Šedý zákal u psíka...

Príspevok v téme: Šedý zákal u psíka...
Smutňačik

Dobrý deň. Môj psík-fenka ma 7 rokov, je to maltézsky psík a sme si takmer istí že ma šedý zákal. Zistili sme to tak, že je jej to proste aj vidieť v očiach, také šedé a keď ideme večer von tak je veľmi opatrná pretože pár krát už aj nabúrala alebo spadla z chodníka. Ale neviem povedať či sa to zhoršuje. Boli sme kôli tomu aj u veterinára ale on sa iba pozrel na jej oči a povedal že to asi bude ten zákal a že u nás sa to neoperuje, jedine v Čechách. Prosím vás nemáte s tým niekto skúsenosti, či sa to naozaj nedá operovať aj u nás a koľko by to mohlo stáť? Naozaj by som jej chcela pomôcť, pretože viem že môže aj úplne oslepnúť. Chcela by som aby ešte videla, veď je ešte mladá, mohla by sa dožiť aj tých 15 rokov :( Ďakujem.

l.a.r.a.3

Aj naša sučka to má, asi od svojich 3 rokov, teraz má 6 rokov, ale nemá to také zlé, len v lete keď veľmi svieti slnko tak sa stane že narazí do niečoho, preto sa jej vždy radšej prihovorím. Dávali sme jej aj kvapky do očí ale nezabrali.

Naja85

www.veterina-info.cz

Skuste ovolat viacere vacsie kliniky, ako napr. Trnava, Kosice(UVL), pripadne aj do Brna(cisto len informacne-sposob liecenia, moznosti videnia, cena atd.). A potom sa uz len rozhodnite.
PS: Psy sa lepsie priposobia slepote ako ludia.