Ako účinne liečiť zápal šliach

Príspevok v téme: Ako účinne liečiť zápal šliach
j19

prosím o radu,ako sa dá liečiť zápal šliach,ktorý je potvrdený MRI a trvá už pol roka?opuch,nepohyblivosť.Ďakujem za konkrétne rady,ohľadom rehabilitácie,liekov,doplnkov stravy,či domácich overených postupov liečby.Je to stále horšie a už nevieme,čo ďalej.Prípadne ak viete doporučiť konkrétneho odborníka v blízkostí BA,ktorý ma ľudský prístup a nechce len zarobiť,ale aj pomôcť.

RNG

Kedze nase vlastne virusy, co nosi kazdy v tele nespia, ako si to lekari myslia, ale sposobuju rozne skody, ako napadaju nervove obaly, slachy, vystelky roznych vnutornych organov a podobne, tak by som skusil si zvysit viralnu imunitu v prvom rade.
Posledne som pri zapale sedacieho nervu a mozno aj sliach pouzil vysoke davky colostra(2 x 10 gramov praskoveho)
2 x 5 gramov monolaurinu,
2 x 1 gram chaparalu
a natieral som situ oblast lemon grass olejom (farbi na hnedo).
Za 4 dni, ked som nevedel ani chodit, ani sadnit si alebo zliezt s postele na piaty den to zmizlo natolko, ze som mohol robit drepy.. Pokracoval som brat aspon monolaurin vyse tyzdna, zo strachu aby sa mi to nedajboze nevratilo

dusan931975

aj ja mam problem zo zapalom ramena a ortoped mi predpisal MGSO inj. plus Indometacin cipky potom zmenil liecbu na inj.Ketonal,ktory tiez nemal ucinok tak som na vlastnu ziadost poziadal o vysetrenie u neurológa,ktory skonstatoval ze to nie je z chrbtice...po 3 kontrole u ortopeda ma poslal na odbery krvi mocu ORL a stery ..toho casu cakam este na vysledky krvi a uvidíme co bude dalej..bolest sa mi stale vracia tak som skusal aj chiropraktika s ktorym konzultujem stav priebezne.je evidentne ze mam zapal v ramene co mi ortoped zistil uz na zaciatku vysetrenim na sono .kto by vedel poradit nieco aby bolest ustupila,nakolko pri rotacnych pohyboch ramena je obmedzeny pohyb a velmi bolestivy ..dakujem za rady

senior_43

mokry uterak prilozte na miesto kde vas to boli zatocte do igelitu a nechajte v pokoji , priladajte na nohy , ruky chrbticu atd....., môzete aj na noc , uvidíte uvolnenie a este 1 tabletku sumivy magnesim ,

beruska1971

Vyskúšajte tieto linky na problémy so sval, kĺby, kosti. Mne to pomohlo. Trápila som sa takmer 30 rokov. Najviac mi pomohlo teplo v podobe nosenia hrubých bavlnených ponožiek (100%), vyhrievanie sa s termoforom a výrazne mi po dvoch týždňoch bolesti ustúpili používaním zeleninového produktu Indonal, ktorý zožiera v tele parazity, vírusy a podobne. Všetky ostatné formy liečby sú slabou náplasťou na problémy zápalu šliach či ramena a podobne, ale vždy lepšie ako nič. Pravda je taká, že lekári sú v tejto oblasti zatiaľ bezradný. Možno aj preto, že zápal vždy spôsobujú vírusy a nedostatok vitamínov, minerálov či stopových prvkov, ktorí oni neriešia lebo medveď...  (česť výnimkám !!!). Pri zápale svalov - šliach ide v podstate o poruchu nervovo-vegetatívneho systému, rozumej pohybový aparát a nie CNS. Veľmi často je to dôsledok nedostatku vitamínu B1 (karotka (nemýliť si ju s mrkvou), kešu, banán, marhuľa a iné). Prečítajte si tieto recepty a keď chcete navštívte aj ich stránky, sú tam zaujímavé recepty aj na iné choroby či možnosť kúpiť produkty.

osvedčené recepty z prírodnej lekárne!

