Dlhotrvajúca hnačka - užívanie psyllia

Príspevok v téme: Dlhotrvajúca hnačka - užívanie psyllia
111sss111

Dobrý deň.
Už dlhé roky mám hnačku, tá sa prejavuje vždy keď niekam mám ísť alebo mám trochu viac stresu. Keď som chodil ešte k detskej lekárke tak mi len vždy spravila výter dala dietu a možno nejaké lieky ale nikdy mi nič konkrétne nepovedala čo mi môže byť. Neskôr keď som šiel k druhému lekárovi pre dospelích tak ma hneď poslala ku gastroonterologovi. Ten mi spravil vyšetrenia na celiakiu a precitlivenosť na laktózu a aj kolonoskopiu no všetko bolo v poriadku. Nakoniec mi povedal že máš rýchle hrubé črevá či syndróm dráždivého čreva alebo niečo také niečo, predpísal mi meteospamyl (ten mi aj pomáhal no problém nejako extra nevyriešil) a povedal mi že ak sa to nezlepší tak sa s tým budem musieť naučiť nejako žiť. Na forách som čítal že je na dobré psyllium tak sa chcem spýtať či má s tým niekto skúsenosti alebo ak mal podobný problém ako ho riešil. Za odpovede vopred moc ďakujem :).

RNG

Zialbohu okrem mikrovlakniZ z firmy Vemica.eu ostatne radim skor zo zahranicia, tam su nizsie ceny a velmi velky vyber, tj aj niektore velmi kvalitne.

111sss111

Diky moc ľudia za rady, vážim si toho :). RNG a dajú as všetky tie produkty kúpiť bez problémov aj na svk či ich musím zo zahraničia objednávať? ďakujem :)

RNG

Hnacky nie su len z nervov(stress treba potlacit) ale aj so zlej crevnej flory. V crevnej flore musi byt zastupenie probiotik vyse 90%> Carbosorb je dobry absorbent toxinov, ale crevnu floru treba napravit branim hromady mikrovlaknin a nasadit si probiotika.
Iste mas aj ine problemy, ako nedostatok kyselin(prejavuje sa palou) alebo enzymov(nafukovanie, hnacky), takze by si si ich mal doplnit.
Nedostatok kyselin v zaludku totiz neznici rozne mikroby na jedle, ktore sa rozmnozia a osidlia creva a vytlacia probiotika.Kedze mnohe nie su pre nas uzitocne a vylucuju toxiny, sposobia hnacky a tym podvyzivu tela, z coho je stovky roznych zdravotnych problemov.
Na rychle zbavenie sa hnacky pozri cez Google.sk pod rng hnacka.
Ale travenie treba napravit a chybajuce dodat, inac sa ti to vrati spat po case.

orchidejka

to s tou hnackou prejavujucou sa vzdy ked mas stres a pod ma asi kazdy clovek..fakt kazdy. hnackuje sa pred skuskami, statnicami, dolezitymi zivotnymi stretnutiami, pred vystupovanim na verejnosti, pri strese, tiez je nasledok roznych ochoreni..v skole sme sa ucili tolko roznych pricin vzniku hnacky, asi na tristvrte A4 boli vypisane faktory ktoré vplyvaju na jej vznik. urcite to kazdy pozna cize ja by som to na tvojom mieste ani neriesila. aj uplne zbytocne si chodil na tie vysetrnia. ked budes mat pred niecim takym, vezmi si vecer a nasledne aj rano cierne uhlie, najlepsie by bolo asi carbosorb a mas to vyriesene.