Stratená v tomto živote ako dalej

Príspevok v téme: Stratená v tomto živote ako dalej
akashina

Ahojte. Neviem kategorizovať tento môj problém. Asi som sa len nejako stratila, zasekla v živote. Jednoducho neviem čo sním po kariernej stránke alebo v hľadaní nejakej cesty ktorá by ma naplňala. Vyštudovala som strednu, dostala sa na vysoku a asi tam to nejako zlyhalo. Tak študujem niečo čo ma vobec nebavý a o to horšie sa to študuje ked to ani neviem a nebude to mať relatívne uplatnenie. Som len prváčka, o mesiac sa to chystám zabaliť, nemienim sa takto zdeptávať.Ale vobec netuším co dalej, pretože nemám nejaký cieľ, vysnívané povolanie a netuším co so životom po tejto stránke. Nemám taký sen ako niekto že chce byť doktorom. Rozmýsľala som že by som odyšla zo slovenska. napr. anglicko opatrovať dieťa, alebo skusiť pohovor na letušky... alebo kde si do talianska za časnicku.. moja anglina je taka stredná, dohoviť by som sa viac menej vedela... Lenže neviem ci by to bolo nejako efektivne ako tento krok pri mojom probléme. Alebo som chcela polroka brigádovať a potom isť do nitry na psychologiu, tá ma celkom bavila aj na strednej lenže mi hovoria že to tiež nemá buducnost a uplatneni..neviem najrašej by som ušla lebo sa cítim pod tlakom, stiesnenie, priškrtene, ach .. neviem proste ako najsť v živote tú metu ktoru by som chcela robiť. Nechcem skoncit ako vacsina co robia robotu aby nejako vyžili:/ Viem možno som mladá, naivna.. ešte neprefackaná životom myslim si že možem snivat..ale ja neviem potom je fakt život len o nejakom systeme prežívania?

Lucia11

ahoj, presne viem co prezivas, lebo u mna je to rovnake. tiez chodim na vysku ktora ma nebavi, nenaplna a tiez si pripadam ze zo mna nic nebude a vobec neviem co v zivote dalej. Ak by si chcela niekedy popisat, pohovorit si tak sa ozvi. Vela stastia:)

javor24

Lucia9: aspon mas cerstvu spomienku, ta moja je uz viac vyblednuta a preto zvazujem,ze hned ako sa dozviem datum statnic, tak este na ten isty den si zabookujem letenku niekam, nech mam o to väcsiu motivaciu zbavit sa tohto puta tuna na SR a vypadnut niekam, uz len pri tej myslienke, sediet v lietadle a letiet co najdalej odtialto mi srdce jasá..:)

Lucia9

Javor24: Úplne ťa chápem. Cítim sa tak isto! Fakt...neviem, čo to je, ale chcem to "zabiť." A to o USA...presne viem, o čom hovoríš. Ja som takú slobodu zažila júl 2012, v Londýne...je to nezabudnuteľné, a odvtedy je ticho, ako hovoríš.

javor24

Lucia9: bolo to skvele, ale uz je tomu skoro 1,5 roka, boli to 3 najlepsie tyzdne mojho zivota, a odvtedy som nic take dobre nepocitil, stale je to horsie a horsie, neviem si predstavit, ak teda aj v zahranici sa budem citit takto mizerne ako tuna ako to potom budem riesit, uz ine vychodisko ani nebude na obzore..

javor24

Lucia9: ten work and travel je presne na to aby si spoznala novych ludi, videla nove miesta, dost ta to posunie dopredu, minimalne u mna to tak bolo, 4 mesiace na inom kontinente v inej kulture s novymi ludmi, hodnotim to ako najsilnejsi a najlepsi zazitok za celych 5 rokov na VS, nie az tak tu pracu, ktora bola na Aljaske pri rybach, ale nasledne cestovanie potom (3 tyzdne dokopy) boli uzasne, fakt pokial je clovek na VS mal by to skusit, pokial sa da..
RNG: nikto nehovori, ze je to v cudzine uzasne, ale zdielame to viaceri pocity frustacie a nespokojnosti s nasimi zivotmi a snazime sa to zmenit, ale plne si uvedomujeme, ze v cudzine nic nedostaneme zadarmo, ja tam napr. nemam ziadnych znamych, kontakty o to narocnejsie to bude, som si toho vedomy a ten risk ci to vyjde alebo nevyjde beriem na vedomie..

Lucia9

Javor24: Bol si na work and travel v USA? To muselo byť super. :) Ako to prebiehalo? Môžeš mi o tom povedať viac? A s tou fínštinou to bol len taký nápad, že je dosť zaujímavá...a nie každý ňou hovorí.....len kým by som sa ju naučila...hm :) ...a to ešte neviem ani poriadne po anglicky a nemecky. :)

RNG: Máš skutočne veľkú pravdu, je to tak, že to nie je sranda. Plne s tebou súhlasím v tomto smere. No vieš, aspoň mne ide o to, spoznať nových ľudí, byť v inom prostredí, zažiť iné veci, proste niečo úplne iné, ako u nás. :)

Mimochodom, všetkým prajem šťastný Nový rok 2013, nech sa Vám darí splniť si túžby. (Napríklad i to zahraničie ;) ) :)

RNG

Nuz ked si myslite, ze v cudzine je to "med lizat", tak ste na velkom omyle.
Vacsine trva dlhe roky sa uplatnit, navyknut si a vybudovat existenciu. Pocitajte najmenej na 10 rokov, kym sa tam budete citit ako doma a mozno 15 az 20, kym dosiahnete hladinu priemerneho obyvatela tam.
Teda ked sa budete extra snazit.

javor24

sweater: fakt som zvedavy ako ti to vyjde, a teda dufam, ze v pozitivnom slova zmysle, najdolezitejsie je, ze mame aspon nejaky plan a neplaceme nad vlastnym osudom, ale snazime sa ho zmenit a zlepsit v nas prospech :)