Silvester a zvierence

SRPYRO

Čo sa týka zvierat a silvestrovskej zábavy, určite pomáha navykanie zvieraťa na hluk, príjemná hudba a hlavne to, aby bol majiteľ oporou svojmu zvieraťu, neľutoval ho, aby toto považoval viacmenej za "normálne" a bežné. Pripravili sme celý článok, ktorý sa venuje strachu zvierat z pyrotechniky www.pyroweb.sk

D...a

Ano, to je iste dobry napad a presne ako pises, zakladom je, velmi opatrne zacat, inac to ma opacny efekt. Teda viackrat slabsie a pomaly na silnejsie. Hlavne pri tych silnejsich by mal byt niekto pri psikovi, aby sa citil bezpecny a aby neutiekol v panike. Teda jeden bucha a druhy je pri psovi. U nas v utulku robili v decembri tiez taku akciu s vystrelmi a petardami, aby to nebol pre zvierata taky sok na Silvestra. Jeden nas psik sa nikdy nebal, az pokial nespadla petarda tesne vedla neho. Bolo to v BA a vyhodil ju niekto z okna. Preto treba davat velky pozor, aby sa to niekomu nestalo, potom to uz z toho psa viac nedostanete.

peto89

Ja som napr. od malicka trenoval s mojim tak ze ho nechal zvyknut si na petrady. Na zaciatku musis byt od neho daleko, aby to nebolo hlasne prenho a nevystrasilo ho to. Zanci niecim ako koberceky, (kukni si tu www.ekopyro.sk) a pomaly sa potom mozes priblizit, popripade petardy co su troch hlasnejsie. Ale chod na to pomaly, aby nemalo presne opacny efekt.

Silvus559

Deria, feromonový difuzér adaptil. Obsahuje nejaké feromony, ktoré sú podobné tým, ktorými skludnuje fena stenata. Aposobi to aj na starych psov. Nijak to nezapacha, aspon mne nie, ale psi to citia. Robi sa to aj v obojku, ale mne lepsi ten difuzer, lebo mame psinu vacsinou doma.

dixit

naša psíčka sa napr. normálnej búrky (bleskov) nebojí, resp. len trochu je nesvoja, ale netrasie sa ani nič. pri ohňostrojoch to je ale jedno, či to má alebo nemá záblesky, veľmi sa bojí aj pirátov, aj keď sú len niekde v diaľke a cez deň, tj. nič sa neblýska. už teraz začínajú prvé streľby a keď sme práve vonku, je nemožné ju presvedčiť, aby sa normálne venčila, vždy sa hneď z celej sily ťahá domov a celá sa trasie... a doma sa vyplašená schová do najtmavšieho kúta či pod posteľ... len tento víkend prvýkrát v živote (už má 7 rokov) prišla za mnou a chcela ísť na ruky, potom sa za pár minút upokojila. inokedy sa nenechá ani hladkať, ani nijako ukľudniť, to viac pomôže, keď si ju nevšímame.

druhý havo, ktorého sme mali, sa bál aj búrky, aj ohňostrojov, aj delobuchov..

Slobodna

Psy sa ani tak neboja toho búchania ako tých zábleskov.
Lieky ani upokojovanie nepomáha. Jedine ich vziať dnu a prežiť to, kým sa šialenci upokoja.
Môj pes je cvičení aj pri streľbe zo zbrane - s tým problém nemá, ale akonáhle vidí blesk alebo ohňostroj strčil by sa do myšacej diery.

Deria

Nasi psi maju svoj rezim a vedia, kedy sa ide von. Naposledy chodim s nimi o 22,00 hod, no zial vtedy na Silvestra tiez buchaju, takze psi sa nevedia aj cele hodiny vycikat. Niekedy sa nam podari pred polnocou, ked sa blbci s delobuchmi chystaju na polnoc, takze je chvilka ticho. A tak chodime a skusame vselijako, je to na zblbnutie. Zo Silvestra nemam v podstate nic. Pravdaze su s nami vnutri, pustim silnejsie telku, co trochu pomaha ale s tym cikanim mame kazdy rok problem. Neraz sme boli az nadranom o 3,00.