vysadila a rok som nemala menštruáciu a ďalšie roky nepravidelnu.

koniec sveta

RNG, preboha, Turnerov syndrom sa nededi, pretoze jeho nositelky su NEPLODNE!! Zeny s Turnerovym syndromom, cize monozomiou X0, nemaju vyvinute vajecniky, ale iba vazivove pruzky, ktore neprodukuju estrogeny, maternica je sice vyvinuta, ale mala, neschopna vynosit dieta. Pohlavne hormony Turnerky uzivaju kvoli substitucii estrogenov, pretoze ich telo by ostalo detske, bez vyvinutych sekundarnych pohlavnych znakov. Prosim ta, nastuduj si zaklady genetiky, ked chces "radit". Velmi pekne dakujem.