Znicene travenie

mango.tree

tak ako hovori RNG. a koreniny vylucit je uplne kontraproduktivne, naopak, v kazdej tradicnej medicine(cinskej, ajurvedskej,...) sa jedia o. i. prave pri poruchach travenia a prevencii parazitarnych nakaz. najma chilli, fenikel, badian, kardamon, skorica, zazvor, oregano, cierne korenie, klinceky, kurkuma. je chyba ich vylucit a treba zaradit aj rozne exoticke z vyssie menovanych, naozaj pomahaju (a terapeuticke davky su trosku vyssie ako len do jedla, normalne natobolkovane sa to berie, takze skutocne sa ich netreba bat ale pravidelne konzumovat)

mataaaa

najlepšia na svete je zelenina mam občas problem s travenim ale tri týždne na zelenine naobed a večeru to vyriešili doležite je však potom nenabehnuť na ten stary režim stravovania,možno vela vlakniny pomože, popripade vylučiť mlieko

RNG

Koreniny naopak s mierou podporuju traviaci proces, obsahuju antimikrobialne latky a maju extremne vysoke obsahy antioxidantov.
Reci proti koreninam pochadzaju z casov, ked ich obvinovali za zaludocne vredy, ktore , ako sa dnes vie , su sposobovane na 98+% helikobakterom pilori a nie koreninami.

Ked si vyberas probiotikum, hladaj take, co su tepelne a kyselinovo odolne. Inac mozes kupit uz mrtve kultury, alebo take, co nemaju velku sancu sa prebojovat cez zaludocne kyseliny do criev. A ako som povedal, aj najsilnejsie probiotikum, je len tisicina toho, co potrebujes na osadenie criev, tj je to len malicka nasada, ktora sa rozmnozi len ked beries dostatok vyzivy pre ne=mikrovlakniny. Tam patri psylium pektiny, inulin, arabinogalaktany, glucomannan a ine
Probiotika potrebuju pestru zmes tychto a dostatocne davky najmenej 15 gramov denne odporucam kazdemu, co si planuje dlhsie zit.

astalavista

Tak ako si to opísal, to znie vážne. Neviem, čo všetko si už skúšal, každopádne je dobré dodržiavať zdravé stravovanie, menej korenené jedlá, menej tukov a cukrov, vláknina a nejaké probiotiká vyskúšať. Záleží na tebe, aké si vyberieš, ja poznám biopron od českého výrobcu. Vždy sa pozri, koľko má ten výrobok probiotickej kultúry, aby to bolo účinné.

Magy

miso99 - "mam totalne znicene travenie" je velmi vseobecny pojem, nepises CIM ho mas znicene, co si prekonal, ake chroby, operacie, terapie a pod.
bez toho tu mozeme len hadat, tipovat, triafat naslepo. napises viac?

RNG

Crohnova choroba a ulcerozna kolitioda je dosledok toxinov, co vyrabaju skodlive mikroby v crevach. Tie sa tam dostanu najma pre nedostatok kyselin, ktore by ich mali normalne znicit,,tiez pre nedostyatky enzymov, ktore maju jedlo rozlozit a by sa mohli vstrebat a nie sluzit ako vyziva pre rozne skodlive mikroby, ktore sa tam udrzuju pre nedostatok probiotik a mikrovlaknin.
Probiotika potrebuju mikrovlakniny na rozmnozovanie, a dobre osidlene crweva maju az 100 000 miliard probiotik, vahovre az 1 kg.Takze aj najsilnejsie probioticke doplnky, 10=30 mg, poctom 30 miliard sa musia najmenej 1000 krat rozmnozit, inac je ich primalo na ucinok, tj potlacanie skodlivych mikrobov v crevach a vyroba az 70 % vsetkych protilatok, ktorymi telo disponuje aj inde, nielen v crevach

miso 99

u lekara som aj na kolono, aj gastro... nic vazne, dalej z jeho strany nezaujem ... ja sa ale citim zle stale...cokolvek zjem je mi tazko... a k tomu svalove zasklby, nespavost a nervozita ... jedine dni ked sa citim normalne su ked vobec nejem ... potom mi je fajn, vsetky problemy sa stratia, lenze bez jedla sa zit neda ... ako keby som daval do seba jed....

Pomoc

Ahoj

Ja ti pomozem mal som Crohna co je totalka, riesil som to kadejako, najviac pomaha, alkalizacia tela (daj do google) pomohlo mi aj MMS, bacha na predavkovanie, dobre je struhana mrkva uhorka ta co si ju zeny davaju na plet, soda + citrodeko ... Aj cocacola prava pomohla, aj liecba vodov, aj vysoke davky C, a Crohna nemam ))))))))))))

emalea

A ako dlho to trvá?? Mňa tiež ako prvé napadla u.kolitída resp. Crohnova choroba...treba navštíviť lekára...