Vela rokov terapie

Príspevok v téme: Vela rokov terapie
adinaj

Ahojte.
Chcem sa opytat, chodi tu niekto z vas na terapiu viac ako 2 roky? Lebo mne sa dva roky blizia a sem tam si pripadam neschopna, ze tam neviem prestat chodit. Lenze mne je tam dobre :) O mojich problemoch nikto nevie, iba terapeutka. A tak sa v zivote necitim tak sama. Padne mi dobre sa, ked aj raz za mesiac, vyzalovat. Vela sa od nej ucim.
Co si o tom myslite?

Meretseger

adinaj, taky tak, čiže viem, ako na tom zhruba si... Dva roky sú na to málo, keď tam navyše chodíš len raz mesačne. Necíť sa trapne a neschopne, to je úplne neopodstatnené.

špicelkamira

a ona psychoterapeutka sa teší že može si na tebe zarobit, že má prácu, že sa našiel niekto s kým može pracovat.

ale vážne ak si fakt bola zneuživaná je velmi dobre že si našla niekoho na koho sa možeš spolahnut a zdoverit, kto ti pomože a nezneužije tvoju doveru :)

adinaj

Bola som vela rokov zneuzivana. A velmi nesamostatna.
Vdaka za prispevky, potesili ste ma.
Aspon sa necitim tak trapne a neschopne.

.weird

neviem co za problemy si mala, ked si vyhladala pomoc, tak tazko povedat.
cielom terapie by malo byt aj to, ze klient dokaze casom existovat bez terapeuta.

ale vseobecne 2 roky neni moc, uz vobec ked tam chodis len raz za mesiac ;)

Meretseger

Ahoj, no ja chodím na terapiu vyše dvoch rokov, konkr. 2 roky a 3 mesiace, a som už v druhej. Prvú mi ukončil terapeut po takmer tých 2 rokoch, keď som sa vrátila z liečebne, súčasná psych. vraví, že problémy, čo mám, budú na dlho. Vravel mi to i on, hovoril, že terapia bežne trvá i 7 rokov, takže buď pokojná ;) A viem, že nebyť psích kusov, ktoré som mu tam vyvádzala, šli by sme ďalej.
I mne je v terapii suppa, ani to netajím. Terapeutka je jediný človek, ktorému môžem povedať to, pri čom by ostatní zháňali kazajku, pri ktorej sa učím trochu normálnejšie fungovať. A písanie denníkov hrozne pomáha uvedomiť si kopu dôležitých vecí, pričom ale keď ich nemá kto čítať, nedokopem sa k tomu, aby som na nich pracovala... aby som na sebe pracovala? Asi. Raz terapia bude musieť skončiť, ale nehanbím sa za to, keď to bude možno čo najneskôr... hoci tomu neverím. Ak ti naozaj pomáha, budeš síce v terapii viac rokov, ale nebudú to stratené roky. A tým pádom ich možno ani nebude tak veľa, pokiaľ mi rozumieš.
Napr. ja sa veľmi často vraciam k veciam, ktoré som preberala už predtým, pretože opäť začínam skĺzavať k ich starému riešeniu, alebo som z nich ešte všetko nevytĺkla, ale urobila som významné zmeny. A je jasné, že roky pľundrovania osobnosti nenapraví rok, dva, tri terapie. Lebo čo sa mojich problémov týka, ide najmä o HPO a traumy z detstva, čo sa napráva zle a dlho, ale treba veriť, že sa to napraví:)
Smiem sa spýtať, s čím si v terapii ty?