Minerálky a stolové vody - RNG

RNG

Ak asi objednas US model na 120 voltov, potrebujes aj silny menic, ci uz velky transformator alebo nejaky solid state menic, hoci nie som si presveceny, ze by taky pracoval velmi dobre, kedze tam mas nielen vyhrievaciu spiralu, ale aj chladiaci motorcek.

dpk1

Tych 130$ by si mala aj vcelku v pohode, lebo clo sa plati az od 150$...takto by si platila "iba" dan 20%.

Otazna je vsak vyska dopravy, ci by to vsetko neskomplikovala.

btw: ja pijem iba vodu z vodovodu tak ako vyleze z kohutika, asi to teda nie je dobry napad?

RNG

Vyrobca je MegaHome, mozes to hladat aj pod tym menom a najlacnejsia jednotka je model 1PP.
V USA su lacnejsie, zacinaju pod 130 dolarov, ale zialbohu tunajsi ponukaju len 110 voltove modely, neviem ci by mi vyrobcovia boli ochotni predat 230 voltovy model hoci ich iste vyrabaju na vyvoz do Europy.
Teda ak to vsetko nie je vyrabane vlastne v Cine a len znacky su Europske a Americke....

RNG

To je zlodejstvo. Aj to co som nasiel na destilatorvody.sk je sice zlodejsky drahe, ale zacinaju uz od 196 euro, pristroj je dost pomaly, lebo ma prikon len 580 watov, ale mozno pre to aj dlhsiu zivotnost.
Odporucil by som ho pouzivat ale so spinacom(lacny vypinac svetiel) tak aby vypal , ked je obsah do 3/4 predestilovany ale vo varnej nadobe zostane dost vody(1/4), tym sa podstane znizi usadzovanie a predlzi zivotnost.

aadriaanka

Našla som najlacnejší pod kategóriou destilátory vody - DEMIRON 50 - DESTILÁTOR - DEMINERALIZÁTOR za 699,00 to neni zrovna málo...neexistuje nejaké lacnejšie riešenie?

RNG

Ako som opakoval stale a stale, voda nie je podstatnym zdrojom mineralov, ale prave naopak je podstatnym rozpustidlom prebytkov mineralov, co dostavame z jedla.
Toto forum nedovoli uvadzat predajne, ani jednotlivych distributorov, to si musis najst sama na nete, tj na Slovensku Google.sk a najdes tam napr destilatoryvody.sk co predava jemne predrazene domace destilacky.
Dovoz z USA je samozrejme ovela lacnejsi, ale nase destilacky su na 120 voltov nie 220, ako mas v Europe. Okrem toho by si zaplatil drahe postovne a naviac clo.

aadriaanka

Vieš o nejakej firme na Slovensku ktorá predáva kvalitné zariadenia na destiláciu vody? Ako si dopĺňaš minerály a látky z vody, ktoré telo potrebuje?

RNG

Neviem pre co, kde to malo povodny pramen , ale na Slovensku aj v niektorych ionych krjinach veria na liecive vody, tj vsetko co vyteka zo zeme, bez ohladu na zlozenie je "liecive" A potom sa divia, ze napr v Lucenci ti co piju silne mineralizovanu artezsku vodu maju radove viac problemov s ladvinovymi kamenami, ako ini lusdia, co piju cistu, nemineralizovanu vodu.
Ved je logicke, ze ked voda vytvara kamen/usadeniny na kohutikoch odkila tecie, ze ich bude vytvarat aj v tele.
Odporucam pit co najcistejsiu vodu, nie stredne a vysokomineralizovane vody. Voda ma odnasat prebytky mineralov a rozne ine odpady z tela, nie ich tam naopak donasat.A to naviac vo forme, co telo nevie vobec absorbovat, ako velmi slabo vodorozpustne uhlicitan vapenaty a horecnaty, siran vapenaty a horecnaty a podobne.
Pre chut a zvyk si aj ja obcas vypijem mineralku, ale poslednych 25 rokov pijem drvivu vacsinu vody destilovanej, nanajvys trochu prichutenej koncentrovanymi neprisladzanymi ovocnymi a zeleninovymi stavami.