plnielanu.zoznam.sk

aj tieto sú dobre

www.babkabylinarka.cz
www.jukl.sk
www.indonal.sk

čítajte zaujímavý článok

Čo sa za bolestivými kĺbmi môže skrývať?
V závislosti od veku a opotrebenia kĺbov môžu mať bolesti hneď niekoľko príčin. Medzi najznámejšie patrí:
• osteoartróza – typická skôr pre staršie ročníky, ktorá priamo súvisí s poškodením kĺbov vplyvom veku
• reumatoidná artritída – autoimúnne ochorenie, ktoré postihuje ľudí v produktívnom veku
• zrnenie staršieho dáta – úrazy končatín, zlomeniny, vyvrtnutia (členok, rameno)
• nadmerná fyzická záťaž – manuálne ťažko pracujúci robotníci, športovci (tenisti, golfisti), ľudia pracujúci s myšou
• obezita – súvisiaca s extrémnymi nárokmi na pohybový aparát
• nevhodná obuv – topánky bez vytvarovanej klenby na vnútornej stielke, či príliš vysoké podpätky namáhajú kĺby dolných končatín
• nevyležané choroby – najčastejšie chrípky, ktoré takisto sprevádzajú bolesti kĺbov
• nevhodná strava – chudobná na dôležité vitamíny a stopové prvky, predovšetkým vápnik, prehnané solenie
Všetko začína zmenou životného štýlu
Tak ako pri väčšine bolestí, aj pri kĺboch platí, že najskôr treba odstrániť príčinu diskomfortu. Samozrejme, v rámci faktorov, ktoré dokážeme ovplyvniť. Pri nadváhe je to redukcia hmotnosti, pri sedavom zamestnaní zase aktívnejší voľnočasový program – priaznivo pôsobí plávanie, joga, populárne Pilatesove cviky, fitlopta či obyčajné ponaťahovanie svalov a šliach doma pred televízorom. Do jedálneho lístka je vhodné zaradiť jedlá z rýb, mliečne výrobky a potraviny bohaté na kalcium ako i zdravší olej – olivový alebo slnečnicový.
________________________________________
Mohlo by vás zaujať: Zápal močového ústrojenstva: Čo ho spôsobuje a ako si s ním poradiť?
________________________________________
Blahodarné obklady
Ak hľadáte okamžitú úľavu, možno by ste mali vyraziť do lesa. Pomôcť by vám totiž mohol obklad z brezového lístia. V pol litri vody povarte väčšiu hrsť tohto sušeného lístia na miernom ohni približne 5 minút. Po vychladnutí ho preceďte a lístie prikladajte na bolestivé miesta.
Ak nezaberie breza, vyskúšajte čerstvé borovicové ihličie. Nazbierajte aspoň pol kila a na celý deň ho namočte do dvoch litrov vody. Potom ho hodinku povarte na miernom ohni. Do odvaru namáčajte gázu alebo látkové vreckovky a prikladajte priamo na zdroj bolesti.
Prekrvenie a regeneráciu kĺbov podporuje obklad z horčičných semien, ktorý zároveň utíši bolesť. Hrsť horčičných semien podrvte v mažiariku a zalejte teplou vodou (3-4 lyžice). Pomiešajte na kašu, kým neucítite jej zápach. Zmes preneste na plátennú vreckovku alebo gázu a priložte na boľavý kĺb. Po pár minútach sa teplo môže premeniť na pálenie – vtedy obklad zložíme a miesto opláchneme. Túto procedúru neopakujte častejšie ako obdeň.
________________________________________
Mohlo by vás zaujať: Liečite sa sami za pomoci internetu? Vážne riskujete svoje zdravie!
________________________________________
Zázrak menom kostihoj
Už samotný názov prezrádza, že bylina je určená na hojenie kostí a kĺbov. Čerstvé lístky najemno nasekajte a vsypte do menšej nádobky s hermetickým uzatváraním. Tú až po vrch naplňte slnečnicovým alebo panenským olivovým olejom. Pridajte zopár kvapiek rozmarínovej esencie a po dobu dvoch týždňov uskladnite na slnečnom mieste. Scedeným olejom si potom potierajte ubolené miesta.

beruska1971

Zázrak menom kostihoj

Už samotný názov prezrádza, že bylina je určená na hojenie kostí a kĺbov. Čerstvé lístky najemno nasekajte a vsypte do menšej nádobky s hermetickým uzatváraním. Tú až po vrch naplňte slnečnicovým alebo panenským olivovým olejom. Pridajte zopár kvapiek rozmarínovej esencie a po dobu dvoch týždňov uskladnite na slnečnom mieste. Scedeným olejom si potom potierajte ubolené miesta.
viac aj k svalom tu. mne to pomohlo. držím palce

osvedčené recepty z prírodnej lekárne!

plnielanu.zoznam.sk

RNG

Vsetky antioxidanty su velmi mierne protizapalove, a astaxanthin je jeden z najcennejsich carotenoidov. Odporucam ho brat z roznych dovodov, hlavne ako super antioxidant, nie protizapalovy prostriedok.

ICH

Chcel by som sa spýtať lekár mi povedal že mám upon alebo zaplanu šlachu na ramene trvá to už asi 1 rok problém je taký že pri rotacií ramena mi tam niečo preskakuje a cítím miernu bolesť čo ma pri športovaný dosť vytáča skušal som už rozne mastičky,tabletky,cvičenia z expandermi no nič nepomaha. Dá sa s tým niečo spraviť ?

RNG

Poranena slacha, burza, okostica a podobne sa nezahoji glucocortikosteroidom, co potlaci len zapal a bolest ale nijak neadresuje opravu/regeneraciu.
Na to treba materialy alebo aspon polotovary, ako mukosacharidy, co mas v slachach , na dobre uvarenych kostiach, huspenine, alebo v doplnkoch (glucosamine HCl, Chondroitine HCl, MSM, hyaluronicku kyselinu,) a na mazanie jest aspon 2 avokada tyzdenne alebo brat doplnok CMO.
Nenamazane klby sa rychle vydieraju

Body

Mám chronický zápal šľachy na kolene(skokanské koleno). Rázová vlna nepomohla vôbec, injekcia Diprophos na cca 2 mesiace. Potom sa bolesť vrátila. Chystám sa vo februári na operáciu a potom plánujem nasadiť MMS. Takto to vyriešil jeden môj známy, ktorý už teraz hrá futbal a nemá žiadne problémy s pohybom. MMS ešte nemám overené ale je to veľmi zaujímavé. Vyhľadajte si to na internete. Ak by chcel niekto niečo opýtať, môže ma kontaktovať na matejbodnar1@gmail.com