Depresia tabletky

clematis

Mimulus, ludske vedomosti su zatial take obmedzene, ze trvale vyliecenie choroby je casto utopia :-D Este pred 100 rokmi by ti ponukli maximalne umiestnenie v psychiatrickom ustave, dnes su aspon tie lieky a terapie..

Mimulus

clematis ja som nikdy nepovedal, že ti neverím alebo ti nesúhlasím. A nemám takéto stavy - ja sa len jednoducho zoberiem a idem to skončiť pričom nikomu nič nepoviem a idem na také miesto kde by ma aj roky nikto nenašiel. A depresiu mám už 15 rokov. Takže asi tak - ak by som mal ísť psychiatrovi tak by ma musel vyliečiť!!! To je jednoducho moja filozofia :)

clematis

Mimulus, ale moj stav je neporovnatelne lepsi! Nemas potuchy, aky je to rozdiel, uplne diametralny. Navyse mam za sebou samozrejme aj pokusy o vysadenie liekov, tak ako vacsina psychiatrickych pacientov. Vsetko sa to vratilo a velmi ma to poskodilo. Snazim sa uzivat co najnizsie davky, ktore ma udrzia v dobrom stave, ale uz viem, kde su hranice. Nie je to tak preto, ze mi to niekto vsugeroval, alebo ma o tom presvedcil. Je to moja vlastna zivotna skusenost.
Ak dokazes normalne zit bez liekov a nemas stavy, ze niekolko tyzdnov nejes, neumyvas si vlasy ci zuby, lezis v posteli a pomocujes sa od strachu a pre neschopnost vstat a ist na zachod, tak asi patris medzi ludi, ktori lieky nepotrebuju, ktori potrebuju len psychoterapiu.

Mimulus

No veď ja s Tebou súhlasím ale čo ak sa dostaneš niekedy do situácie, že sa k liekom nedostaneš? Ak Ťa niekto lieči nemal by sa Ti logicky stav zlepšovať? To je jednoducho liečba podľa mňa. Lieky sú podľa mňa odrazom neschopnosti psychiatrov!!! A toto mi nevyhovoríte. Aj ja som chcel umrieť a neprejde deň aby som na to nemyslel ale neberiem žiadne lieky...

clematis

Mimulus, moja choroba je celozivotna. Su pacienti, ktori maju depresivnu epizodu raz za zivot, ale ja k nim nepatrim. Bez liekov by som bola mrtva, pretoze tie stavy sa nedali prezit. Vdaka liekom a psychoterapii som na tom tak, ze nove ataky sa mi nevracaju a ak ano, trva to pomerne kratko, su podstatne miernejsie a staci zvysit davku antidepresiva, aby odozneli. Dobra odpoved na AD zvycajne naznacuje, ze dana porucha je endogenna, pretoze sa proste do istej miery zmierni chora biochemia mozgu. Samozrejme sa este nepoznaju vsetky mechanizmy, ktore k tomu vedu. Ver tomu, ze som sa to pokusala riesit psychoterapiou niekolko rokov, vysledok bola ale zalostny. Potom prisli na rad lieky, ked som uz myslela, ze budem musiet zomriet a situacia sa vyrazne zlepsila. Takisto sa zlepsili vysledky psychoterapie, bez liekov bola, ak to mozem povedat, takmer nanic.