Akné - Aknenormin - poradte

Príspevok v téme: Akné - Aknenormin - poradte
WhaTik

Dobrý deň,

Chcel by som sa opýtať, hlavne skúsených s aknenorminom, či 100% zaberá?

Mám 15 rokov, s akné mám problémy už veľmi dlho, prvé sa mi začali objavovať už v 10. V časoch keď puberta začínala, som mal vyhádzané čelo. Teraz mám čelo v poriadku, ale všetko sa mi prenieslo na líca. Sem tam sa mi vyhodí vyrážka v oblasti nosa. Vyhádzaný mám aj chrbát, aj hruď. Na lícach sa mi tvoria hlboké akné, zapálené, veľmi to bolí. Nemusím sa ich ani chytať, ani vytláčať, a ostanú mi potom jazvy. Som zúfalý, chcem proste žiť život ako normálny človek, a nie zatŕpknutý, so zníženým sebavedomím. V našej triede som jediný s takýmto problémom, a je mi to strašne nepríjemné. Tak isto v celej škole, sú tam deti, s mojim problémom, ale nie v takom štádiu ako ja.
Čítal som zopár textov o Aknenormin, a chcem sa dozvedieť pravdu. Uvažujem o tom, že začnem užívať tento liek, predsa len, je november, takže žiadne slnko mi ublížiť nemôže. Mám v pláne o tom konzultovať s mojou kožnou lekárkou, ale neviem či mi správne poradí. Akné mám odporné, a ona mi iba predpisuje zinerit, ktorý pôsobí na malé uhry. Skúste mi o tom poradiť, z vlastnej skúsenosti, a ako vám ličba postupovala, a ako ste ošetrovali vedlajšie účinky užívania.

Ďakujem.

RNG

Vhodiom to aj sem, lebo skodlivu chemikaliu isotretinoin predavaju na oklamanie "nepriatela" tj doverciveho a zufaleho teenagera s acnami pod roznymi menami.
Kto chce vediet o isotretinoine viac, hisroriu, ako patentovany liek nahradil prirodny vitamin A pouzivany na ten isty ucel a rozne skodlive zmeny, co to v tele moze sposobit a pre co v konecnom dosledku tento "liek" prestali pouzivat napr v USA az na vynimky, nech si precita
en.wikipedia.org

A historicky, hoci v USA tento "liek" pouzilo vyse 50 milion ludi, dnes je okolo 100 000 sudnych procesov za vazne poskodenie zdravia tymto "liekom"

Takze hoci je velmi casto ucinny na acne, riziko poskodenia zdravia je privelke, male kto to napriek vsetkemu chce riskovat, je to jeho osobna zalezitost.

Ked uz riskovat vysoke davky a s tym riziko poskodenia zdravia, tak odporucam skor menej skodlivy a ucinnejsi vitamin A, tj prirodny vitamin A, vo forme retinol palmitate v megadavkach.

suuuzi

...no tak teraz som kukla cenu, tak cca 2 eura za 20mg krabicku(aby som ta nezavadzala :)
...a priebeh liecby bol v pohode, nic co sa neda vydrzat, jedine co mi vadilo boli suche oci! s kvapkami sa to da vydrzat, navyse mozno ty to mat nebudes vobec.
Potom este som mala doost suche pery, ked som bola doma nánosy indulony to spravili, inak von som bez balzamu vyjst ani nemohla!
Vlasy sa mi prestali uplne mastit, pocas liecby mi stacilo si ich umyt aj raz za tyzden a pred tym som musela umyvat kazdy den!!čo este?celkovo suchšia pokozka.
Jaaaaj a nos som tiez mala suchy ,bolavy(to som tiez indulonou riesila :D )

suuuzi

ahoj,
ja som brala aknenormin 2-krat, lebo po prvej liecbe sa mi to cca po roku postupne vratilo. Ale myslim ze sa to malokomu vrati spät.(Aj po druhom raze sa mi to vratilo :(
Ale ak si zdravy, určite do toho chod!
Nemas co stratit a navyse to je uplne lacne, ked som to brala 1.x, platila som len za recept par centov :D oproti tym mastičkam a gelom,....nic si z tej koznej nerob, oni sami nevedia co ti zaberie,pretoze kazdy clovek je iny a na kazdeho to zabera inak, tak len skusaju či to zabere,ved ja som uz tiez tolko penazi tam nechala
Ale vyrazky co som mala na chrbte,hrudi a pleciach sa mi po aknenormine nevratili,len tie na tvari.
A citala som raz niekde ze paradoxne aknenormin zabera skor tym ktori maju akne v tazkej forme!!
S tym sebavedomim viem presne o com hovoris, mne sa asi po 2 tyzdnoch bratia aknenorminu plet uzasne vycistila a to bol fakt skvely pocit!az sa tak uplne vypla!

miaaauuuu

Ahoj, ja teraz druhý mesiac beriem roaccutane, to je to isté ako aknenormin, len pod iným firemným názvom, pomaly sa to zlepšuje,len musím byť trpezlivá, lebo fakt pomaly! tiež som roky trpela, kožná mi ho nechcela predpísať, raz som povedala, že už dosť, a začala som pátrať po iných kožných lekároch, až som natrafila na takého, ktorý mi bol ochotný predpísať tento liek. Neradi to predpisujú kožný lekári, ja mám také skúsenosti.