Praskajúce - ,,šuštiace" kolená - čo pomáha?

Príspevok v téme: Praskajúce - ,,šuštiace" kolená - čo pomáha?
Ema

Dobrý deň,

mám dlhodobé problémy s kolennými kĺbmi - možno ide o chrupavky. V poslednom čase, cca 6 mesiaocov, sa stav zhoršil a začína byť kolená počuť aj pri bežnej chôdzi. Zvuky by som opísala akoby som mala v kolenách črepinky a tie sa treli vzájomne. Necítim bolesti, ale kĺby pociťujem, čiže si ich uvedomujem (čo by sa nemalo diať).

Mám sklon k tuhnutiu kĺbov alebo šliach, aj v iných kĺboch mi sem-tam praská. Užívam momentálne Artryn, ale necítim výrazné zlepšenie.

Má niekto podobnú skúsenosť? Vie niekto odporučiť dobrý výživový doplnok a prípadne pomôcky, ako elastické bandáže etc., ktoré mi umožnia naďalej cvičiť miernou formou?

Má prípadne niekto skúsenosť s operáciou kolien alebo s diagnostikou takéhoto problému?

Ďakujem.

Kovalickova

mne pomohol od hlasných pazvukov kĺbov morský kolagén collalloc akože vyskúšala som toho viac, ale tento kolagén mi sadol

RNG

Pozor, nejedna sa o oleji z kurkumy, ale o velmi koncentrovany vytazok, curcuminoidy s bioperinom(vytazok z cierneho korenia) pre podstatne(6 x) zvysenu absorbciu Pozri napr produkt pod menom Best Curcuminoids with Bioperine na iherb.com

Ema

Vďaka, Ivka, kam Vám môžem napísať? Nie som tu registrovaná, dá sa Vám poslať pošta sem aj v takom prípade snáď.

Ivka 1

Ema vedela by som Vám v tom pomôcť ak budete chcieť, olej z kurkumy je zložkou prírodného produktu. Je to kombinácia,s ktorou mám veľmi dobré skúsenosti aj osobné.

Ema

Vďaka vám obom za zaujímavé tipy, len kde zohnať olej z kurkumy? Navštevujem bioobchody a myslela som si, že mám celkom prehľad, ale toto je novinka. PS: RTG, avokáda nakúpim! :)

PS2: Mne bola odporučená melasa...nie veľmi chutná záležitosť (pre mňa).

Druhá vec, mám kolená v stave, kedy neviem, nakoľko pomôže príroda. Ale vyskúšam všetko:).

RNG

Protizapalove curcuminoidy(vytazok z pakorena, curcuma longa)sa vstrebavaju ovela lepsie v kombinacii s vytazkom z cierneho korena, bioperinom, a to az 6 krat tak dobre.
Preto aj mensie davky curcuminoidov v koreni kari, kde je zlozka aj cierne korenie sa vstrebavaju ucinnejsie.
Meno indicky safran je len zo zltej farby, inac to so safranom nema absolutne nic spolocne.
Safran je susena blizna z kvetu krokusu, extremne draha na zlto farbiaca korenina, velmi bohata na rozne karotenoidy, tj hlavny ucinok je na oci.

Ivka 1

Veľmi dobrá je kombinácia kyseliny hyalurónovej so zázvorovým olejom a kurkumou.Výťažok so zázvoru tíši osteoartritické bolesti a pôsobí analgeticky.
Kurkuma alebo inak indický šafrán sa používa k liečebným účelom
minimálne už 4 000 rokov.
Kurkuma podporuje funkcie vnútorných orgánov,čistí krv a pomáha
ochraňovať kožu pred kožnými ochoreniami, podporuje dobrú funkciu
pečene. Veľmi dobrá je kombinácia zázvoru a kurkumy. Zázvor
zrýchľuje krvný obeh a tým zaisťuje urýchlenú dodávku kurkumy
do pečene. Kurkuma posiľuje aj žalúdok,chráni kožu pred kožnými
ochoreniami, reguluje činnosť mazových žliaz, zlepšuje prekrvenie
a podporuje tvorbu kolagénu čím prispieva k regenerácií kože.
Olej z koreňa kurkumy je bohatý na železo a draslík a pôsobí blahodárne na kĺby. Kurkumoidy sú uznávané antioxidanty, ktoré sú
5 x účinnejšie ako vitamín E.

RNG

Hyaluronany tlma narazy, ale na tvorenie exttra klboveho maziva treba niektore oleje, nezmydelnatelne/unsaponifiables. Najdes ich v doplnkoch ako CMO, roznych cetylovanych olejoch alebo co radim kazdemu je jest tyzdenne 2 avokada, kde sa potrebne oleje nachadzaju.
Podla stareho ceskeho prislovia
"kto maze, ten jede"